https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

luni, 20 aprilie 2015

sa cresti in rabdare

CALM  SI  RABDARE.

Calmul si rabdarea  sint doua perle care dau valoare vietii.
Pentru omul modern, mereu grabit, coplesit de prea multe obligatii sau aspiratii, invatat sa obtina totul cit mai repede, hranit in regim fast food, terorizat de gindul ca timpul trece prea repede, a/i vorbi despre calm si rabdare este ca si cum l/ai ironiza. Paul Sweeney(irlandez, specialist in economie) se intreba la un moment dat;Cum poate o societate care traieste cu cartofi piure instant, mixuri pentru prajituri ambalate, mese congelate si aparatale de fotografiat instant sa/si invete tineretul ce este rabdarea?Nu gresesc prea mult daca spun ca cele doua cuvinte tind sa iasa din vocabularul activ al muritorilor de rind. In mod curent cei nerabdatori sau lipsiti de calm sint perceputi ca  fiind aroganti, insensibili, impulsivi, superficiali, se grabesc sa traga concluzii, ii intrerup pe ceilalti, devin incomozi, iar relatiile cu cei din jur sint afectate, uneori iremediabil. In plus,persoanele cu aceste trasaturi de personalitate au mai putine sanse sa ajunga lideri, in functii de conducere sau in activitati care se bazeaza pe relatii si interactiuni de durata cu cei din jur. Semnele care ne indica starea de nerabdare se refera la agitatie nejustificata, tremur, pumni inclestati, miscari parazite sau necontrolate,creste frecventa respiratiei, tensiunea musculara, iritabilitatea, nervozitatea, anxietatea, decizii pripite, activitati in graba, capacitate scazuta de concentrare a atentiei, accese de furie etc. Cauzele care  declanseaza starea de nerabdare pot fi diverse situatii specifice(traficul la ore de virf, foamea, deshidratarea, oboseala,etc),anumite persoane(cele pe care doresti sa le intilnesti cit mai repede sau, dimpotriva, persoane care prin felul lor de a fi te fac sa/ti pierzi rabdarea),expresii sau cuvinte care te pot scoate din starea de calm si rabdare.
Cu cit starea de nerabdare este mai mare, cu atit mai mult stresul se va accentua si va alimenta la rindul sau nerabdarea, iar lantul vicios incorseteaza persoana si/o va predispune la greseli sau erori succesive.Nu intimplator traditia ne spune ca rabdarea este o virtutute intilnita si cultivata in majoritatea religiilor, iar starea de calm favorizeaza legatura autentica cu divinitatea(in stari de nervozitate si agitatie nu gasim cai deschise si receptivitate din partea ei). Cind esti calm resimti o stare de relaxare, mintea este clara,emotiile sint echilibrate, ratiunea poate functiona la capacitatea ei maxima. Se spune despre oamenii calmi ca experimenteaza starea de libertate si armonie,conexiunea intre fortele telurice si cele transcedentale;cel putin din aceste motive pot fi invidiati, mai ales ca nu toti reusim sa dobindim aceasta virtute de sorginte divina. Cu alte cuvinte, daca ai linga tine un om calm si rabdator atunci poti spune ca esti bogat si cauta sa nu risipesti o asa comoara. In istorie gasim numeroase exemple de conducatori si capete incoronate care s/au bucurat de popularitate si succes datorita partenerilor de viata, sfatuitorilor si oamenilor din umbra inzestrati cu mult calm si rabdare!
Nu e mai putin adevarat ca starea de calm poate fi indusa prin diferite tehnici de meditatie si rugaciune, prin variate acorduri si ritmuri muzicale, prin diverse metode (auto)sugestive, dar unii dintre noi se nasc cu o anumita predispozitie spre calm, rabdare, liniste interioara,autocontrol emotional.
Cu siguranta, fiecare om daca  isi propune sa intre in starea de calm sau sa/si educe rabdarea, dupa un anumit timp va reusi;ultimii care vor ajunge la aceasta performanta vor fi perfectionistii!
MOMENTUL ADECVARULUI;
Nerabdarea ta este suportabila pentru cei din jur?
Cit timp si cita vointa iti sint necesare sa devii calm sau rabdator cu cei din jur?
Care este modelul tau de calm si rabdare?
Ce se intimpla atunci cind iti pierzi calmul si rabdarea?
EPILOG;
Se spune ca in inima fiecarui om exista un simbure de credinta care la unii rodeste mai mult, la altii mai putin sau poate chiar deloc. De ce?
Pentru ca doar rabdarea si iubirea pot fertiliza simburele credintei!
Iar Leonardo Da Vinci ne spune ca; ''rabdarea serveste ca protectie impotriva nedreptatilor precum hainele impotriva frigului. Pentru ca, daca vei pune pe tine mai multe haine pe masura ce frigul se mareste, acesta nu va avea puterea sa te doboare. 
In acelasi mod, tu trebuie sa cresti in rabdare cind te intilnesti cu nedreptati mari, si atunci,ele nu vor mai avea puterea sa iti tortureze mintea''
O  NOAPTE  FRUMOASA  SI  PLINA  DE  VISE  FRUMOASE  TUTUROR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...