https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 aprilie 2015

Virtuti

DESPRE  VIRTUTEA  BUNATATII,

Una din operele cele mai frumoase din literatura universala este cartea ''Mizerabilii'' a lui Victor Hugo. Intilnirea dintre Jean Valjean si episcopul Bienvenu este momentul cel mai important din carte. Omul lui d/zeu, desi stia ca cel  care ii cere ospitalitate a fost ocnas, il primeste in casa cu miinile deschise, pentru ca vede in el un fiu a lui d/zeu care sa indepartat de el.  Va fi tocmai bunatatea episcopului cea care il va misca adinc si, in cele din urma, il va ajuta sa/si schimbe viata. La rindul sau, transformat de intilnirea cu acest om  al lui d/zeu, prin bunatatea lui, va edifica in bine, va ajuta alte persoane sa/si traiasca viata intr/un mod diferit. 
Cred ca aceasta intilnire ne poate ajuta sa intelegem si mai bine ca oamenii nu se schimba cu forta, reprosindu/le greselile si limitele in fata, certindu/i ori fiind duri cu ei, ci doar daca intilnesc bunatate si iubire neconditionata.
Aceasta este o lectie pe care nu trebuie sa o uitam intru/cit uneori, la suparare, ne ia gura pe dinainte si vrem sa/i schimbam pe cei care nu se comporta bine, sau cum vrem noi, enumerindu/le greselile si defectele ori pedepsindu/i cu privirea. 
Daca procedam astfel, nu vom ajuta persoanele sa se  schimbe in bine. 
Sa ne aducem aminte ca doar atunci cind intilnim persoane care tin la noi asa cum sintem, ele ne ajuta sa ne schimbam in bine.
Tocmai pentru ca realizam ca ne vor binele, cind ne vor corecta, cind ne vor spune anumite lucruri spre binele nostru, mai ales ca stiu cum sa spuna si cind sa spuna, vom primi si accepta ceea ce ei ne spun. 
Si d/zeu ne schimba inima privindu/ne cum nimeni nu ne priveste si iubindu/ne neconditionat.
Ajunge sa privim la femeia pacatoasa, la vamesul Zaheu, si la tilharul rastignit la dreapta lui Isus, pentru a realiza ca aceste persoane se schimba pentru ca intilnesc bunatatea si iubirea sa nemarginita, ce le vine in intimpinare printr/o privire diferita si un cuvint mintuitor. 
Domnul sa ne dea si noua priviri si cuvinte pline de bunatate, pentru ca prin noi sa/i ajute pe ceilalti sa se schimbe.
O  DUMINICA  CU  MULT  HAR  DIVIN  VA  DORESC!
CU  MULT  DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...