https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 16 decembrie 2023

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei dragi, să finalizăm treburile începute. Apoi când suntem în pline sărbători de iarnă, am devenit atât de obosiți in graba noastră de a pregăti totul, încât ne este greu să ne relaxăm sau să ne bucurăm de tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă.

Perioada sărbătorilor de iarnă creează așteptări...atât din partea noastră, cât și din partea celorlalți, aduce cu sine presiunea de a fi fericit, așa cum se presupune că ar trebui să fim. Însă, prin agitația aceasta continuă, mintea ne zboară în mod haotic la diverse lucruri, mai cu seamă la cele pe care nu am reușit să le facem sau cele care nu merg cum dorim. Astfel, uităm care este scopul principal al sărbătorilor de iarnă, și anume, acela de a sărbători: nu prin cadouri scumpe și bunuri materiale, ci prin prezență și conexiune umană. Este un bun prilej pentru a pune accent pe relații, emoții, anturaj; mai degrabă decât pe aspecte materiale.

Sărbătorile îndeamnă la momente de reuniune: atât cu tine însuți, cât și cu cei dragi și aduc în prim-plan simplități-le vieții. Pentru aceasta trebuie să-ți faci timp pentru ceea ce contează cu adevărat pentru tine, a petrece timp cu familia și cu prietenii, poate fi cel mai important lucru pentru tine. Fă-ți timp pentru asta și începe cu acest lucru înainte de începerea propriu-zisă a sărbătorilor. Sărbătorile Crăciunului sunt pentru întrunirea în familie, pentru pace, liniște sufletească, pentru iertare etc. Unii sărbătoresc specificul Crăciunului ca sărbătoare religioasă și tradiție, în timp ce alții sărbătoresc spiritul de altruism.

Indiferent de abordarea Crăciunului, sărbătoarea îndeamnă la relaționare și la timp petrecut alături de oameni, nicidecum la singurătate. Orice alegi să faci, încearcă să-ți amintești motivul pentru care faci acel lucru. Petrece timp cu tine pentru a reflecta- reflecția te ajută să fii în contact cu trăirile tale interioare și să optimizezi anumite aspecte de care nu ești mulțumit. Diminuează așteptările pe care le ai de la aceste sărbători. În fond, sărbătorile reprezintă un bun prilej de a savura mai mult simplități-le vieții pe care adesea le trecem cu vederea. Oferă-ți prilejul de a te bucura de simplitate. Fii atent în a găsi pozitivul și lucrurile frumoase in ceea ce se întâmplă în jurul tău. Ceea ce cauți găsești, așadar, dacă vei căuta negativul, îl vei găsi. La fel putem găsi și pozitivul, dar adesea nu-l  luăm în seamă.

Oferă experiență, durează mai mult decât secundele de fericire atunci când primim un cadou. Prieteniile sunt construite și menținute pe baza experiențelor comune. Timpul-prezența: un cadou prețios. Cu toții știm că timpul fiecăruia este important, tocmai de aceea petrecerea unui timp de calitate cu cei dragi este un cadou minunat.  Sărbătorile Crăciunului sunt un prilej de bucurie pentru cei mai mulți dintre noi, le asociem cu reuniunea familiei în jurul bradului, împodobit, cu veselie și, în general, cu emoții plăcute. Încheierea anului este percepută ca un moment de bilanț, iar dacă rezultatele nu ne satisfac, sentimentele noastre devin negative. Ce este mai important aici este să înțelegem că întotdeauna sărbătorile, ca și weekend-ul, se asociază în alegeri.

În prejma sărbătorilor devenim mai darnici, mai înțelegători mai sensibili. Sigur că este foarte frumos să oferim. În momentul în care oferă, oamenii își aduc aminte cumva că există un echilibru între a da și a primi. Cadoul îl faci din generozitate, de aceea oamenii ar trebui să se gândească ce atașează unui cadou. Și întotdeauna unui cadou i se atașează generozitate și... atât. Nu aștepți nimic în schimb. Ne propunem, la fiecare sfârșit de an, să-l facem mai bun pe următorul.

Crăciunul este o invitație pentru a ne pregăti casa și sufletul de sărbătoare, prilej de aduceri aminte, de bilanț personal, de împăcare cu sine și cu ceilalți. Astfel, descoperim în sufletul nostru podoabe ca: iertare, bunătate, împăcare, generozitate... frumusețe. Și, odată cu împodobirea bradului, ne putem împodobi și pe noi cu un gest magic.

De Crăciun ne amintim că suntem asemeni Creatorului și Mântuitorului, că suntem creatori, astfel încât ne putem construi și reconstrui în fiecare an, apropiind-ne de ceea ce dorim și putem să fim. Un cadou magic putem oferi propriei persoane: asumarea și iertarea.

Chiar dacă nu mai suntem copii, în fiecare adult se ascunde un suflet de copil care merită ceva frumos, avem nevoie de magie, de vis, de poveste dar mai ales avem nevoia de a trăi vraja sfântă ce învăluie Crăciunul. Cu această ocazie avem posibilitatea de a scoate din sufletul nostru valori ca: binele, iubirea, mulțumirea, generozitatea. Ele sunt acolo în suflet, tu doar trebuie să le scoți. Bucuria Crăciunului va rămâne aceiași, indiferent de circumstanțe și distanțe.

Haideți să fim fericiți noi, nu sărbătorile! Crăciunul este: recunoștință, magie, dăruire și iertare. Crăciunul ne îndeamnă să fim mai buni, în felul acesta vom trăi cu bucurie și folos fiecare întâlnire a noastră cu Isus, cel care a venit, vine și va veni!



Ștefan Robu

sursa foto: internet

VĂ UREZ TUTUROR UN CRĂCIUN BINECUVÎNTAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...