https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 aprilie 2015

Idei infinite,

Convingerile,
Tot ce ne afecteaza  procesul de gindire ne afecteaza implicit intreaga viata.Si nimic nu ne afecteaza mai mult procesul de gindire decit convingerile noastre. Convingerile ne  modeleaza intr/o masura atit de mare procesul de gindire,si implicit viata. 
         A gindi inseamna a crede,
Zi si noapte,noi emitem in mod inevitabil ginduri, dar in mod surprinzator, rareori sintem constienti de acestea. Si totusi, atunci cind gindim,noi vizualizam, anticipam, ne asteptam, si in ultima instanta manifestam realitatea pe care o traim. Noi dam inconstient si fara efort viata experientelor noastre, acordind prea putina atentie(sau deloc)gindurilor noastre si mecanismelor noastre de gindire. Si chiar asa este normal sa fie. Lucrul de care ar trebui sa devenim totusi constienti este ca majoritatea gindurilor noastre se repeta zilnic, fiind dinamizate de imaginatia noastra, iar aceste ginduri sint responsabile pentru marea majoritate a experientelor noastre. Cum imi pot directiona cel mai bine fluxul nenumaratelor ginduri pe care le emit zilnic pentru ca acestea sa lucreze in favoarea mea, pentru indeplinirea nevoilor si dorintelor mele? Foarte simplu! Prin alinierea convingerilor tale la viata pe care o visezi.Omul gindeste intotdeauna ceea ce crede.Cu alte cuvinte, daca doresti sa iti controlezi gindurile si imaginatia, si implicit viata si destinul, tu trebuie sa incepi  sa iti controlezi convingerile. Daca vei avea grija ca aceste convingeri referitoare la realitate si la locul tau in ea  sa fie aliniate cu visele tale,poti fi sigur ca vei emite intotdeauna ginduri''bune'', in mod normal si automat, inclusiv atunci cind nu esti atent la ceea ce gindesti. La rindul lor,aceste ginduri se vor transforma in obiectele, fiintele si evenimentele pe care le vei atrage in viata ta.
                                      A  crede  inseamna  a  gindi,
Ce sint de fapt convingerile?
Spre exemplu, daca esti convins ca viata este grea, ea chiar devine grea pentru tine. Ea nu a fost grea de la inceput, ci doar dupa ce ai inceput sa ti/o imaginezi ca atare. In timp, tu ai renuntat sa mai consideri aceasta observatie o simpla''opinie personala'' si ai inceput sa o privesti ca pe o ''realitate''. Asa se nasc convingerile.Orice om are mii de convingeri personale. Desi nu toate sint dezirabile, ele devin politistii gindurilor sale,creind reguli extrem de rigide pe care acesta trebuie sa le respecte. De fapt, in afara unei liste foarte scurte cu principii absolute ale vietii, aceasta aproape ca nu respecta alte reguli.
Iata citeva dintre aceste principii sau adevaruri absolute deduse de mine  din propriile observatii si din experientele mele de viata;
-noi sintem cu totii una(una cu d/zeu, cu creatia,divini,interdependenti).Nimic nu poate exista in afara lui d/zeu.
-gindurile se transforma intotdeauna in realitate(noi sintem creatorii lor).Fiind una cu d/zeu,conform adevarului,gindurile noastre dispun de o energie si de o ''forta vitala''personala. Ele sint ''vii'', constiente si active.Si totusi, gindurile noastre sint inzestrate cu o constiinta personala, cu caracteristici si proprietati specifice constiintei.
-viata(constiinta, d/zeu, energia, noi insine)este eterna.Noi sintem creatorii acestei dimensiuni iluzorii a timpului. De aceea, este evident ca noi trebuie sa fi existat''inaintea'' ei si ca vom continua sa existam inclusiv''dupa''ea.  
-nu exista altceva decit iubirea(nu exista decit un singur d/zeu). Acest adevar este similar sau chiar identic cu primul(din aceasta lista),dar ne permite sa facem cunostinta cu conceptul de iubire. Motivatia oricarei realitati trebuie sa fie o ipostaza a iubirii, mai exact iubirea divina, ce depaseste cu mult tot ce ne putem imagina noi in raport  cu iubirea noastra umana. Tinind cont de faptul ca sintem una cu d/zeu, cu energia pura, ca sintem eterni si ca traim intr/o lume de vis creata de noi insine,noi ne vom intoarce intotdeauna la sursa noastra divina,, mai intelepti,mai integri,mai bogati in experienta si mai puternici.Mai doresc sa subliniez ca din toate adevarurile exprimate mai sus, singurul care  are o componenta variabila este cel referitor la capacitatea gindurilor de a se transforma in realitate.Aceste adevaruri sint absolute. Pentru a/ti controla gindurile si imaginatia, si implicit viata si destinul, trebuie sa inveti mai intii sa iti controlezi propriile convingeri.
Aceste adevaruri fac ca noi sa fim nelimitati din toate punctele de vedere, cu exceptia celui in care noi insine credem contrariul, impunindu/ne singuri reguli, limitari si conditii. Partea cea mai inselatoare a convingerilor este ca acestea ne limiteaza-fara ca noi sa ne dam seama-gindurile pe care''ne permitem''singuri sa le emitem,si implicit pe care le putem manifesta in viata noastra.Cu alte cuvinte,convingerile tale actioneaza ca niste filtre pri care trebuie sa treaca gindurile tale. Din pacate, aceste filtre sint invizibile. Din fericire,ele pot fi(re)cunoscute.
Convingerile prevaleaza intotdeauna. Atit timp cit convingerile noastre sint aliniate cu visele noastre, ele ne sint de mare folos.In caz contrar insa, avem o mare problema! Convingerile creeaza o matrice care sorteaza,aranjeaza si proceseaza gindurile noastre,la modul sistematic si fara discernamint, generind astfel un mecanism de acordare a permisiunii de a gindi sau de a nu gindi anumite lucruri.Pe de alta parte, daca iti stabilesti obiective prea marunte, care nu te inspira, risti ca procesul de vizualizare sa nu fie dublat de emotii.
Convingerile conduc la emotii,iar emotiile conduc la accelerarea procesului de manifestare.Convingerile stirnesc intotdeauna emotii puternice, care,dinamizeaza enorm gindurile.
Atunci cind crezi cu toata convingerea in ceva (bun sau rau), tu te gindesti tot timpul la el. Datorita acestor ginduri repetitive,iti imaginezi fara sa vrei bucuria sau durerea asociate cu ele,creindu/ti la nivel mental imagini emotionale aproape reale.Mai devreme sau mai tirziu, in cazul in care convingerile tale sint suficient de puternice,tu vei incepe sa te pregatesti inclusiv la nivel fizic pentru manifestarea gindurilor asociate cu ele, fara macar sa observi acest lucru.Daca vei deveni insa mai constient de acest mecanism miraculos al manifestarii in planul creatiei materiale, tu iti vei alege cu mai multa grija gindurile pe care le vei emite,stiind ca acestea reprezinta viitorul tau.
Tu esti un artist care nu doarme niciodata, rearanjind incontinuu, chiar daca inconstient, imaginile de pe pinza vietii tale cu pensula gindurilor tale. Picturile tale pot fi geniale sau haotice, in functie de convingerile tale. Daca devii constient de acest mecanism, tu capeti automat avantajul de a/l putea folosi in directia dorita de tine.
Manifestarea gindurilor in realitatea fizica nu este ceva nou, dar adevarata magie incepe atunci cind cineva are curajul sa viseze,sa se gindeasca la ceva complet nou, sa isi stabileasca obiective care la ora actuala par foarte departe de posibilitatile sale imediate si sa aiba indrazneala de a crede ca se vor indeplini si sa ai curajul de a visa.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  PLINA  DE  BUCURII   IAR  ZILELE  RAMASE  DIN  ACEASTA  SAPTAMINA  SA  VA  FIE  LUMINATE  DE  SUFLUL  SARBATORILOR  PASCALE!
CU  MULT  DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...