https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 aprilie 2015

Da Vietii,

Pentru asta te/ai nascut, dragul meu
Strazile sint pline de oameni foarte gravi. Oameni, care nu mai au timp pentru nimic si pentru nimeni.
Oameni extenuati si profund tristi.
Omule drag, unde ti/a ramas curajul?De ce vocea ta este atit de obosita? Unde este lumina din ochii tai?| Cine ti/a intunecat inima, ti/a transformat zimbetul intr/o grimasa?
Asculta aici!
Oamenii tristi paralizeaza viata.Oamenii satui de viata inabusa bucuria. Oamenii posomoriti inmorminteaza speranta. Oamenii fara speranta seamana disperarea.Teama consuma enorm de multa energie si ii epuizeaza pe oameni.Frica paralizeaza astazi fortele de care avem miine nevoie pentru a rezista la nenorocirea de care ne temem.
Omule drag, tu te/ai nascut ca sa iubesti, sa fii in siguranta si sa dai siguranta. Bucuria de a trai si siguranta nu sint o glazura de zahar, care ne insala in ce priveste amarul vietii. Bucuria de a trai si siguranta nu ne cad de la sine. Nu le gasim la  suprafata vietii. Trebuie sa cautam mai departe, in propria inima, trecind prin dificultati.
Adevarul este luat in serios numai cind acela care il spune a devenit fericit cu el.
Iti doresc; curajul soarelui diminetii care, peste mizeria acestei lumi, rasare, totusi, din nou zi de zi. Fa/ti timp ca sa privesti o data o floare,in toata linistea, atent si cu iubire.Nu ramine mult timp ca sa fim fericiti.Zilele trec repede. Viata este scurta.Visurile le scriem in cartea viitorului nostru si o mina invizibila ne zadarniceste visurile. Daca  nu putem fi fericiti astazi, sa nu asteptam prea multe de la ziua de miine.Apuca ziua de azi cu amindoua miinile, primeste cu placere tot ce iti ofera ea; lumina zilei,aerul vietii, risul zilei acesteia, plinsul si joaca, minunea acestei zile. Accepta aceasta zi!
Traiesti numai o zi; astazi!
Undeva, intr/un.mic sat,traia un batrin intelept care implinise 90 de ani si care arata  multumit si fericit.
Cineva i/a spus; ''ai o viata frumoasa, o viata atit de lunga''. Batrinul a tras adinc din pipa si a raspuns; ''Ai numai o singura zi''.Asta la invatat viata.
Ca sa traiesti cu adevarat trebuie sa traiesti astazi.Viata este scurta si trece repede. Daca nu traiesti astazi, ai pierdut ziua. Nu/ti intuneca spiritul cu frica si griji pentru miine. Nu/ti ingreuna inima cu toata mizeria de ieri.
Poti sa te gindesti linistit la binele zilei de ieri, viseaza la lucruri frumoase, care pot sa vina miine.
Dar nu te pierde in ieri sau miine. In fiecare zi sa incepem din nou.Un om fericit  traieste multumit si raspindeste si pace oamenilor in jurul sau.Veselia sa atrage copii, si se gindeste la ce este bun la ceilalti si are multi prieteni.
Un om fericit nu se indragosteste de propriile probleme, el stie ca fericirea este ca o umbra care te urmeaza, atunci cind nu te gindesti la ea, este ca un ecou care raspunde cind te daruiesti pe tine insuti.
Un om fericit aduce binecuvintare, un om nefericit produce griji. Numai un om fericit  poate sa/i faca pe altii fericiti.
Fericirea nu se poate cumpara, fericirea nu are pret.Puterea de cumparare a fericirii se numeste iubire, devii cu adevarat om numai prin iubire.
SPUNE DA FERICIRII, SPUNE DA VIETII!
 A trai inseamna a imbratisa oameni si lucruri si a le da iar drumul,pentru ca sa inverzeasca si infloreasca,
A trai inseamna a fi recunoscator pentru lumina si pentru iubirea, pentru caldura si pentru gingasia care exista pur si simplu in oameni si lucruri,
A trai inseamna a vedea toate ca dar a lui d/zeu, a lasa toate sa fie darul sau, a nu poseda nimic si pe nimeni si a te bucura de fiecare stea care cade de pe cer.
NUMAI  OPTIMISTII  VOR  SUPRAVIETUI.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  PLINA  DE  BUCURII!
CU  MULT  DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...