https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 aprilie 2015

Virtuti,

DESPRE VEGHE,
A veghea, a trai momentul prezent, a fi constient de ceea ce(ni) se intimpla, nu este deloc usor. Iar asta pentru ca, de obicei, sintem cu gindul fie in trecut, fie in viitor, iar prezentul trece pe linga noi si nu/l traim cu intelepciune.
Oare de cite ori nu ne/a parut rau ca am luat decizii la suparare, ca am actionat pripit, fara sa cerem sfatul celor din jur, ca am gindit gresit sau acuzat pe nedrept unele persoane, ca am facut rau  unuia sau altuia prin cuvintele, pri virea ori atitudinile noastre? Ce nu am face in astfel de momente sa putem da timpul inapoi! Dar trecutul este trecut. Nu se mai poate schimba. In schimb, da,viitorul poate arata altfel, daca vrem sa invatam si sa nu mai repetam toate aceste greseli.Dumnezeu vrea sa ne ajute sa traim diferit existenta noastra care, de altfel, doar in comuniune cu el isi gaseste implinirea.  In fiecare zi vine sa ne caute fie ca este vorba de rugaciune sau de meditatie, vom trai bucuria intilniriicu el si vom deveni, treptat fapturi noi, asemenea lui. La scoala Evangheliei sale vom deprinde un mod nou de a interpreta evenimentele si situatiile vietii, traindule in credinta. Aici von invata sa gindim, sa alegem sa privim, sa vorbim, sa ne comportam altfel cu ceilalti, devenind o binecuvintare pentru ei. Tot la scoala sa, El ne va ajuta sa veghem si sa fim atenti la tot ceea ce ne poate face rau, mai ales pacatul. Vom invata sa avem mai multa grija de sanatatea noastra, fizica si psihica, sa evitam excesele, gasind justa masura  in toate. La fel,tot aici vom intelege cum sa evitam ceea ce poate sa faca rau aproapelui. Sa ne incredintam, asadar, Domnului. Sa ne lasam mereu calauziti de cuvintul sau. El ne va ajuta sa traim o existenta inteleapta, fara regrete.
Din  drag  cu drag  pentru voi  dragi  prieteni! Paste fericit !
HRISTOS A INVIAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...