https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Reactia,

REACTIA FACE TOATA DIFERENTA,

Omul reactioneaza in fata lumii exterioare prin trei modalitati, pe care eu le numesc Cele Trei Aspecte Ale Mintii.
Primul aspect este cel senzorial.
Spre exemplu, oricine poate simti daca un obiect este rece sau cald.
Al doilea aspect al mintii este inregistrarea automata  si playbackul.
Intradevar, mintea inregistreaza si reda automat tot ce percepe. Acesta este aspectul ei cel mai periculos. De fapt, este periculos numai pentru ca este automat, deci nu stie sa discrimineze. Datorita lui omul reactioneaza mecanic, fara sa inteleaga de ce.
A discrimina inseamna a intelege in mod constient ce faci.
Discriminarea este cel de/al treilea aspect al mintii si cel mai important dintre toate. Orice om are capacitatea de a discrimina, adica de a percepe limpede lucrurile, de a intelege ce se intimpla si de ce face ce face. 
Tu ai capacitatea de a intelege ca autocondamnarea nu te ajuta in nici un fel; dimpotriva, nu iti face decit rau. Asta inseamna sa discriminezi. Ori de cite ori te dezaprobi singur, iar mintea iti spune; Daca nu obtii ceea ce doresti, condamna/te!,incearca sa surprinzi acest moment. 
Devino constient de el si propune/ti sa renunti la dezaprobare. Incearca in permanenta acest lucru..
Iata un exercitiu foarte simplu, care te va ajuta sa te iubesti mai mult pe tine insuti.
Ia o foaie de hirtie si scrie pe ea cuvintul'' fericit''.Sub el noteaza cuvintele; pozitiv, iubire, scces  si abundenta.
Atunci cind te simti fericit, gindesti automat in mod pozitiv. Atunci cind gindesti pozitiv, te simti plin de iubire. Atunci cind te simti plin de iubire ai succes, iar cind ai succes traiesti in abundenta. Energia este aceiasi, dar formele ei de expresie sint diferite. 
Exista in mitologia greaca o legenda care spune ca sirenele ii atrageau pe marinari catre stinci.Marinarii se lasau atrasi de vocile lor fermecatoare si se luau dupa ele pina cind barcile lor se izbeau de stinci si se scufundau.Exact acelasi lucru il face mintea ta. Ea iti promite tot felul de lucruri. Cunosti foarte bine acest fenomen;''Voi fi fericit cind voi fi sanatos. Voi fi fericit cind voi avea o relatie armonioasa. Voi fi fericit cind voi avea bani'' si asa mai departe. Nimic din toate acestea nu se poate intimpla atit timp cit continui sa gindesti negativ. Negativitatea nu poate atrage decit si mai multa negativitate.
Mintea ta te amageste.
Ea isi bate joc de tine. Iti propune marea cu sarea, dar in acelasi timp te invita sa te condamni singur.Autocondamnarea nu rezolva nimic pentru neplacerile si suferintele tale. Ea nu iti rezolva suferintele,  neplacerile sau situatia proasta in care te afli. Ce om din aceasta lume isi doreste sa fie trist? Asadar daca esti suparat incearca sa iti pastrezi atitudinea pozitiva in pofida acestui eveniment.
Egoul nu se simte niciodata satisfacut, asa ca nu il mai lua in seama. Iti poti pastra atitudinea pozitiva indiferent ce iti spune el? Practica acest lucru. Este o simpla chestiune de exercitiu. Mintea iti face tot timpul promisiuni desarte. Ea iti spune ca nu poti fi fericit,''decit daca''...
Asta e o prostie. O minciuna sfruntata. Te asigur ca ''egoul''nu se poate simti vreodata satisfacut, orice ai face!
Solutia este alta; propune/ti sa fii fericit indiferent de ce ai sau de ceea ce se intimpla. Aceasta este singura cale  autentica de a fi fericit. Spuneti;''pot fi fericit indiferent de ceea ce se intimpla?Imi pot pastra starea de spirit pozitiva?'' Acest lucru este foarte important, caci lucrurile pozitive atrag intotdeauna noi lucruri pozitive, la infinit. De aceea, trebuie sa iti pastrezi pozitivitatea cu orice pret.In acest fel, viata ta se poate schimba radical in bine.Cum mai stai cu aprobarea dupa acest exercitiu de cultivare a unei stari de spirit pozitive? Mintea este programata sa te dezaprobe in permanenta. Nu o dezaproba la rindul tau,in pofida atitudinii sale negative, caci in acest fel nu faci decit sa ii raspunzi cu aceiasi moneda, iar negativitatea atrage dupa sine si mai multa negativitate. Negativitatea se alimenteaza pe ea insasi, iar motorul acestui cerc vicios este dezaprobarea. De aceea, nu iti dezaproba propria minte. Dimpotriva, aprob/o. Atitudinea pozitiva nu poate face niciodata rau. Aproba/ti din ce in ce mai mult mintea, iar apoi vezi cum te simti. Nu cumva mintea ta sa linistit? De regula, ea devine agitata numai atunci cind o condamni. Si la urma urmelor, cine este cel care te dezaproba? Tu insuti! De vreme ce nu rezolvi nimic astfel, cel mai bine ar fi sa iei o decizie. Ai de ales; poti adopta o atitudine pozitiva, iubindu/te pe tine insuti, sau iti poti pastra actuala atitudine negativa, condamnindu/te singur. Intreaga viata este alcatuita din decizii. Cea mai buna decizie pe care o poti lua este sa te iubesti pe tine insuti.
Daca iti vei lasa''egoul'' sa ia deciziile in locul tau, acesta te va trage in jos. Daca nu ma crezi,,verifica! Cu ce te/a ajutat pina acum egoul? La urma urmelor, nu a facut decit sa te dezaprobe si sa te condamne in permanenta, facindu/te sa iti pastrezi o stare de spirit negativa.
Oamenii cred ca este normal sa cultive ginduri si sentimente negative fata de alte persoane.Ei cred ca ceilalti nu stiu nimic despre ceea ce gindesc ei. Lucrurile nu stau insa asa. Exista o lume subtila a energiei in care cu totii transmitem si receptam semnale, chiar daca mintea constienta nu isi da seama de acest lucru. De aceea ,nu te amagi singur;daca i/ai transmis cuiva ginduri negative, acesta stie acest lucru, chiar daca numai la nivel subconstient. Este aproape ca si cum i/ai fi spus in fata ceea ce gindesti despre el.
Daca anticipezi pe cineva, tu acumulezi o karma negativa. Karma nu este generata numai de actiuni, ci si de ginduri. Ori de cite ori emiti un gind negativ referitor la o alta persoana, intre tine si ea se creaza o relatie karmica, iar gindurile tale se vor intoarce impotriva ta. De aceea, renunta odata pentru totdeauna la dezaprobare si iubest/i pe toti cei din jurul tau. Transmite/le in acest fel iubirea ta. Iubeste/i pe toti oamenii pe care ii cunosti, iar viata ta se va transforma intr/o maniera nebanuita. Transmite/le aprobarea si iubirea ta. Fa acest lucru pentru tine, nu pentru ei. Vei constata in scurt timp cit de mult se va transforma in bine viata ta.
IUBIREA  ESTE  SOLUTIA  ORICARUI  FEL  DE  PROBLEME!
DIN  DRAG  CU  DRAG  PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI!
CU  MULT  DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...