https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 aprilie 2015

SCRISOARE,

SCRISOARE  DE  LA  ISUS  CRISTOS
Iti trimit aceasta scrisoare prin unul din ucenicii mei. Vreau sa/ti spun cit de mult te iubesc, ca ma intereseaza soarta ta si as dori sa comunicam.
Azi dimineata cind te/ai trezit, eram linga patul tau, in lumina minunatului meu rasarit, care a inundat odaia.
Am sperat ca imi vei spune''Buna dimineata'', dar n/ai facut/o.
M/am gindit ca poate era prea devreme si nu mai observat.
Ti/am sarutat fata cu boarea diminetii. Am revarsat asupra ta mireasma dulce si parfumata a florilor. Ti/am fredonat o melodie de dragoste prin ciripitul pasarelelor. Ai trecut pe linga mine grabind pasul.
Mai tirziu te/am privit mergind si discutind aprins cu vecinii si prietenii.
Ah! Cit as fi dorit sa schimbi citeva cuvinte cu mine!  M/am apropiat  si am sperat sa/mi vorbesti! Ai trecut pe linga mine fara sa ma bagi in seama
Dupa-amiaza ti/am trimis o ploaie invioratoare si ti/am stralucit prin fiecare picatura.
Am strigat din cer cu glas de tunet, doar doar ma vei auzi!
Apoi ti/am picurat un curcubeu fermecator in mijlocul norilor mei aurii. Mi/am zis: '' cu siguranta ma vei vedea!''
Dar, ca un facut, nu m/ai vazut.
Seara, la sfirsitul zilei, ti/am trimis un apus de soare minunat, apoi ti/am facut cu ochiul de mii de ori prin stelele mele stralucitoare, sperind ca ma vei vedea si/mi vei face si tu cu ochiul.  Am ramas inselat si de data aceasta.
In sfirsit, noaptea la culcare, am revarsat lumina lunii pe fata ta, ca sa/ti amintesc ca nu te/am uitat.
Am sperat ca macar acum ai sa/mi vorbesti, inainte de culcare. Nu mi/ai spus nici un cuvint.  Ma durut mult lucrul acesta, totusi am continuat sa stau de veghe la capatiiul tau, sperind ca macar a doua zi vei observa prezenta mea.
Tot astfel in  fiecare zi am continuat sa ma descopar prin tot felul de cai, nadajduind ca vei dori sa fiu Pastorul tau.
Eu pot sa/ti port de grija ca nimeni altul. Eu sint pastorul cel bun, care si/a dat viata pentru oile sale.  Eu am venit pentru ca oile mele sa aiba viata din belsug.  Dragostea mea pentru tine este mai adinca decit marea si mai inalta decit cerul: te iubesc cu iubire vesnica, de aceea iti pastrez bunatatea mea. Vreau sa mi te daruiesti si am atitea sa/ti  impartasesc!  Pentru binele tau, te rog sa/mi raspunzi! Iata, eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu mine.
AL   TAU   PRIETEN   CARE   TE   IUBESTE,
ISUS   CRISTOS

UN SFERT DE ORA....

GLASUL   LUI   ISUS:

Nu este necesar, fiul meu, sa stii multe pentru a/mi face placere.
Ajunge ca tu sa ai credinta si sa iubesti cu fervoare.
Daca vrei sa/mi faci mai mult pe plac, ai incredere in mine mai mult, daca vrei sa/mi faci pe plac in mod maxim, increde/te in mine fara limite.
Deci vorbeste/mi ca si cum ai vorbi cu cel mai apropiat prieten al tau, ca si cum ai vorbi cu mama ta sau cu fratele tau.
VREI  SA  MA  IMPLORI  IN  FAVOAREA  CUIVA?
Spune/mi numele sau, ori acela al parintilor tai, al fratilor sau prietenilor, sau al unei persoane tie incredintate...
Spune/mi imediat ce vrei sa fac acum pentru ele.
Am promis/o:'' CERETI SI O  SA VI SE DEA. CINE CERE OBTINE.''Cere mult, mult. Nu ezita sa ceri.Dar cere cu incredere pentru ca eu mi/am dat cuvintul:'' DACA ATI AVEA CREDINTA CIT UN GRAUNTE DE MUSTAR ATI PUTEA SPUNE MUNTELUI: RIDICATE SI ARUNCA/TE IN MARE, IAR EL VAR ASCULTA. TOT CEEA CE CERETI IN RUGACIUNE, FITI SIGUR CA ATI OBTINUT SI O SA VI SE DEA.''
Imi fac placere inimile generoase care in anumite momente sint in stare sa se uite pe ele insele pentru a se preocupa de necesitatile altora. Asa a facut Mama mea la Cana pentru miri cind, in timpul nuntii, s/a intimplat sa lipseasca vinul. Mi/a cerut o minune si a obtinut/o. Asa a facut si acea femeie cananeanca care mi/a cerut sa/i eliberez fiica de demon si a obtinut acest dar special. Vorbeste/mi deci, cu simplitatea saracilor, de cei pe care vrei sa/i consolezi, de bolnavii pe care ii vezi suferind, de ratacitii care ai vrea sa se intoarca pe drumul cel bun, de prietenii care sau departat si pe care ai vrea sa/i vezi aproape de tine.
Aminteste/ti de Marta si Maria cind ma implorau pentru fratele lor Lazar si au obtinut invierea lui.
Spune/mi un singur cuvint pentru mai multe persoane, dar care sa fie un cuvint de prieten, un cuvint din inima si staruitor. Aminteste/mi ca am promis: TOTUL ESTE POSIBIL PENTRU CINE CREDE. TATAL VOSTRU CARE ESTE IN CERURI VA DA LUCRURI BUNE ACELORA CARE LE VOR CERE!  TOT CEEA CE VETI CERE TATALUI MEU IN NUMELE MEU, O SA VI SE DEA.''

DAR PENTRU TINE AI NEVOIE DE VREUN HAR?

Daca vrei, fa/mi o lista a necesitatilor tale si vino sa le citesti in fata mea; aminteste/ti de servitorul meu Solomon care mi/a cerut intelepciune si i/a fost daruita din plin. Iti amintesti de Iacob care mi/a cerut prosperitate(promitindu/mi sa dea a zecea parte din ce avea pentru opere de caritate) si i/a fost dat mult, in mod generos, tot ceea ce a dorit si chiar mai mult. 
Si tie.... ce vrei sa/ti daruiesc?
Spune/mi sincer daca esti orgolios, daca iubesti senzualitatea si lenea. Ca esti egoist, inconstant. Ca iti neglijezi datoriile. Ca judeci in mod sever pe aproapele tau, uitind de porunca mea: ''NU JUDECATI PENTRU A NU FI JUDECATI, NU CONDAMNATI SI NU VETI FI CONDAMNATI.''
Spune/mi daca vorbesti fara dragoste de ceilalti. Ca esti preocupat mai mult de ceea ce cred altii de tine decit de ceea ce crede D/zeu. Ca te lasi stapinit de tristete si de proasta dispozitie.Ca iti refuzi viata, saracia suferinta, lucrul tau, felul in care esti tratat, uitind ceea ce zice Cartea Sfinta:''DUMNEZEU ARANJEAZA TOATE LUCRURILE PENTRU BINELE CELOR CARE IUBESC.''
Eu iti voi aminti invatamintele mele care vor aduce o transformare totala a vietii tale. Iti voi spune din nou:
''D/ZEU II UMILESTE PE CEI ORGOLIOSI, IAR PE CEI UMILI II UMPLE DE HAR...     DACA NEGLIJEZI  MICILE INDATORIRI, VEI NEGLIJA SI PE CELE MARI. PENTRU ORICE CUVINT VATAMATOR CARE IESE DIN GURA VOASTRA VA TREBUI SA RASPUNDE/TI IN ZIUA JUDECATII.  BINECUVINTATI SINT CEI CARE ASCULTA CUVINTUL DOMNULUI SI IL PUN IN PRACTICA.''
Nu te rusina, saraca inima!Sint in cer multi drepti si multi sfinti care au avut aceleasi defecte ca si ale tale.  Dar sau rugat cu umilinta si incet-incet sau eliberat de ele. Pentru ca: NU AM VENIT SA CHEM DREPTII, CI PACATOSII''si pentru ca''d/zeu nu refuza niciodata un suflet umil si cait,. Cel mai bun dar pentru d/zeu este un suflet cait.''
Nu ezitati sa/mi cereti daruri spirituale si materiale(sanatate, memorie, simpatie, succes la servici, in studii si in afaceri. Noi idei pentru afacerile tale, prietenii care sa/ti fie utili, un bun caracter, rabdare, veselie, generozitate, dragoste pentru d/zeu, ura pentru pacat....Toate acestea ti le pot da  si le dau, dar doresc ca tu sa/mi ceri intotdeauna  ceea ce crezi ca te ajuta la sfintirea ta si nu se opune ei. Pentru ca de multe ori ceea ce cere o persoana nu ii este de folos la mintuire si atunci Tatal nostru ii daruieste alte haruri care sa/i fie mai de folos.
SI  PENTRU  AZI?
De ce ai nevoie?
Ce pot face pentru binele tau?
Daca tu ai sti dorinta pe care o am sa te ajut!
ACUM AI VREUN PROIECT IN GIND?
Povesteste/mi in amanunt.
Ce te preocupa?  Ce crezi ca o sa faci? Ce vrei? Cum te pot ajuta? Poate iti amintesti intotdeauna versetul psalmistului: ''CEEA CE NE DUCE LA SUCCES NU SINT DURERILE NOASTRE.  CEEA CE NE DUCE LA SUCCES ESTE BINECUVINTAREA LUI D/ZEU.
DAR PENTRU MINE?
Nu doresti de la mine haruri si prietenia mea?Nu ai vrea sa faci bine aproapelui tau, prietenilor tai, celor pe care ii iubesti foarte mult, dar care traiesc departe de religie. Sint stapinul acelor suflete pe care, respectind libertatea lor, le conduc spre sfintenie si dragoste de d/zeu. Lucrind pentru mintuirea familiei tale si a altora nu uita niciodata minunata promisiune,''CEI CARE AU INDREPTAT PE MULTI SPRE CALEA DREPTATII VOR STRALUCI INTOTDEAUNA CA SI STELELE.''
POATE ESTI TRIST SI DEMORALIZAT? POVESTESTE/MI  SUFLET NECONSOLAT, TRISTETILE TALE CIT MAI DETALIAT.
CINE TE/A RANIT?
CINE TI/A RANIT DRAGOSTEA DE SINE?
CINE TE/A DISPRETUIT? Spune/mi daca nu iti merge bine si o sa/ti spun care sint cauzele acestui insucces. Nu ai vrea sa fac ceva pentru tine?
VREI SA/MI POVESTESTI VREO BUCURIE? De ce nu ma faci partas de aceasta ca si unui bun prieten? Poate au disparut anumite stari de neliniste sau teama in ceea ce priveste viitorul. Ai depasit vreun obstacol sau ai iesit dintr/o dificultate urgenta? Toate astea sint opera mea, eu ti/am provocat toate acestea
SI  ACUM....NU AI VREO PROMISIUNE SA/MI FACI?
Deja stii ca citesc in adincul inimii tale. In fata oamenilor poti sa te prefaci usor, in fata lui d/zeu nu.
ACUM INTOARCE/TE LA TREBURILE TALE....
Dar nu uita aceste cinsprezece minute de placuta conversatie pe care am avut/o aici  in singuratatea sanctuarului. Pastreaza cit poti linistea,modestia si dragostea pentru aproapele.
MINGIINDU/L PE ISUS.
Scopul intregului drum spiritual este de a ajunge la o intimitate adinca cu Isus si a impartasi cu el bucuriile si suferintele. A/l consola pe Isus este modul cel mai rafinat de a/l iubi. La sfirsit ce conteaza cu adevarat? Nu sint operele marete pe care le pot face pentru atitia nevoiasi,ci de a/l mingiia pe Isus.
El este centrul intregii vieti a Bisericii. La fel de adevarat este ca a/l mingiia pe Isus este deja o infringere a tristetii din lume.
Aceasta este o vocatie greu de inteles si de trait: este necesar un inalt grad de sfintenie.

luni, 27 aprilie 2015

IMNUL VIETII,

viata e o sansa-nu o lasa sa se piarda!
viata e frumusete-admir/o!
viata e bucurie-gust/o din plin!
viata e un vis-transforma/l in realitate!
viata e o sfidare-infrunt/o!
viata e o datorie-implineste/o!
viata e un joc-joaca/l!
viata e pretioasa-ai grija de ea!
viata e o bogatie-pazeste/o!
viata e dragoste-bucurate de ea!
viata e un mister-incearca sa/l intelegi!
viata e o promisiune-nu o lasa neimplinita!
viata e tristete-treci peste ea!
viata e un imn-cinta/l!
viata e o lupta-accept/o!
viata e o tragedie -fii tare!
viata e o aventura-indrazneste sa ti/o asumi!
viata e fericire-fii astfel incit sa o meriti!
viata e viata-ocroteste/o!
Maica  Tereza  De  Calcutta
O  ZI  PLINA  DE  BUCURII  TUTUROR  DRAGI  PRIETENI!

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Reactia,

REACTIA FACE TOATA DIFERENTA,

Omul reactioneaza in fata lumii exterioare prin trei modalitati, pe care eu le numesc Cele Trei Aspecte Ale Mintii.
Primul aspect este cel senzorial.
Spre exemplu, oricine poate simti daca un obiect este rece sau cald.
Al doilea aspect al mintii este inregistrarea automata  si playbackul.
Intradevar, mintea inregistreaza si reda automat tot ce percepe. Acesta este aspectul ei cel mai periculos. De fapt, este periculos numai pentru ca este automat, deci nu stie sa discrimineze. Datorita lui omul reactioneaza mecanic, fara sa inteleaga de ce.
A discrimina inseamna a intelege in mod constient ce faci.
Discriminarea este cel de/al treilea aspect al mintii si cel mai important dintre toate. Orice om are capacitatea de a discrimina, adica de a percepe limpede lucrurile, de a intelege ce se intimpla si de ce face ce face. 
Tu ai capacitatea de a intelege ca autocondamnarea nu te ajuta in nici un fel; dimpotriva, nu iti face decit rau. Asta inseamna sa discriminezi. Ori de cite ori te dezaprobi singur, iar mintea iti spune; Daca nu obtii ceea ce doresti, condamna/te!,incearca sa surprinzi acest moment. 
Devino constient de el si propune/ti sa renunti la dezaprobare. Incearca in permanenta acest lucru..
Iata un exercitiu foarte simplu, care te va ajuta sa te iubesti mai mult pe tine insuti.
Ia o foaie de hirtie si scrie pe ea cuvintul'' fericit''.Sub el noteaza cuvintele; pozitiv, iubire, scces  si abundenta.
Atunci cind te simti fericit, gindesti automat in mod pozitiv. Atunci cind gindesti pozitiv, te simti plin de iubire. Atunci cind te simti plin de iubire ai succes, iar cind ai succes traiesti in abundenta. Energia este aceiasi, dar formele ei de expresie sint diferite. 
Exista in mitologia greaca o legenda care spune ca sirenele ii atrageau pe marinari catre stinci.Marinarii se lasau atrasi de vocile lor fermecatoare si se luau dupa ele pina cind barcile lor se izbeau de stinci si se scufundau.Exact acelasi lucru il face mintea ta. Ea iti promite tot felul de lucruri. Cunosti foarte bine acest fenomen;''Voi fi fericit cind voi fi sanatos. Voi fi fericit cind voi avea o relatie armonioasa. Voi fi fericit cind voi avea bani'' si asa mai departe. Nimic din toate acestea nu se poate intimpla atit timp cit continui sa gindesti negativ. Negativitatea nu poate atrage decit si mai multa negativitate.
Mintea ta te amageste.
Ea isi bate joc de tine. Iti propune marea cu sarea, dar in acelasi timp te invita sa te condamni singur.Autocondamnarea nu rezolva nimic pentru neplacerile si suferintele tale. Ea nu iti rezolva suferintele,  neplacerile sau situatia proasta in care te afli. Ce om din aceasta lume isi doreste sa fie trist? Asadar daca esti suparat incearca sa iti pastrezi atitudinea pozitiva in pofida acestui eveniment.
Egoul nu se simte niciodata satisfacut, asa ca nu il mai lua in seama. Iti poti pastra atitudinea pozitiva indiferent ce iti spune el? Practica acest lucru. Este o simpla chestiune de exercitiu. Mintea iti face tot timpul promisiuni desarte. Ea iti spune ca nu poti fi fericit,''decit daca''...
Asta e o prostie. O minciuna sfruntata. Te asigur ca ''egoul''nu se poate simti vreodata satisfacut, orice ai face!
Solutia este alta; propune/ti sa fii fericit indiferent de ce ai sau de ceea ce se intimpla. Aceasta este singura cale  autentica de a fi fericit. Spuneti;''pot fi fericit indiferent de ceea ce se intimpla?Imi pot pastra starea de spirit pozitiva?'' Acest lucru este foarte important, caci lucrurile pozitive atrag intotdeauna noi lucruri pozitive, la infinit. De aceea, trebuie sa iti pastrezi pozitivitatea cu orice pret.In acest fel, viata ta se poate schimba radical in bine.Cum mai stai cu aprobarea dupa acest exercitiu de cultivare a unei stari de spirit pozitive? Mintea este programata sa te dezaprobe in permanenta. Nu o dezaproba la rindul tau,in pofida atitudinii sale negative, caci in acest fel nu faci decit sa ii raspunzi cu aceiasi moneda, iar negativitatea atrage dupa sine si mai multa negativitate. Negativitatea se alimenteaza pe ea insasi, iar motorul acestui cerc vicios este dezaprobarea. De aceea, nu iti dezaproba propria minte. Dimpotriva, aprob/o. Atitudinea pozitiva nu poate face niciodata rau. Aproba/ti din ce in ce mai mult mintea, iar apoi vezi cum te simti. Nu cumva mintea ta sa linistit? De regula, ea devine agitata numai atunci cind o condamni. Si la urma urmelor, cine este cel care te dezaproba? Tu insuti! De vreme ce nu rezolvi nimic astfel, cel mai bine ar fi sa iei o decizie. Ai de ales; poti adopta o atitudine pozitiva, iubindu/te pe tine insuti, sau iti poti pastra actuala atitudine negativa, condamnindu/te singur. Intreaga viata este alcatuita din decizii. Cea mai buna decizie pe care o poti lua este sa te iubesti pe tine insuti.
Daca iti vei lasa''egoul'' sa ia deciziile in locul tau, acesta te va trage in jos. Daca nu ma crezi,,verifica! Cu ce te/a ajutat pina acum egoul? La urma urmelor, nu a facut decit sa te dezaprobe si sa te condamne in permanenta, facindu/te sa iti pastrezi o stare de spirit negativa.
Oamenii cred ca este normal sa cultive ginduri si sentimente negative fata de alte persoane.Ei cred ca ceilalti nu stiu nimic despre ceea ce gindesc ei. Lucrurile nu stau insa asa. Exista o lume subtila a energiei in care cu totii transmitem si receptam semnale, chiar daca mintea constienta nu isi da seama de acest lucru. De aceea ,nu te amagi singur;daca i/ai transmis cuiva ginduri negative, acesta stie acest lucru, chiar daca numai la nivel subconstient. Este aproape ca si cum i/ai fi spus in fata ceea ce gindesti despre el.
Daca anticipezi pe cineva, tu acumulezi o karma negativa. Karma nu este generata numai de actiuni, ci si de ginduri. Ori de cite ori emiti un gind negativ referitor la o alta persoana, intre tine si ea se creaza o relatie karmica, iar gindurile tale se vor intoarce impotriva ta. De aceea, renunta odata pentru totdeauna la dezaprobare si iubest/i pe toti cei din jurul tau. Transmite/le in acest fel iubirea ta. Iubeste/i pe toti oamenii pe care ii cunosti, iar viata ta se va transforma intr/o maniera nebanuita. Transmite/le aprobarea si iubirea ta. Fa acest lucru pentru tine, nu pentru ei. Vei constata in scurt timp cit de mult se va transforma in bine viata ta.
IUBIREA  ESTE  SOLUTIA  ORICARUI  FEL  DE  PROBLEME!
DIN  DRAG  CU  DRAG  PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI!
CU  MULT  DRAG!

miercuri, 22 aprilie 2015

Iubirea de sine,

PRACTICA IUBIREA DE SINE SI VEZI CE SE INTIMPLA IN VIATA TA,

Acorda/ti oricit de mult timp in acest scop.
Trebuie sa descoperi ce este iubirea reala si de unde provine aceasta.Ea nu provine de undeva din exterior, ci chiar din sinele tau.Altfel spus, ea vine intotdeauna din interiorul tau. Daca nu te/ai gindit niciodata pina acum la ideea de aprobare de sine, probabil ca te intrebi la ce se refera exact  acest  concept si cum poate fi  pus el in aplicare. Multi oameni se intreaba si spun;''nu inteleg''! Cum adica, sa ma aprob pe mine insumi?Nu/mi dau seama la te referi.''Daca la fel gindesti si tu, inseamna ca te dezaprobi singur, te condamni si te minimalizezi pe tine insuti, cel putin la nivel subconstient, daca nu chiar constient. Asa cum ii spune numele, subconstientul face lucruri pe care mintea constienta nu le realizeaza. Atita timp cit nu esti capabil sa te iubesti neconditionat pe tine insuti inseamna ca la nivel subconstient te dezaprobi. Aceasta dezaprobare de sine este un obicei prost pe care l/am invatat cu totii cu mult timp in urma si de care nu ne/am mai putut dezbara. El a devenit atit de puternic inradacinat in subconstientul nostru incit aproape nimeni nu mai realizeaza ca il are.Marea majoritate a oamenilor se condamna si se dezaproba in permanenta, traind intr/un cimp de energie negativa.Nu este de mirare ca lumea in care traim a ajuns sa fie atit de lipsita de armonie. Prima constatare este ca tu nu te poti aproba singur atit timp cit te condamni pe tine insuti.Intreaba/te daca stii cum sa te aprobi de unul singur.
Cel mai probabil, mintea ta nu are nici cea mai mica ideie cum ar trebui sa procedeze. In caz contrar, nu ar mai trebui sa ii pui intrebari. Dezaprobarea de sine, autocondamnarea, minimalizarea propriei tale fiinte nu te ajuta in nici un fel, niciodata.. Si, de fapt, cine este cel care te acuza, te condamna sau te dezaproba? Tu insuti! Daca ai inteles acest mecanism simplu, a sosit vremea sa ei o decizie. Tu ai de ales; te poti iubi pe tine insuti si poti adopta o atitudine pozitiva sau te poti condamna in continuare, pastrindu/ti atitudinea negativa. Care este decizia ta?Presupun ca ai luat decizia sa te iubesti pe tine insuti. Daca da, este o decizie inteleapta.Inainte sa te poti iubi pe tine insuti, trebuie sa renunti la energia negativa a dezaprobarii. Iubirea nu poate ocupa acelasi spatiu ca si ne-iubirea. Sursa iubirii se afla intotdeauna in interiorul tau. Aici  exista un ocean infinit de iubire, dar aceasta este ascunsa de valurile negativitatii acumulate. De aceea, tu ai ajuns sa cauti iubirea in afara ta si nu/ti dai seama de ce nu o poti gasi nicaieri.Este simplu; pentru ca ea a fost  tot timpul ascunsa in interiorul tau. Daca nu ai gasit/o pina acum, acest lucru se datoreaza numai faptului ca ai acoperit/o cu foarte multa energie negativa, cum ar fi antipatia, respingerea si dezaprobarea. Aceasta este singura cauza.Orice rezistenta atesta faptul ca egoul inca mai incearca sa te controleze.
Scufunda/te in sentimentul pretuirii de sine, ca si cum te/ai scufunda intr/o baie calda. 
Acum stii ce trebuie sa faci pentru a te iubi pe tine insuti.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  SI   PLINA  DE  BUCURII!

marți, 21 aprilie 2015

Iubirea umana,

IUBIREA UMANA,  FUNDAMENTUL  NECESAR  AL  FAMILIEI

Cuvintul pe care il auzim cel mai des rostit de buzele oamenilor este iubirea.  Se pare ca, folosirea lui atit de des si de atit de multi oameni, a facut ca aceasta sa/si piarda din semnificatia lui profunda si sa devina un cuvint care nu mai exprima o realitate specific umana, ci doar o simpla banalitate, adica ceva care se intilneste atit la oameni cit si la animale. Termenul iubire, golit de semnificatia sa profunda, aceea de realitate care umple de sens existenta omului si il duce la adevarata sa implinire, este folosit fie pentru a exprima instinctul animalelor de perpetuare a propriei specii, fie pentru a exprima sentimentul omului de a se indrepta instinctiv spre celalalt sex de care este atras si cucerit.
Termenul folosit cel mai des, pentru a exprima acest nivel instinctual de iubire, pot spune animalic, fara a intentiona sa jignesc pe cineva, este dragostea.
Astazi, prin termenul dragoste,cei mai multi oameni,desemneaza o gama foarte larga de instincte, impulsuri, pulsiuni si sentimente. Daca prin termenul dragoste desemnam, in mod obisnuit, instinctele si sentimentele animalelor de a/si proteja propria viata si de a perpetua specia lor, consider ca acest mod de a gindi si a ne exprima nu este gresit. Insa, atunci cind folosim acest termen pentru a exprima sentimentul uman al dragostei, este bine sa sesizam ca acesta este saracit de continutul sau genuin,daca este folosit pentru a desemna doar o simpla atractie intre sexe sau un impuls necontrolabil intre un barbat si o femeie.
A considera ca dragostea dintre un barbat si o femeie este doar un instinct si un impuls irezistibil si necontrolabil inseamna a reduce iubirea umana la un simplu instinct animalic, irational si necontrolabil. Or, tot ceea ce este si exprima persoana si fiinta barbatului si a femeii are o legatura indisolubila cu ratiunea si vointa umana, deoarece vointa si ratiunea sint cele doua capacitati specifice omului,prin care omul se distinge total de animalele irationale. Toate gindurile, dorintele si actiunile umane trebuie sa treaca prin filtrul ratiunii si dirijate de actiunea libera a vointei. Daca barbatul si femeia sint cu adevarat fiinte rationale inseamna ca trebuie sa gindeasca, sa doreasca si sa actioneze, ca atare,si in domeniul cel mai important al vietii lor, cel al iubirii interpersonale. Barbatul si femeia, daca vor sa dea dovada ca sint cu adevarat rationali, trebuie sa/si stapineasca si sa/si dirijeze inclinatiile, impulsurile si sentimentele in mod constient si deliberat, adica folosind inteligenta si angajind libertatea.
Incaz contrar,adica, in cazul in care nu/si controleaza inclinatiile, impulsurile, pulsiunile si sentimentele lor si se lasa sedusi si dusi de toate acestea, denota ca nu au ajuns la o veritabila  maturitate umana, raminind sclavii  instinctelor lor corporale, asemenea animalelor irationale.
Pentru a intelege mai bine aceasta idee sa ne gindim la d/zeu care prin poruncile sale ne cere o iubire cu adevarat umana; sa/l iubim pe el si pe toti oamenii. Daca reducem iubirea umana la un simplu sentiment inseamna ca d/zeu ne cere ceva imposibil; sa stapinim si sa poruncim sentimentelor noastre. Or, veti spune ca nu putem porunci sentimentelor noastre; nu pot porunci inimii mele sa/l iubeasca pe un dusman, fata de care nu am decit repulsie si ura.Si cu toate acestea Isus ne porunceste; iubitii pe dusmanii vostri, faceti bine celor care va urasc,rugativa pentru cei ce va defaimeaza.
Cum omul este o persoana rationala, adica persoana inzestrata cu inteligenta si vointa libera, trebuie sa/si conduca toata viata si activitatea folosindu/si inteligenta si vointa libera. Astfel, putem intelege ca iubirea umana este cu adevarat o iubire rationala si nu un simplu impuls instinctual irezistibil sau un sentiment pasional necontrolabil. 
Nu sentimentul iubirii,oricit de puternic ar fi, trebuie sa caracterizeze iubirea umana,ci cunoasterea valorii pe care o reprezinta persoana umana si angajarea constienta pentru a o ajuta sa se realizeze in conformitate cu propria ei valoare. 
A construi o familie pe o iubire pur sentimentala inseamna de a construi pe nisip, pentru ca nimic nu este mai fluctuant in om decit sentimentele. Acestea sint ca valurile marii, uneori navalnice si puternice, alteori mult diminuate, iar in final pot sa dispara complet. A zidi familia numai  pe o iubire sentimentala inseamna a risca sa o expui unei existente efemere, de foarte scurta durata, atit timp cit exista sentimentul. Cind sentimentul dispare si se stinge, ca un foc de paie,oamenii obisnuiesc sa spuna ca a murit iubirea, iar daca a murit iubirea este firesc sa moara si familia.
Familia construita doar pe sentimentul iubirii nu poate supravietui decit in cazul in care sotii transforma sentimentul iubirii intr/o iubire cu adevarat umana. 
A construi familia pe o iubire umana matura inseamna a o construi pe stinca. Numai o iubire cu adevarat umana poate sa garanteze stabilitatea familiei si sa faca din aceasta un loc de armonie si de fericire.
VA  DORESC  O  ZI  FRUMOASA  PLINA  DE  BUCURII  DRAGI  PRIETENI!
CU  MULT  DRAG!

luni, 20 aprilie 2015

sa cresti in rabdare

CALM  SI  RABDARE.

Calmul si rabdarea  sint doua perle care dau valoare vietii.
Pentru omul modern, mereu grabit, coplesit de prea multe obligatii sau aspiratii, invatat sa obtina totul cit mai repede, hranit in regim fast food, terorizat de gindul ca timpul trece prea repede, a/i vorbi despre calm si rabdare este ca si cum l/ai ironiza. Paul Sweeney(irlandez, specialist in economie) se intreba la un moment dat;Cum poate o societate care traieste cu cartofi piure instant, mixuri pentru prajituri ambalate, mese congelate si aparatale de fotografiat instant sa/si invete tineretul ce este rabdarea?Nu gresesc prea mult daca spun ca cele doua cuvinte tind sa iasa din vocabularul activ al muritorilor de rind. In mod curent cei nerabdatori sau lipsiti de calm sint perceputi ca  fiind aroganti, insensibili, impulsivi, superficiali, se grabesc sa traga concluzii, ii intrerup pe ceilalti, devin incomozi, iar relatiile cu cei din jur sint afectate, uneori iremediabil. In plus,persoanele cu aceste trasaturi de personalitate au mai putine sanse sa ajunga lideri, in functii de conducere sau in activitati care se bazeaza pe relatii si interactiuni de durata cu cei din jur. Semnele care ne indica starea de nerabdare se refera la agitatie nejustificata, tremur, pumni inclestati, miscari parazite sau necontrolate,creste frecventa respiratiei, tensiunea musculara, iritabilitatea, nervozitatea, anxietatea, decizii pripite, activitati in graba, capacitate scazuta de concentrare a atentiei, accese de furie etc. Cauzele care  declanseaza starea de nerabdare pot fi diverse situatii specifice(traficul la ore de virf, foamea, deshidratarea, oboseala,etc),anumite persoane(cele pe care doresti sa le intilnesti cit mai repede sau, dimpotriva, persoane care prin felul lor de a fi te fac sa/ti pierzi rabdarea),expresii sau cuvinte care te pot scoate din starea de calm si rabdare.
Cu cit starea de nerabdare este mai mare, cu atit mai mult stresul se va accentua si va alimenta la rindul sau nerabdarea, iar lantul vicios incorseteaza persoana si/o va predispune la greseli sau erori succesive.Nu intimplator traditia ne spune ca rabdarea este o virtutute intilnita si cultivata in majoritatea religiilor, iar starea de calm favorizeaza legatura autentica cu divinitatea(in stari de nervozitate si agitatie nu gasim cai deschise si receptivitate din partea ei). Cind esti calm resimti o stare de relaxare, mintea este clara,emotiile sint echilibrate, ratiunea poate functiona la capacitatea ei maxima. Se spune despre oamenii calmi ca experimenteaza starea de libertate si armonie,conexiunea intre fortele telurice si cele transcedentale;cel putin din aceste motive pot fi invidiati, mai ales ca nu toti reusim sa dobindim aceasta virtute de sorginte divina. Cu alte cuvinte, daca ai linga tine un om calm si rabdator atunci poti spune ca esti bogat si cauta sa nu risipesti o asa comoara. In istorie gasim numeroase exemple de conducatori si capete incoronate care s/au bucurat de popularitate si succes datorita partenerilor de viata, sfatuitorilor si oamenilor din umbra inzestrati cu mult calm si rabdare!
Nu e mai putin adevarat ca starea de calm poate fi indusa prin diferite tehnici de meditatie si rugaciune, prin variate acorduri si ritmuri muzicale, prin diverse metode (auto)sugestive, dar unii dintre noi se nasc cu o anumita predispozitie spre calm, rabdare, liniste interioara,autocontrol emotional.
Cu siguranta, fiecare om daca  isi propune sa intre in starea de calm sau sa/si educe rabdarea, dupa un anumit timp va reusi;ultimii care vor ajunge la aceasta performanta vor fi perfectionistii!
MOMENTUL ADECVARULUI;
Nerabdarea ta este suportabila pentru cei din jur?
Cit timp si cita vointa iti sint necesare sa devii calm sau rabdator cu cei din jur?
Care este modelul tau de calm si rabdare?
Ce se intimpla atunci cind iti pierzi calmul si rabdarea?
EPILOG;
Se spune ca in inima fiecarui om exista un simbure de credinta care la unii rodeste mai mult, la altii mai putin sau poate chiar deloc. De ce?
Pentru ca doar rabdarea si iubirea pot fertiliza simburele credintei!
Iar Leonardo Da Vinci ne spune ca; ''rabdarea serveste ca protectie impotriva nedreptatilor precum hainele impotriva frigului. Pentru ca, daca vei pune pe tine mai multe haine pe masura ce frigul se mareste, acesta nu va avea puterea sa te doboare. 
In acelasi mod, tu trebuie sa cresti in rabdare cind te intilnesti cu nedreptati mari, si atunci,ele nu vor mai avea puterea sa iti tortureze mintea''
O  NOAPTE  FRUMOASA  SI  PLINA  DE  VISE  FRUMOASE  TUTUROR!

Atitudini

DESPRE  COMPROMISURI,
CE este compromisul? Ambalat in cele mai diverse forme, compromisul pare sa fi ajuns o parte subinteleasa a vietii noastre. O tehnica de supravietuire, s/ar scuza unii. Un pseudo-colac de salvare, care te ineaca, spun eu. Si facem compromisuri in aproape fiecare domeniu, fie ca vorbim de relatii, de locul de munca sau mai ales, de visele noastre. Acceptam sa raminem cu un om din obisnuinta, pentru ca societatea n/ar privi despartirea cu ochi buni sau pur si simplu din ratiuni financiare.. Acceptam un job de ''robot'', care abia ne lasa timp sa respiram, nu fiindca n/ar exista alternative, ci pentru ca'' banii sint frumosi'',abandonind astfel lucrurile importante in viata, fiintele dragi si experientele care ne implinesc. Totul pentru inca o plasma sau inca o excursie la Paris, pe fuga,din care nu ne imbogatim interior cu nimic. Fiicele noastre cresc  vazind la televizor sau invatind din discutiile de acasa, ca e firesc sa aiba o relatie daca respectivul le ofera niste avantaje de ''nerefuzat''. Ne lasam visele strivite de rutina, de indiferenta, de societate. Si facind un compromis cu lumea, ne compromitem sufletul. Ceea ce stiu este ca daca faci compromisuri, iti vinzi o parte din tine, o parte pe care aproape fara exceptie  o pierzi definitiv. E greu sa ramii drept intr/olume strimba, fara sa fii marginalizat. Dar indrazneste si vei descoperi ca lumea ti va supune intr/un final. Nu va fi o calatorie de placere, te asigur. Vor exista lacrimi, vor exista frustrari, vor exista nostalgii dupa calea usoara. Insa exista o rasplata pentru cei care nu fac compromisuri; o constiinta curata, libertate si respect de sine. Nu  stiu exact cit valoreaza toate acestea in euro. As zice ca sint nepretuite. Si va rog sa nu confundati malignul compromis cu impaciuirea, singura cale de mijloc ce merita parcursa. Jumatatile de masura sint pentru jumatatile de oameni. Lui d/zeu ii plac oamenii fermi, oamenii onesti cu ei insisi, care pot  pune capul pe perna noaptea fara remuscari. Si cind esti onest cu tine insuti, esti onest si cu El. Dumnezeu nu face compromisuri. Daca ar fi facut,noaptea ne/ar lumina tot Soarele.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  TUTUROR  DRAGI  PRIETENI!

despre etichetare

STEREOTIPURILE  SI  PREJUDECATILE---  
bariere in cunoasterea si acceptarea aproapelui,

Stereotipurile reprezinta idei fixe, ginduri superficiale, in general gresite...Stereotipurile si prejudecatile ne influenteaza viata de zi cu zi, iar in anumite imprejurari operam cu ele, in ciuda faptului ca ne credem lipsiti de prejudecati. Nu de putine ori ele pot deveni bariere in comunicarea, cunoasterea si acceptarea celor din jurul nostru; din acest punct de vedere trebuie sa avem disponibilitatea de a lupta cu propriile noastre prejudecati, astfel incit sa nu ajungem in situatii de discriminare, marginalizare, respingere sau excludere a unor semeni pe motive subiective, influentate de stereotipuri si reprezentari eronate despre altii( adesea observam ca atitudinea si conduita noastra fata de un strain este influentata de felul cum arata sau cum este imbracata persoana respectiva).
Stereotipurile reprezinta idei fixe, deformate, ginduri superficiale,mituri camuflate sau pareri comune, in general gresite, pe care oamenii le au in legatura cu diverse persoane, situatii lucruri, fenomene, pe care creierul nostru incearca sa simplifice realitatea complexa, astfel incit mintea si corpul sa dezvolte raspunsuri automate la stimuli similari; ele fac parte din mostenirea noastra culturala si se transmit in timp la fel ca si normele sociale, obiceiurile, traditiile(sint studii care arata prezenta stereotipurilor chiar la virste mici, de 6-7 ani).
Prin urmare, noi sintem contaminati inca din copilarie  cu anumite idei, mesaje, informatii care ne contureaza stereotipurile si in baza carora ne activam prejudecatile(spre exemplu, pisica neagra si numarul 13 aduc ghinion,barbatii nu au voie sa plinga, sarea varsata aduce cearta in familie, nu te intoarce  din drum pentru ca o sa ai ghinion toata ziua etc).
Pe masura ce crestem stereotipurile tind sa ne amorteasca simturile si gindirea, ne incorseteaza eexistenta si odata internalizate, in propriul sistem de gindire, ele ne transforma in adevarati robotei care pun in aplicare tot felul de clisee si softuri primite de la familie, prieteni, mass-media etc., ulterior ele fiind imbogatite prin propria noastra contributie.
Si uite asa incepem sa credem ca baietii sint superiori fetelor, ca idealul de frumusete feminin se traduce prin dimensiunile 90-60-90, ca este suficient sa ai bani pentru a deveni cineva etc. 
Prejudecatile se refera mai degraba la o anumita opinie preconceputa, rationament eronat, reactie emotionala, pozitie, atitudine sau tendinta globala, pro sau contra,favorabila sau defavorabila, fata de una sau mai multe persoane, in baza apartenentei lor la un anumit grup sau la o anumita etnie, cultura, religie,clasa sociala sau influientate de alte caracteristici personale. 
Atit stereotipurile cit si prejudecatile pot fi intelese ca niste filtre de protectie dezvoltate de om impotriva afluxului de informatii pe baza carora judecam evenimente,situatii, oameni, fara o cunoastere directa, personala sau doar dupa cunoastere superficiala; ele ne limiteaza intelegerea corecta si obiectiva a unei realitati si construiesc bariere, adesea foarte rigide la influiente rationale si in comunicarea sau interactiunea cu cei din jurul nostru.
De cele mai multe ori stereotipurile si prejudecatile ne determina sa dezvoltam si sa folosim etichete la adresa celorlalti, fara sa constientizam efectul si impactul lor asupra persoanelor in cauza.
Nu/i mai putin adevarat ca aceste etichete, imediat dupa rostirea lor, ne creeaza iluzia unei stari de liniste, de eliberare si satisfactie, fara sa anticipam efectele  si costurile pe termen lung(se spune ca cele mai dureroase rani sint cele provocate de cuvinte si nu cele fizice).
MOMENTUL  ADEVARULUI; De ce ne grabim sa catalogam actiunile si comportamentul celor din jur ca fiind bune sau rele si niciodata nu admitem ca deciziile umane sint relative si tin de mai multi factori?
Oare prima impresie despre ceva sau cineva nu este influientata adesea de prejudecatile noastre?
Ce simti atunci cind cei din jur te analizeaza pe baza unor stereotipuri si prejudecati?
EPILOG;Construirea propriei personalitati ar trebui sa reprezinte un proces prin care sa ne afirmam propria voce si sa evitam sablonarile care ne ingusteaza perspectivele. Din punctul meu de vedere cred ca este mai putin important sa aratam celorlalti cit de lipsiti de prejudecati sintem; mai important ar fi sa aratam cit de mult luptam impotriva propriilor prejudecati si cit de mult reusim sa invingem in aceasta lupta. 
Nu/l poti intelege si respecta pe cel de linga tine pina cind nu accepti sa lupti cu propriile prejudecati.
Omul care are prea multe prejudecati nu se va putea bucura de propria sa libertate si va gasi mult mai greu calea spre adevar.
CU  MULT  DRAG  PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI!

duminică, 19 aprilie 2015

Dorinta Sufletului,

UNDE  CAUTI  PACEA--SI  UNDE  O  GASESTI

E clar nu toti gindim la fel! Avem simptome diferite. In fata stresului, detinem mecanisme proprii de detensionare. Cind unul spune plec sa ma linistesc, nu stii ce are in cap. Poate merge sa fumeze, sau sa asculte muzica, sau din potriva face o plimbare, mediteaza, studiaza etc. Sau simplu ; se duce sa se culce. In propriul stil. Facem orice sa nu raminem in deriva si procesam activitati de destresare. Legale, ilegale,ieftine, costisitoare. Vrem sa ne relaxam!
Psihologul H. Eysenck, ne explica foarte clar intreaga atmosfera. El spune ca in fiecare dintre noi exista un sistem care regleaza starea noastra de surescitare. Alcatuit din neuroni, sistemul activeaza sau, dimpotriva, saboteaza activitatea scoartei cerebrale(a creierului). El poarta denumirea de ''sistem reticular activator''(SRA). In functie de modul cum se leaga neuronii intre ei, avem o anumita stare existentiala; sintem cu chef, cu viata, mai vioi, sau invers; potoliti, retrasi si fara vlaga. Astfel, ne impartim in doua grupe; introvertiti si extravertiti. La primii, neuronii sint extrem de excitati, creierul e in alerta. E activat prea mult si se declara tensionat. Nu/i necesar sa fie mai destept, ci doar reteaua neuronilor sa fie hiperconectata!
Drept consecinta, o asemenea persoana este provocata de interiorul sau. E intr/o stare de alarma. Ceva o zapaceste. Probabil este dominata de un gind,de o idee obsesiva, un sentiment de teama, grija, si,prin urmare, devine concentrata spre intimitatea sa.  Deja este destula ''galagie''in fiinta sa si nu mai are chef de zgomote externe. Are o ocupatie interioara,iar la exterior, are nevoie de liniste solemna. Se va calma numai in locuri linistite. Prin retragere. Evita orice zona care o stimuleaza si pleaca in natura. Sa isi detensioneze starea sa interioara; sa se echilibreze. Opus introvertitului este extravertitul. La el, sistemul este rasturnat. E inhibat. Adica nici un neuron nu pare incordat. Nu are nici o larma intima, interioara. Si nu declara vreo preocupare serioasa obsedanta. Nimic nu/l copleseste. Celulele nervoase nu/s conectate excesiv(si totul pare sub control). Dar tocmai asta il nenoroceste. Simpte un gol puternic in fiinta sa. E linistea prea mare.! Afirma prea strident o lipsa, un deficit de stimulare. Are nevoie de o confirmare; ca exista. O atmosfera care sa/l provoace...si atunci o cauta.. Nu vrea sa stea deloc in locuri linistite. Degeaba ii propui o zona pitoreasca, un cadru intim, calm,linistitor. El, dimpotriva, vrea sa asculte muzica, sa cinte, sa se agite, sa sara cit mai tare in sus,...si sa se zapaceasca. Doar astfel el se calmeaza!(el banuieste ca prin asta se descarca, dar este tocmai invers...). Se incarca! Isi umple golul sau interior. Isi camufleaza vidul existential prin provocarea stimularii. Cu decibeli!  Isi compenseaza propriul deficit prin anvergura si sonoritate.. Abia atunci extravertitul se declara multumit. Se umple cu ceva.
Sa fie chiar asa?! Adica, unii condamnati la galagie cronica, iar altii urmariti de un neant ingrozitor? Probabil nu! Ci toate par sa fie doar un semn. Atit tacerea cit si zapaceala devin simptome evidente ce semnalizeaza nevoia omului de armonie. Nu de inchidere morbida si nici de  balamuc banal. Ci de seninatate, pace si sacralitate... Il vrem de fapt pe d/zeu, dar noi nu stim. Credem ca ii oferim fiintei noastre acalmia care ii lipseste, dar nu prea nimerim. Si alergam nebuni sa potolim o sete de ceva in noi. Ne facem ocupatii, ne cream senzatii si reprezentatii, ne inventam modalitati de relaxare... doar ca sa astupam(sau sa fugim de) propriile lipsuri. Cind totul e, de fapt, o voce adinca in fiinta noastra, care il cheama si insista,il vrea pe d/zeu. Dorinta sufletului evidenta pentru creatorul sau se afla in noi de la inceput, dar oare o descoperim? E adevarat , descoperim (din cind in cind) ca nu gindim la fel. Dar trebuie cu umilinta sau cu bucurie sa traim convinsi ca toti ne implinim la fel! Prin coerenta vietii cu ce ne propune insusi d/zeu.  El sugereaza o cale autentica de pace, armonie,liniste , seninatate. E unica modalitate de a te implini. Si niciodata nu/i tirziu. Experienta, spunea C. S. Lewis, ne arata ca nu exista nici un bine comparabil cu cerul(...). Cerul poate asigura confort ceresc, nu de alt fel. Pamintul in schimb nu poate furniza nici macar confort pamintesc. Numai in d/zeu isi afla odihna sufletul meu. Doar asta te calmeaza, te sfinteste, Si te implineste.
O   SEARA   DE   DUMINICA   FRUMOASA   TUTUROR   PRIETENI   DRAGI!
CU   MULT   DRAG!

Virtuti

DESPRE  VIRTUTEA  BUNATATII,

Una din operele cele mai frumoase din literatura universala este cartea ''Mizerabilii'' a lui Victor Hugo. Intilnirea dintre Jean Valjean si episcopul Bienvenu este momentul cel mai important din carte. Omul lui d/zeu, desi stia ca cel  care ii cere ospitalitate a fost ocnas, il primeste in casa cu miinile deschise, pentru ca vede in el un fiu a lui d/zeu care sa indepartat de el.  Va fi tocmai bunatatea episcopului cea care il va misca adinc si, in cele din urma, il va ajuta sa/si schimbe viata. La rindul sau, transformat de intilnirea cu acest om  al lui d/zeu, prin bunatatea lui, va edifica in bine, va ajuta alte persoane sa/si traiasca viata intr/un mod diferit. 
Cred ca aceasta intilnire ne poate ajuta sa intelegem si mai bine ca oamenii nu se schimba cu forta, reprosindu/le greselile si limitele in fata, certindu/i ori fiind duri cu ei, ci doar daca intilnesc bunatate si iubire neconditionata.
Aceasta este o lectie pe care nu trebuie sa o uitam intru/cit uneori, la suparare, ne ia gura pe dinainte si vrem sa/i schimbam pe cei care nu se comporta bine, sau cum vrem noi, enumerindu/le greselile si defectele ori pedepsindu/i cu privirea. 
Daca procedam astfel, nu vom ajuta persoanele sa se  schimbe in bine. 
Sa ne aducem aminte ca doar atunci cind intilnim persoane care tin la noi asa cum sintem, ele ne ajuta sa ne schimbam in bine.
Tocmai pentru ca realizam ca ne vor binele, cind ne vor corecta, cind ne vor spune anumite lucruri spre binele nostru, mai ales ca stiu cum sa spuna si cind sa spuna, vom primi si accepta ceea ce ei ne spun. 
Si d/zeu ne schimba inima privindu/ne cum nimeni nu ne priveste si iubindu/ne neconditionat.
Ajunge sa privim la femeia pacatoasa, la vamesul Zaheu, si la tilharul rastignit la dreapta lui Isus, pentru a realiza ca aceste persoane se schimba pentru ca intilnesc bunatatea si iubirea sa nemarginita, ce le vine in intimpinare printr/o privire diferita si un cuvint mintuitor. 
Domnul sa ne dea si noua priviri si cuvinte pline de bunatate, pentru ca prin noi sa/i ajute pe ceilalti sa se schimbe.
O  DUMINICA  CU  MULT  HAR  DIVIN  VA  DORESC!
CU  MULT  DRAG!

marți, 14 aprilie 2015

Urcus spre Inviere,

        URCUS  SPRE  INVIERE,
                                      gheorghe  simion
Drumul crucii
trece prin sufletul omului
fara sa atinga inima obosita a omenirii
golita fiind de orice rivnire
precum pavata cu bune intentii
e calea pustiirii de sine.

La ceas de asfintire
in cumpanire fiindu/ne firea si clipa
in crugul grelei vesnicii
ne trezim deodata
in raza orbitoarei lumini
incit ni se ia chipul
si de la sine se rasfringe
in fiecare din noi
arhechipul uimitoarei clipiri
cit ai rosti;

Doamne, Doamne!
Nu ma uita, Tu, pe mine
cum se pierde insul in multime
cum se ascunde viata/n  strainime
cum se oglindeste Treimea in Unime
cum Fiul isi aminteste de Parinte
si se intoarce acasa
pe calea strimtorata/n desfrunzire.

Unde e un suflet
e si o zidire
acolo ne asteapta/n agonie
de/o vesnicie Fiul spre jertfire
cind toate ca un semn ni se arata
e drumul viu al crucii
care nu se/nvata
precum in iubire
e calea luminata
fara de capat sau de incepatura
e doar cuvintul viu
scriindu/ne/n tacere
numele/n faptura.

Jertfire e sa nu ramii doar in pornire
cum e turma fara de pastor
si umbra sufletului in ratacire.
Drumul Crucii
e cale fara de scapare
cum saminta doar prin moarte devine floare
cum intregul  se rasfringe in  parte
mai presus de moarte
e doar iubirea
nici soapta, nici ispitire
nici fosnet, nici zumzet
ci doar adiere de suflet
inseninindu/ne chipul
inmiresmat de Duhul Sfint la Inviere.


O   SEARA   FRUMOASA   TUTUROR!
CU   MULT   DRAG!

IERTAREA,

           IERTAREA,
Gestul  suprem de iubire fata de aproapele,

A ierta, a darui, a manifesta intelegere si acceptare fata de cel de linga tine, sint diverse ipostaze in care ne putem afla  si in care putem experimenta, in modul cel mai pur si mai profund, iubirea neconditionata, trairea empatica alaturi de celalalt, desprinderea de lumea materiala, efemera si inaltarea spre imaterialul transcendent, infinit, divin in care ne simtim liberi si fericiti cu adevarat. Iertarea poate fi abordata din cel putin doua perspective; o perspectiva psihologica, analizata fenomenologic, obiectiv, cu efecte in calitatea si confortul psihologic al individului, consecutive actului iertarii si o perspectiva morala si religioasa, cind iertarea se incorporeaza in constiinta morala si devine o realitate personala, vie, palpabila, vibrind de constiinta infinitei dreptati divine si stapinita de miracolul viu al iubirii(in aceasta ipostaza iertarea devine un efort constant de armonizare a vietii cu gindirea, a constiintei morale cu faptele de fiecare zi si cu responsabilitatile pe care le implica si pe care ni le asumam). Se vorbeste despre mai multe feluri de iertare;
-iertarea celor care ti/au gresit,
-iertarea de sine,
iertarea celor fata  de care ai gresit,
iertarea divina etc.
Unii vad in iertare un act de mindrie, de superioritate, pentru ca atunci cind iarta pe cineva simt un fel de putere asupra lui, in sensul ca il pot judeca, evidentiind astfel greseala,urmind apoi gestul de clementa care le da o anumita stare de satisfactie. Altii spun ca de fapt nu avem ce sa iertam pentru ca in esenta nimeni nu ne greseste cu adevarat, iar atunci cind spunem ca cineva ne greseste este de fapt o reprezentare a noastra interpretata prin prisma normelor sociale acceptate de fiecare dintre noi sau a convingerilor si valorilor morale la care ne raportam, diferite de normele si valorile celor despre care spunem ca ne gresesc(spre exemplu, atunci cind cineva flamind ne fura din rezervele de hrana, cind cineva se simte amenintat si riposteaza cu violenta sa se apere etc.).
Iertarea este asociata si cu gestul de a darui; iertarea cuiva presupune daruire, ambele sustinute de  iubirea autentica.. Atunci cind ierti, implicit (te) daruiesti, iar celalalt primeste iertarea ta ca pe o dovada a iubirii, chiar si atunci  cind (ne) greseste.  Cel mai bun exemplu ni/l ofera Isus care pentru iertarea noastra ni sa daruit pe sine in mai multe ipostaze a vietii sale, incepind cu nasterea  si culminind cu jertfa Sa  suprema pe cruce, dovedind ca; ''iubindu/i pe ai sai, pina la sfirsit  i/a iubit.'' Iar daca ne intoarcem la cuvintele lui, ''a ierta de 70 de ori  cite 7'',  inseamna tot atitea ocazii de a primi si a da, de a participa constient, printr/o alegere deliberata si asumata, la curgerea fireasca a darului vietii.
Analizind lucrurile dintr/o alta perspectiva, iertarea este un dar pe care ti/l faci mai intii tie insuti si nu celuilalt, este ceva ce are legatura cu interiorul tau si nu cu exteriorul; lipsa capacitatii de a ierta, te tine blocat in trecut, fara a avea libertatea de a decide cu detasare pentru prezent si viitor.
MOMENTUL  ADEVARULUI; Ce va determina sa iertati celor ce va gresesc?
Cautati iertarea celor din jur atunci cind  le/ati gresit?
Aveti disponibilitatea de a ierta in orice imprejurare sau doar in anumite situatii?
Aveti tendinta de a/i judeca cu usurinta pe cei din jur?
EPILOG;
Iertarea nu este un simplu act de vointa, ci un proces complex care presupune implicarea intregii fiinte si a tuturor puterilor noastre sufletesti; inima, inteligenta, vopinta. iertarea se daruieste, se cere, dar nu se pretinde.
MAHATMA GANDHI spunea ca; '' cei slabi nu pot niciodata sa ierte, iertarea este atributul celor puternici,'' iar Napoleon Bonaparte ca ''iertarea inseamna a te ridica mai presus decit cei ce te/au insultat.''
In concluzie, nu merita sa/ti irosesti bucuria de a trai daca stii sa/ti ceri iertare si sa ierti...
Numai asa... daruind vei dobindi!
O  SEARA   FRUMOASA  TUTUROR  DRAGI  PRIETENI!
CU   MULT   DRAG!

duminică, 12 aprilie 2015

Virtuti

DESPRE  RECUNOSTINTA,

A fi recunoscator pentru ceea ce primesti, a spune cuiva ''multumesc''din toata inima e un lucru din ce in ce mai rar. Pare sa intelegem greu ca trebuie sa ne aratam recunostinta, ca semn ca pretuim cele primite de la aproapele nostru.Cita munca de lamurire duc mamele ca sa/si invete copii sa spuna ''multumesc''.Daca stam bine si ne gindim, la fel de zgirciti sintem si in a/i multumi lui d/zeu pentru darurile sale Cine stie cite rugaciuni se inalta zilnic la Cer? Cu toate acestea, realitatea arata ca deseori, dupa ce primim ajutorul  cerut, uitam sa/i multumim. Ne amintim de tristetea lui Isus dupa ce i/a vindecat pe cei zece leprosi, vazind ca doar unul sa intors sa/i multumeasca, in timp ce ceilalti au uitat ce dar imens le/a facut; oare nu sau curatat zece? Unde sint ceilalti noua? Oare de ce ne e asa greu  sa ne aratam recunostinta pentru ceea ce primim? Ce ne lipseste pentru a realiza ca totul este dar? 
Filosoful francez Pascal Bruckner descrie omul de azi ca pe un copil gigant care are doar pretentii fata de ceilalti. Totul se invirte in jurul lui. Crede ca totul i se cuvine.  Este ''orb''. Nu se vede decit pe sine si, ca atare, nu va spune decit foarte rar un ''multumesc'' cuiva. Omul modern are nevoie sa fie vindecat. Dar  poate  ca si noi. Nu vedem ca totul  este dar si ca atare nu ne simtim datori prea mult sa multumim celor din jur si deseori nici lui d/zeu. E nevoie sa/i cerem cu umilinta domnului in rugaciune, asemenea celor doi orbi de la Ierihon; Doamne deschide/ne ochii!''(Mt20,33). Iar domnul ne va deschide ochii, ne va ajuta sa vedem cu ochi noi ca totul este dar, ca tot ce primim este darul sau.Este interesant ca in limba germana verbul ''danken'', care inseamna a multumi, vine de la ''denken,''care inseamna a gindi, a reflecta. Asta inseamna ca, daca vom incepe sa iesim din rutina si sa reflectam in tacere asupra vietii noastre, asupra binelui pe care ni/l fac ceilalti, dar mai ales d/zeu, vom trai cu recunostinta. 
Cind vom reusi sa ne interiorizam, sa stam cu noi, cu domnul in tacere si sa cugetam, atunci nu vom mai avea dificultati in a multumi; nici lui d/zeu si nici aproapelui.
PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI  CU  MULT  DRAG!

Mireasa a lumii

             MIREASA A LUMII,
 Bucura/te
tu cea blind vestitoare de vesnicie
pina si firea pasnica tresare
si te recunoaste!

Bucura/te
in lumina care ne primeneste
sufletul tau infloreste
ca ninsoarea peste lucruri.

Bucura/te
tu, Mireasa a lumii,
insotita de ingeri si de soapte curgatoare
cimpia cereasca ti se asterne la picioare.

Bucura/te
tu, cea mai pura stare
la care consimte pasarea
in zborul ei spre inceput
cind popoare ratacesc
tacerea mingiie umbrirea ta.
Bucura/te,Mireasa, cuib de frica
iubirea/n lume se/nfiripa
Fiul tau face ca moartea sa fie doar o clipa.
                 CARTEA
                  VIETI
In lumea aceasta toate par a fi la locul lor
in afara de cuvint care isi iese din fire
de cind i s/a amintit intelesul.
In lumea aceasta toate par a fi la locul lor
in afara de rostire cea deopotriva cu privirea in sine.
In lumea aceasta toate par a fi la locul lor
cuvintele rostindu/se in Cartea Vietii
din care D/zeu citeste pe intelesul tuturor.

Virtuti,

DESPRE VEGHE,
A veghea, a trai momentul prezent, a fi constient de ceea ce(ni) se intimpla, nu este deloc usor. Iar asta pentru ca, de obicei, sintem cu gindul fie in trecut, fie in viitor, iar prezentul trece pe linga noi si nu/l traim cu intelepciune.
Oare de cite ori nu ne/a parut rau ca am luat decizii la suparare, ca am actionat pripit, fara sa cerem sfatul celor din jur, ca am gindit gresit sau acuzat pe nedrept unele persoane, ca am facut rau  unuia sau altuia prin cuvintele, pri virea ori atitudinile noastre? Ce nu am face in astfel de momente sa putem da timpul inapoi! Dar trecutul este trecut. Nu se mai poate schimba. In schimb, da,viitorul poate arata altfel, daca vrem sa invatam si sa nu mai repetam toate aceste greseli.Dumnezeu vrea sa ne ajute sa traim diferit existenta noastra care, de altfel, doar in comuniune cu el isi gaseste implinirea.  In fiecare zi vine sa ne caute fie ca este vorba de rugaciune sau de meditatie, vom trai bucuria intilniriicu el si vom deveni, treptat fapturi noi, asemenea lui. La scoala Evangheliei sale vom deprinde un mod nou de a interpreta evenimentele si situatiile vietii, traindule in credinta. Aici von invata sa gindim, sa alegem sa privim, sa vorbim, sa ne comportam altfel cu ceilalti, devenind o binecuvintare pentru ei. Tot la scoala sa, El ne va ajuta sa veghem si sa fim atenti la tot ceea ce ne poate face rau, mai ales pacatul. Vom invata sa avem mai multa grija de sanatatea noastra, fizica si psihica, sa evitam excesele, gasind justa masura  in toate. La fel,tot aici vom intelege cum sa evitam ceea ce poate sa faca rau aproapelui. Sa ne incredintam, asadar, Domnului. Sa ne lasam mereu calauziti de cuvintul sau. El ne va ajuta sa traim o existenta inteleapta, fara regrete.
Din  drag  cu drag  pentru voi  dragi  prieteni! Paste fericit !
HRISTOS A INVIAT!

miercuri, 8 aprilie 2015

Idei infinite,

Convingerile,
Tot ce ne afecteaza  procesul de gindire ne afecteaza implicit intreaga viata.Si nimic nu ne afecteaza mai mult procesul de gindire decit convingerile noastre. Convingerile ne  modeleaza intr/o masura atit de mare procesul de gindire,si implicit viata. 
         A gindi inseamna a crede,
Zi si noapte,noi emitem in mod inevitabil ginduri, dar in mod surprinzator, rareori sintem constienti de acestea. Si totusi, atunci cind gindim,noi vizualizam, anticipam, ne asteptam, si in ultima instanta manifestam realitatea pe care o traim. Noi dam inconstient si fara efort viata experientelor noastre, acordind prea putina atentie(sau deloc)gindurilor noastre si mecanismelor noastre de gindire. Si chiar asa este normal sa fie. Lucrul de care ar trebui sa devenim totusi constienti este ca majoritatea gindurilor noastre se repeta zilnic, fiind dinamizate de imaginatia noastra, iar aceste ginduri sint responsabile pentru marea majoritate a experientelor noastre. Cum imi pot directiona cel mai bine fluxul nenumaratelor ginduri pe care le emit zilnic pentru ca acestea sa lucreze in favoarea mea, pentru indeplinirea nevoilor si dorintelor mele? Foarte simplu! Prin alinierea convingerilor tale la viata pe care o visezi.Omul gindeste intotdeauna ceea ce crede.Cu alte cuvinte, daca doresti sa iti controlezi gindurile si imaginatia, si implicit viata si destinul, tu trebuie sa incepi  sa iti controlezi convingerile. Daca vei avea grija ca aceste convingeri referitoare la realitate si la locul tau in ea  sa fie aliniate cu visele tale,poti fi sigur ca vei emite intotdeauna ginduri''bune'', in mod normal si automat, inclusiv atunci cind nu esti atent la ceea ce gindesti. La rindul lor,aceste ginduri se vor transforma in obiectele, fiintele si evenimentele pe care le vei atrage in viata ta.
                                      A  crede  inseamna  a  gindi,
Ce sint de fapt convingerile?
Spre exemplu, daca esti convins ca viata este grea, ea chiar devine grea pentru tine. Ea nu a fost grea de la inceput, ci doar dupa ce ai inceput sa ti/o imaginezi ca atare. In timp, tu ai renuntat sa mai consideri aceasta observatie o simpla''opinie personala'' si ai inceput sa o privesti ca pe o ''realitate''. Asa se nasc convingerile.Orice om are mii de convingeri personale. Desi nu toate sint dezirabile, ele devin politistii gindurilor sale,creind reguli extrem de rigide pe care acesta trebuie sa le respecte. De fapt, in afara unei liste foarte scurte cu principii absolute ale vietii, aceasta aproape ca nu respecta alte reguli.
Iata citeva dintre aceste principii sau adevaruri absolute deduse de mine  din propriile observatii si din experientele mele de viata;
-noi sintem cu totii una(una cu d/zeu, cu creatia,divini,interdependenti).Nimic nu poate exista in afara lui d/zeu.
-gindurile se transforma intotdeauna in realitate(noi sintem creatorii lor).Fiind una cu d/zeu,conform adevarului,gindurile noastre dispun de o energie si de o ''forta vitala''personala. Ele sint ''vii'', constiente si active.Si totusi, gindurile noastre sint inzestrate cu o constiinta personala, cu caracteristici si proprietati specifice constiintei.
-viata(constiinta, d/zeu, energia, noi insine)este eterna.Noi sintem creatorii acestei dimensiuni iluzorii a timpului. De aceea, este evident ca noi trebuie sa fi existat''inaintea'' ei si ca vom continua sa existam inclusiv''dupa''ea.  
-nu exista altceva decit iubirea(nu exista decit un singur d/zeu). Acest adevar este similar sau chiar identic cu primul(din aceasta lista),dar ne permite sa facem cunostinta cu conceptul de iubire. Motivatia oricarei realitati trebuie sa fie o ipostaza a iubirii, mai exact iubirea divina, ce depaseste cu mult tot ce ne putem imagina noi in raport  cu iubirea noastra umana. Tinind cont de faptul ca sintem una cu d/zeu, cu energia pura, ca sintem eterni si ca traim intr/o lume de vis creata de noi insine,noi ne vom intoarce intotdeauna la sursa noastra divina,, mai intelepti,mai integri,mai bogati in experienta si mai puternici.Mai doresc sa subliniez ca din toate adevarurile exprimate mai sus, singurul care  are o componenta variabila este cel referitor la capacitatea gindurilor de a se transforma in realitate.Aceste adevaruri sint absolute. Pentru a/ti controla gindurile si imaginatia, si implicit viata si destinul, trebuie sa inveti mai intii sa iti controlezi propriile convingeri.
Aceste adevaruri fac ca noi sa fim nelimitati din toate punctele de vedere, cu exceptia celui in care noi insine credem contrariul, impunindu/ne singuri reguli, limitari si conditii. Partea cea mai inselatoare a convingerilor este ca acestea ne limiteaza-fara ca noi sa ne dam seama-gindurile pe care''ne permitem''singuri sa le emitem,si implicit pe care le putem manifesta in viata noastra.Cu alte cuvinte,convingerile tale actioneaza ca niste filtre pri care trebuie sa treaca gindurile tale. Din pacate, aceste filtre sint invizibile. Din fericire,ele pot fi(re)cunoscute.
Convingerile prevaleaza intotdeauna. Atit timp cit convingerile noastre sint aliniate cu visele noastre, ele ne sint de mare folos.In caz contrar insa, avem o mare problema! Convingerile creeaza o matrice care sorteaza,aranjeaza si proceseaza gindurile noastre,la modul sistematic si fara discernamint, generind astfel un mecanism de acordare a permisiunii de a gindi sau de a nu gindi anumite lucruri.Pe de alta parte, daca iti stabilesti obiective prea marunte, care nu te inspira, risti ca procesul de vizualizare sa nu fie dublat de emotii.
Convingerile conduc la emotii,iar emotiile conduc la accelerarea procesului de manifestare.Convingerile stirnesc intotdeauna emotii puternice, care,dinamizeaza enorm gindurile.
Atunci cind crezi cu toata convingerea in ceva (bun sau rau), tu te gindesti tot timpul la el. Datorita acestor ginduri repetitive,iti imaginezi fara sa vrei bucuria sau durerea asociate cu ele,creindu/ti la nivel mental imagini emotionale aproape reale.Mai devreme sau mai tirziu, in cazul in care convingerile tale sint suficient de puternice,tu vei incepe sa te pregatesti inclusiv la nivel fizic pentru manifestarea gindurilor asociate cu ele, fara macar sa observi acest lucru.Daca vei deveni insa mai constient de acest mecanism miraculos al manifestarii in planul creatiei materiale, tu iti vei alege cu mai multa grija gindurile pe care le vei emite,stiind ca acestea reprezinta viitorul tau.
Tu esti un artist care nu doarme niciodata, rearanjind incontinuu, chiar daca inconstient, imaginile de pe pinza vietii tale cu pensula gindurilor tale. Picturile tale pot fi geniale sau haotice, in functie de convingerile tale. Daca devii constient de acest mecanism, tu capeti automat avantajul de a/l putea folosi in directia dorita de tine.
Manifestarea gindurilor in realitatea fizica nu este ceva nou, dar adevarata magie incepe atunci cind cineva are curajul sa viseze,sa se gindeasca la ceva complet nou, sa isi stabileasca obiective care la ora actuala par foarte departe de posibilitatile sale imediate si sa aiba indrazneala de a crede ca se vor indeplini si sa ai curajul de a visa.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  PLINA  DE  BUCURII   IAR  ZILELE  RAMASE  DIN  ACEASTA  SAPTAMINA  SA  VA  FIE  LUMINATE  DE  SUFLUL  SARBATORILOR  PASCALE!
CU  MULT  DRAG!

marți, 7 aprilie 2015

Idei Infinite

Nimic nu joaca un rol mai important in felul in care ne construim singuri norocul sau ghinionul ca gindurile pe care le emitem(si care reprezinta intotdeauna alegerea noastra).

Ceea ce ne dorim de fapt este sa fim fericiti, deopotriva noi si cei care ne sint dragi, iar acest lucru este cel mai usor din lume.Tot ce trebuie sa facem in acest scop este sa vizualizam fete care zimbesc, sa simtim imbratisari pline de caldura si sa auzim laude si felicitari. Procesul de manifestare opereaza intotdeauna rapid si armonios. Gindurile noastre au inscrisa in codul  lor genetic capacitatea de a se manifesta cit mai rapid posibil,neputind fi intirziate decit de celelalte ginduri ale noastre.Insista exclusiv asupra rezultatului final pe care ti/l doresti, niciodata asupra modalitatilor de indeplinire a lui(cum).
Gindurile noastre se transforma intotdeauna in realitate, fara nici cea mai mica exceptie. De aceea,  gindurile tale explica toate lucrurile minunate din viata ta, dar si pe cele ''dificile''. De fapt, gindurile tale sint singurul motiv pentru care ti sa intimplat tot ce ti sa intimplat vreodata, sau nu ti sa intimplat, in viata ta.Motivul pentru care anumite ginduri pe care le/ai emis nu sau indeplinit este  ca alte ginduri ale tale sau indeplinit,blocindu/le pe primele.Daca ai inteles cu adevarat ca intreaga ta  realitate se invirteste in jurul gindurilor pe care le emiti, nu cred ca mai trebuie sa insist asupra faptului ca din cind in cind, de preferinta zilnic, ar trebui sa emiti ginduri direct legate de expierentele pe care ti/ai dori sa le traiesti. In aceasta directie poti practica vizualizarea, caci aceasta nu costa nimic si nici nu/ti ocupa mai mult de cinci minute pe zi. Nu vizualiza niciodata ceva mai mult de cinci minute odata, incit risti sa cazi prada reveriei diurne, care este mai greu de controlat si care te poate conduce catre alte destinatii decit cea dorita. 
Fii blind cu tine insuti. Nu forta. Ai rabdare. Chiar daca ai emis un gind negativ sau ca nu poti scapa de griji, nu te enerva pe tine insuti.
Simpte o stare de bucurie. Daca iti doresti sa iti incarci foarte puternic gindurile cu energie, coloreaza/le cu emotii pozitive.Nu toate gindurile sint la fel, ce/i drept, toate incearca sa se materializeze, dar altmiteri au nivele diferite de intensitate. Factorul care da volumul la maxim este emotia. Emotia nu este altceva decit putere in stare pura.Atunci cind este combinata cu vizualizarea, ea conduce la o accelerare fantastica a procesului de creatie.De aceea , urmareste intotdeauna sa simti emotiile asociate cu indeplinirea dorintelor tale. Simte o stare de entuziasm, de placere, de bucurie, de victorie, sau orice alt sentiment pe care ti/l trezesc gindurile tale. Cu cit vei simti o fericire mai plenara, cu atit mai rapid se vor materializa in viata ta detaliile care vor conduce la indeplinirea dorintelor tale.
Nu practica vizualizarea mai des de o data sau de doua ori pe zi. Sa nu uitam ca viata si fericirea apar intotdeauna in momentul prezent, nu in viitor.Gindurile se transforma intotdeauna in realitate! Nu exista alte premise, alte motivatii ascunse si alte variabile necunoscute care sa opereze impotriva ta in aceasta gradina a paradisului mai presus decit oricare alta, in care esti cu adevarat stapinul propriului tau destin.VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  PLINA  DE  BUCURII !
CU  MULT  DRAG!

luni, 6 aprilie 2015

Intelegerea

                                                                  INTELEGEREA,
Intelegerea este elixirul care iti reveleaza locul pe care il ocupi in eternitate si care iti permite sa iti aliniezi convingerile si sa iti dinamizezi imaginatia astfel incit sa realizezi toate lucrurile pe care le visezi.
Noi sintem fiinte spirituale cu un potential infinit, care se aventureaza in cimpul tuturor posibilitatilor, creindu/si propria realitate, propriul destin si propriul noroc.
Intelegerea ofera o perspectiva inedita si inspirata asupra manierei in care ne putem descoperi adevarata menire, in care ne putem dinamiza imaginatia si in care ne putem manifesta dorintele.Visele noastre nu sint deloc accidentale sau lipsite de valoare, ci ne invita sa intelegem diferite adevaruri legate de propria  noastra  fiinta, inclusiv de viata pe care ne/o putem crea.
Daca vei invata sa/ti deschizi inima si mintea, gindind mult mai departe decit te/a invatat spiritualitatea traditionala, vei intelege ca viata este aventura suprema, oferindu/ti zilnic oportunitati care te pot conduce la  descoperirea de sine si la intelegerea motivului pentru care te afli in aceasta lume.
Explorind in profunzime misterele Universului putem deschide noi usi si noi cai, care ne pot conduce la un mod de viata inedit, dar capabil sa ne implineasca.
Fii pregatit sa intelegi viata viselor tale, o viata care poate fi traita in mod semnificativ, cu iubire si in lumina.
Prin aceste articole, nu imi propun altceva decit sa iti reamintesc(nu atit sa te invat) de natura ta divina s i de capacitatile tale nelimitate, astfel incit sa iti poti cauta apoi singur propria fericire si propria implinire.
Daca cineva ti/ar putea spune adevarul despre viata, despre realitate si despre puterile care salasluiesc in tine, ai accepta acest adevar? Daca cineva ti/ar oferi cheia imparatiei in care cele mai nebunesti vise iti pot fi implinite, ai accepta/o? Eu cred ca da.Misiunea mea este sa te invat sa privesti in interiorul tau, astfel incit sa descoperi cit de nelimitat esti, si sa te ajut astfel sa descoperi cheile imparatiei. Ce vei face mai departe cu aceste chei va depinde numai de tine.
                                                    INFINITE  IDEI,
Nu exista zi  care sa nu aduca o suita intreaga de expierente inedite, care mai de care mai pasionanta.La urma urmelor, cel care transforma viata intr/o aventura este chiar necunoscutul, cu toate incertitudinile lui. Cu totii avem sperante, vise, griji si temeri, iar acestea deriva exclusiv din incertitudinile existente in viata noastra.. Dar lucrul cel mai extraordinar care caracterizeaza aceasta aventura este faptul ca noi avem cu totii puterea de a ne imagina si de a ne implini cele mai fabuloase vise. La urma urmelor, ce rost ar mai avea o aventura daca nu am avea un anumit control asupra destinatiei ei finale, respectiv daca nu am putea alege intre  placerile si lectiile pe care le putem extrage din ea. In viata, tu esti pilotul care iti guverneaza destinul personal. Toate aceste decizii, combinate cu atitudinile tale, cu convingerile si cu imaginatia ta, te pot conduce in siguranta de/a lungul calatoriei tale personale si iti pot oferi  destule informatii despre viata care te asteapta a doua zi
                                                 Sa pornim la drum,
In mod uimitor foarte multi oameni cred ca stiu totul despre viata, pentru simplul motiv ca o traiesc. Putini dintre ei se opresc sa se gindeasca la faptul ca viata ar putea functiona dupa alte reguli decit cele pe care le cunosc ei.In fond, ce lucru poate fi mai usor decit sa te gindesti? La urma urmelor, orice descoperire orice inventie si orice revelatie se afla in imediata noastra apropiere. Singurul lucru care ne separa de ele este un  simplu gind!
                                               Fii  atent  ce  iti  doresti,
Nu ti sa intimplat niciodata sa auzi spunindu/se; fii atent ce iti doresti, caci s/ar putea implini? Cum este posibil sa fie adevarat? Probabil ca ai auzit despre puterea gindirii pozitive si despre mult vehiculata ''Lege a Atractiei. De fapt ce se intimpla? Si daca se intimpla ceva, nu ar fi normal sa incercam sa intelegem ce, sa descoperim aceasta noua putere, iar apoi sa incercam sa o controlam? Nu ar justifica rezultatul obtinut orice efort,orice sacrificiu si orice angajament? Cu siguranta ca da!
                                               Gindurile  se  transforma in realitate,
Gindurile se transforma in realitate! acest principiu sta la baza intregii gindiri pozitive si conduce la Legea Atractiei. Tot el sta si la baza artei vizualizarii.
Gindurile se transforma in realitate- este motivul pentru care visele si cosmarurile noastre se adeveresc, caci gindurile pe care le gindim se transforma literalmente in ''lucrurile'' si in evenimentele din viata noastra. Acest principiu este imuabil si este la fel de garantat ca si gravitatia, nu doar din cind in cind, ci intotdeuna, si nu doar in ceea ce priveste gindurile pozitive, ci toate gindurile. De fapt, noi nu putem stinge niciodata acest comutator.Aceasta veste este minunata, intru/cit noi avem posibilitatea sa ne alegem gindurile in fiecare moment din viata noastra.Cuvintele si actiunile noastre nu sint altceva decit gindurile noastre care au capatat aripi.Intreaga realitate incepe odata cu gindurile noastre.Daca vei tine cont de acest principiu, tu vei putea  atrage orice in viata ta, si nu vorbesc aici de lucrurile materiale.
La fel de bine iti poti imagina mai multa iubire,mai multa bucurie si mai multa distractie.
Singurii factori care se pot opune acestui proces  sint celelalte ginduri ale tale, care se pot incadra  in diferite categorii, precum convingerile, asteptarile, anticiparea si intentiile,pentru a numi doar o parte din ele.
Daca te gindesti la iubire , la ura sau la alte emotii, gindurile tale  vor modifica circumstantele materiale din viata ta astfel incit sa experimentezi in mod repetat aceste emotii.
                                     
Nu conteaza ce gindesti, daca gindurile tale iti folosesc sau nu, sau daca ele sint bune sau rele corecte sau incorecte.Din perspectiva acestui principiu, gindurile sint la fel ca gravitatia, in sensul ca nu discern si nu evalueaza ce gindesti. Ele exista pur si simplu. De aceea, depinde numai de tine sa iti alegi cu intelepciune gindurile!In consecinta, nimic nu joaca un rol mai important in felul in care ne construim singuri norocul sau ghinionul ca gindurile pe care le emitem(si care reprezinta intotdeauna alegerea noastra). Lasa gindurile tale sa atraga in viata ta exact ceea ce iti doresti.De indata ce vei invata sa gindesti astfel, iubirea care iti lipseste  sau lucrurile materiale la ora actuala, se va revarsa din nou asupra ta, mai intens decit tot ce ai trait vreodata pina acum. Asa trebuie sa gindesti!    Va  continua....
O  SEARA  FRUMOASA  TUTUROR!
CU  MULT  DRAG!

joi, 2 aprilie 2015

Da Vietii,

Pentru asta te/ai nascut, dragul meu
Strazile sint pline de oameni foarte gravi. Oameni, care nu mai au timp pentru nimic si pentru nimeni.
Oameni extenuati si profund tristi.
Omule drag, unde ti/a ramas curajul?De ce vocea ta este atit de obosita? Unde este lumina din ochii tai?| Cine ti/a intunecat inima, ti/a transformat zimbetul intr/o grimasa?
Asculta aici!
Oamenii tristi paralizeaza viata.Oamenii satui de viata inabusa bucuria. Oamenii posomoriti inmorminteaza speranta. Oamenii fara speranta seamana disperarea.Teama consuma enorm de multa energie si ii epuizeaza pe oameni.Frica paralizeaza astazi fortele de care avem miine nevoie pentru a rezista la nenorocirea de care ne temem.
Omule drag, tu te/ai nascut ca sa iubesti, sa fii in siguranta si sa dai siguranta. Bucuria de a trai si siguranta nu sint o glazura de zahar, care ne insala in ce priveste amarul vietii. Bucuria de a trai si siguranta nu ne cad de la sine. Nu le gasim la  suprafata vietii. Trebuie sa cautam mai departe, in propria inima, trecind prin dificultati.
Adevarul este luat in serios numai cind acela care il spune a devenit fericit cu el.
Iti doresc; curajul soarelui diminetii care, peste mizeria acestei lumi, rasare, totusi, din nou zi de zi. Fa/ti timp ca sa privesti o data o floare,in toata linistea, atent si cu iubire.Nu ramine mult timp ca sa fim fericiti.Zilele trec repede. Viata este scurta.Visurile le scriem in cartea viitorului nostru si o mina invizibila ne zadarniceste visurile. Daca  nu putem fi fericiti astazi, sa nu asteptam prea multe de la ziua de miine.Apuca ziua de azi cu amindoua miinile, primeste cu placere tot ce iti ofera ea; lumina zilei,aerul vietii, risul zilei acesteia, plinsul si joaca, minunea acestei zile. Accepta aceasta zi!
Traiesti numai o zi; astazi!
Undeva, intr/un.mic sat,traia un batrin intelept care implinise 90 de ani si care arata  multumit si fericit.
Cineva i/a spus; ''ai o viata frumoasa, o viata atit de lunga''. Batrinul a tras adinc din pipa si a raspuns; ''Ai numai o singura zi''.Asta la invatat viata.
Ca sa traiesti cu adevarat trebuie sa traiesti astazi.Viata este scurta si trece repede. Daca nu traiesti astazi, ai pierdut ziua. Nu/ti intuneca spiritul cu frica si griji pentru miine. Nu/ti ingreuna inima cu toata mizeria de ieri.
Poti sa te gindesti linistit la binele zilei de ieri, viseaza la lucruri frumoase, care pot sa vina miine.
Dar nu te pierde in ieri sau miine. In fiecare zi sa incepem din nou.Un om fericit  traieste multumit si raspindeste si pace oamenilor in jurul sau.Veselia sa atrage copii, si se gindeste la ce este bun la ceilalti si are multi prieteni.
Un om fericit nu se indragosteste de propriile probleme, el stie ca fericirea este ca o umbra care te urmeaza, atunci cind nu te gindesti la ea, este ca un ecou care raspunde cind te daruiesti pe tine insuti.
Un om fericit aduce binecuvintare, un om nefericit produce griji. Numai un om fericit  poate sa/i faca pe altii fericiti.
Fericirea nu se poate cumpara, fericirea nu are pret.Puterea de cumparare a fericirii se numeste iubire, devii cu adevarat om numai prin iubire.
SPUNE DA FERICIRII, SPUNE DA VIETII!
 A trai inseamna a imbratisa oameni si lucruri si a le da iar drumul,pentru ca sa inverzeasca si infloreasca,
A trai inseamna a fi recunoscator pentru lumina si pentru iubirea, pentru caldura si pentru gingasia care exista pur si simplu in oameni si lucruri,
A trai inseamna a vedea toate ca dar a lui d/zeu, a lasa toate sa fie darul sau, a nu poseda nimic si pe nimeni si a te bucura de fiecare stea care cade de pe cer.
NUMAI  OPTIMISTII  VOR  SUPRAVIETUI.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA  PLINA  DE  BUCURII!
CU  MULT  DRAG!

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...