https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 martie 2015

SENINATATEA,

                                                                    '' VIRTUTI'',
                                              DESPRE   SENINATATE,
Acum citiva ani, citind o reflectie a preotului italian Giuseppe Colombero despre importanta privirii in relatiile interpersonale, la un moment atentia mi/a fost captata de o expresie foarte profunda; ''ochii sint oglinda sufletului, iar chipul ii reveleaza vibratiile''. Pentru prima data, reflectind,am realizat mai in profunzime ca nu doar cuvintele pot releva interioritatea unei persoane, ci si ochii impreuna cu chipul. Doar ca exista o mica diferenta; cuvintele pot minti, pot ascunde ce este in inima persoanei, chipul, insa, niciodata. Chipul omului este o harta care arata ce este in inima sa. El scoate la suprafata starile de spirit, reactiile,fericirea sau nefericirea cuiva.
Nu putem nega ca e o adevarata bucurie sa intilnim persoane senine, care zimbesc, iradiaza pace, bunatate si blindete. Ne simtim asa de bine in compania lor. Sint precum soarele. Oriunde ajung, prin privirea lor luminoasa si blinda, prin cuvintele lor pline de intelegere si blindete si de bunatate, insufletesc, intaresc si molipsesc. 
Dar, oare, care sa fie secretul lor? Cum putem sa ajungem si noi sa traim o viata senina? Sa nu uitam ca seninatatea nu este o mostenire genetica, ci se dobindeste in timp, dupa un drum interior de credinta. Persoana senina stie cine este. Se cunoaste si se accepta cu calitati si cu limite. Nu se cauta pe sine, nu are de demonstrat nimic nimanui. Cauta mereu binele celorlalti. Nu se supara, nu face din parerea sa lege pentru altii, nu atrage atentia asupra sa si nici nu se poarta necuviincios. Traind in comuniune cu domnul si lasindu/se privit de el, cel senin ajunge incetul cu incetul sa se vada pe sine, pe ceilalti, lumea cu ochii lui d/zeu. Cu incredere de copil i se abandoneaza lui in orice situatie(Ps 130,2). Nu/si pune increderea in fortele proprii, ci traieste linistit, in pace si cu credinta orice anotimp interior al vietii sale, pentru ca stie ca Domnul le va indrepta pe toate spre bine. De aceea nu se agita, nu dramatizeaza, nu se lamenteaza continuu, nu se descurajeaza, chiar daca este vorbit de rau, acuzat pe nedrept sau intimpina dificultati.
O   ZI   FRUMOASA   VA   DORESC!
DIN   DRAG   CU   MARE   DRAG   PENTRU   VOI   DRAGI   PRIETENI!
CU   MULT   DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...