https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 martie 2015

IUBIREA  CA  INTILNIRE,
Nimeni nu poate sa spuna ca este pregatit sa iubeasca daca nu este capabil sa se daruiasca.
Mergem mai departe, si doresc sa spun ca nici un om nu poate trai implinit daca nu a intilnit iubirea, iar aceasta  creste pornind de la intilnirile intre oameni. Omul nu poate trai fara iubire. El va ramine pentru sine o fiinta de neinteles, iar viata sa va fi lipsita de sens daca nu va fi revelata iubirea, daca nu se va intilni cu iubirea, daca nu o va experimenta si nu si-o va insusi, daca nu participa  la ea in mod viu.  Invatam sa iubim in masura in care invatam sa ii intilnim pe oameni.
Viata noastra este facuta dintr-un amalgam de trairi, dintr-un tumult de  alergaturi dupa certitudini, din permanenta tensiune spre ceva care ne implineste, dintr-un desis al  relatiilor  interpersonale.  In toata aceasta viltoare exista riscul sa intram in contact cu multi indivizi, dar sa nu intilnim oameni, sa nu descoperim viata din ei, sa nu intram in universul lor.
Cu multa tristete, Martin Luther King spunea ca ''noi am invatat sa zburam ca pasarile, sa inotam ca pestii, dar nu am invatat arta de a trai ca fratii''.  
Cea mai frumoasa calatorie care se poate face pe pamint este aceea de a ne indrepta unul spre celalalt si de a contempla lucrarea lui d-zeu in fiecare in parte.  Astfel vom intelege mai bine ca iubirea nu inseamna a fi iubiti, ci a iubi mai intii.  Acest mod de a vedea lucrurile ar trebui sa determine comportamente concrete: a nu avea prejudecati in privinta persoanelor ce le intilnim in viata noastra, a nu le cataloga instinctiv, a nu le pune la zid, a nu le condamna la''moarte'' prin indiferenta etc.  Dimpotriva, a le privi cu ochii bunavointei, a descoperi partile bune, a evidentia calitatile etc.  Aceasta inseamna a intilni persoanele cu tot ceea ce au minunat in viata lor.  Este, de fapt,  ceea ce a facut Cristos in intreaga sa viata:  la intilnit pe om in toate  manifestarile sale si a intervenit acolo unde natura umana isi pierduse din demnitate.  Este iubirea care creeaza persoana iubita!
Un tinar nu poate ajunge sa iubeasca o tinara daca nu are  privirea'''programata''' sa observe ceea ce este bun si frumos la toate persoanele din jurul sau.  Daca se va cauta mereu pe sine si va urmari doar propria imagine nu va reusi sa ajunga la inima cuiva.
Dragostea nu se naste din ''ciocnirea'' a doua persoane, ci din intilnirea a doua vieti care stiu sa conteple tot ceea ce este minunat la persoanele din jurul lor.Altfel  privirea se opreste doar la ceea ce este exterior, la aparenta, la'' ambalaj'' si ''iubirea'' devine iluzie amara.
Exista o pagina foarte frumoasa intre scrierile luiCharles de Foucauld: Eu va invat ca se poate face bine oamenilor, mult bine, un bine infinit,, un bine divin, fara cuvinte, fara galagie,  in tacere dind exemplu bun.  Intreaga noastra viata trebuie sa fie frumoasa si fericita prin puterea exemplului.  
In cautarea  iubirii vietii noastre privirea trebuie sa fie mereu pura si inima deschisa pentru  a intilni oameni si vieti. Nu am face decit sa traim cuvintele lui Cristos: ''Caci v-am dat exemplu ca si voi sa faceti asa cum  v-am facut eu''.(In 13, 15)
DIN   DRAG   CU   DRAG   PENTRU   VOI   DRAGI   PRIETENI!
CU   MULT   DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...