https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 martie 2015

ORICINE IUBESTE(cu adevarat),

Se vorbeste mult si in diferite feluri despre dragoste. In limbajul tinerilor sint multe expresii care ating aceasta realitate, mass-media este plina de referinte la acest  ''concept'', incepind de la o banala publicitate si pina la talk-show-rile de ''specialitate''.
Din pacate asistam la o banalizare a unei ''minuni'' care este de origine divina si care are menirea de a  aduce fericirea in viata omului.
Ceea ce de  unii, in mod eronat, este numit iubire, aduce mai multa suferinta decit  multe alte tragedii. Uneori se pare ca asistam la o jungla a relatiilor, in special intre barbati si femei.
Cu toate acestea multi tineri, mai multi decit se crede, viseaza la iubirea adevarata si doresc sa o traiasca din plin.
Iubirea adevarata vine de la d-zeu si cel care iubeste este nascut din d-zeu. Daca se porneste de la aceasta premisa exista toate sansele ca o relatie de iubire sa fie adevarata, sincera si inaltatoare.  Daca nu se constientizeaza faptul ca iubirea nu este o ''inventie'' umana, ca nu este o cucerire personala si nu poate fi inteleasa dupa  propriul plac, atunci exista riscul de a fi instrumentalizata, de a face din ea ceea ce doreste egoismul fiecarei persoane.
Considerind ceea ce am spus pina acum, este evidenta o concluzie: nimeni nu poate sa iubeasca cu adevarat o persoana daca nu il iubeste pe d-zeu. 
Intilnirea cu manifestarile vizibile ale iubirii lui d-zeu poate sa trezeasca in noi un sentiment de bucurie, care se naste din experienta de a fi iubit de cineva. Dar aceasta intilnire implica si vointa noastra  si inteligenta noastra. Recunoasterea lui d-zeu cel viu este o cale spre iubire si da-ul vointei noastre in fata vointei sale uneste inteligenta, vointa si sentimentul in actul totalizator al iubirii. Iubirea lui d-zeu deschide calea spre iubirea aproapelui, pentru ca atunci cind il iubesc pe d-zeu si ma las iubit de el, invat sa privesc cealalta persoana nu doar cu ochii si sentimentele mele, ci in perspectiva lui Cristos. Dincolo de aparenta exterioara a celuilalt, se iveste asteptarea sa interioara pentru un gest de iubire, pentru un gest de atentie...Eu vad cu ochii lui Cristos si pot sa daruiesc celuilalt mult mai mult decit lucrurile exterioare care ii sint necesare: pot sa-i daruiesc privirea dragostei de care are nevoie. Aici se arata interactiunea necesara dintre iubirea lui d-zeu si iubirea aproapelui...
Tot ceea ce am spus pina acum pare sa fie  foarte filozofic sau foarte teoretic, dar daca ne asumam curajul de a analiza modul nostru de a iubi, ne dam seama ca trebuie sa dam raspunsul la intrebarea: De unde porneste iubirea mea? Ce cauta? Unde vrea sa ajunga?
Daca gasim aceste raspunsuri evitam sa fie banala sau chiar distrugatoare ceea ce numim noi ''iubire''.
  DIN   DRAGOSTE   CU   DRAGOSTE   PENTRU   VOI   DRAGI   PRIETENI!
CU   MULT   DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...