https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 martie 2015

raze de soare

RAZE  DE  SOARE  ALE  BUCURIEI,
Ochii mei exista pentru lumina, pentru verdele primaverii,pentru albul zapezii, pentru cenusiul norilor si albastrul cerului, pentru stralucirea soarelui ziua, pentru scinteierea stelelor noaptea si pentru incredibilul miracol ca exista atit de multi oameni minunati.
Gura exista pentru cuvint, pentru un cuvint bun pe care altul il asteapta. Buzele exista pentru un sarut, miinile pentru a ajuta si a mingiia, picioarele pentru a merge  pe drumul catre aproapele, catre aceia care traiesc in singuratate si frig. Iar inima exista pentru iubire.
Atunci de ce nu sintem fericiti? Am ochii inchisi, gura plina de amaraciune,miinile lenese, picioarele intepenite, inima rece? Oare nu stiu ca sint facut pentru bucurie? Sint bucuros ca exist. Astazi nu voi avea o fata trista. Nimanui  nu ii este de folos un om ursuz. Este soare, va fi o zi buna.Vreau sa fiu recunoscator. Inima mea sa fie libera de ura si invidie.In fiecare seara pune punct si intoarce pagina,altfel ne impotmolim fara speranta. Sa predam in fiecare seara foaia noastra,cu rinduri drepte si strimbe si cu rinduri goale, asa cum este. Sa o asezam in miinile tatalui, apoi miine vom putea sa o luam din nou de la inceput.
Cine se poate bucura cu adevarat in zilele bune, acela se descurca mai bine si in zilele proaste. Lasa/te prins de miracolul lumii, de miracolul vietii. Deschide/te pentru viata! Traieste! Desprinde/te de lucruri de care nu ai nevoie. Descurca/ti inima din incilceala miilor de pofte nesabuite.Deschide/te pentru viata! Bucuria si curajul pentru viata iti vor umple inima. Straluceste soarele, incepi sa dansezi, poti cinta. Atunci vei simti; sintem facuti pentru bucurie.
Cine vrea sa ii inveseleasca pe oameni trebuie sa aiba bucurie in sine.
Cine vrea sa aduca in lume caldura trebuie sa poarte foc in sine.
Cine vrea sa/i ajute pe oameni trebuie sa fie cuprins de iubire.
Cine vrea sa faca pace pe pamint trebuie sa fi gasit pacea in inima sa.
Poti sa te bucuri de o floare, de un zimbet, de joaca unui copil? Atunci esti mai bogat  si mai fericit decit un milionar care are tot ce isi poate visa, si care totusi nu se mai poate bucura de nimic. Nu averea te face bogat ci bucuria.Oamenii sufera de o boala ingrozitoare; acea de a vrea sa aiba de toate, dar ei nu mai pot savura nimic. Pentru a putea trai trebuie sa poti sa savurezi.Nu ma refer la acea patima de a savura care pe atit de multi oameni ii face sa fie bolnavi si sclavi. Pentru a putea savura trebuie sa fii liber. Liber de lacomie. liber de patimi care te duc in prapastie. Daca poti sa savurezi, atunci poti sa te bucuri.Intilnesti oameni prietenosi.Prietenia lui d/zeu iti vine in intimpinare in fiecare zimbet, in fiecare floare, in fiecare vorba buna. Pentru oamenii simpli micile bucurii sint suficient de mari. Daca poti sa savurezi micile bucurii cu toata linistea, atunci locuiesti intr/o gradina a fericirii.
Un zimbet te face mai frumos.Oamenii cheltuiesc multi bani ca sa fie frumosi si atragatori. Incearca o metoda noua, care nu te costa nimic si care este mai eficienta; sa zimbesti. Nu zimbetul oficial al oamenilor priceputi in afaceri, ci zimbetul care vine din pacea interioara, din bucuria unei inimi bune. Acest zimbet face orice om sa fie frumos.Atitudinea prietenoasa este o minune. Amabilitatea schimba oamenii. Atitudinea prietenoasa schimba lumea. Umorul este un bun amortizor cind in viata ceva se fringe. Umorul relativizeaza multe lucruri.
Nu pentru ca exista bucurie exista umor, ci pentru ca acolo unde a murit toata bucuria, in zilele intunecate, pline de temeri,chiar acolo, traieste omul.
Fii ca un copil; simplu, spontan, vesel. Putina iubire poate sa vindece un om si sa ii redea curajul pierdut.
Oamenii simpli sint oameni minunati, oameni din care porneste, fara multa vilva, un suvoi de iubire in lume.
Exista atita bucurie cind ma uit la lucrurile marunte si la oamenii simpli. Arta vietii este sa vezi ca in toate lucrurile zace o amintire a paradisului. Raiul trebuie sa inceapa pe pamint, acolo unde oamenii devin prieteni si unde bunatatea este transmisa mai departe. Iubesc oamenii, bucuria, si astfel bucuria vine la mine. Iubesc prietenia si, astfel, culeg stele; si asa ziua este plina de fericire.
VA  DORESC  O  SEARA  FRUMOASA   PLINA  DE  BUCURII  DRAGI  PRIETENI!
CU   MULT   DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...