https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 14 martie 2015

PARIATI  PE  IDEALURI  MARI,


V/ati gindit la talantii pe care d/zeu vi i/a dat?
V/ati gindit cum puteti sa/i puneti in slujba celorlalti?
Nu ingropati talantii! Pariati pe idealuri mari, acele idealuri care largesc inima, acele idealuri de slujire care vor face rodnici talantii vostri. Viata nu ne este data ca s/o pastram cu gelozie pentru noi insine, ci ne este data ca sa o daruim. Dragi tineri, sa aveti un suflet mare! Nu va fie frica sa visati lucruri mari!'' Multumirea personala depinde destul de mult de imaginea pe care o avem despre noi insine. O justa stima de sine da echilibru vietii noastre, ne face stabili, ne da forta pentru a actiona in favoarea noastra si in favoarea aproapelui. Nu e drept fata de noi sa ne lasam prada gindurilor de acest fel; nu valorez nimic, nu este nimic bun in viata mea, nu arat bine, nu sint simpatic, nu sint asa de inteligent ca altii.....
Nu exista loc de comparatii deoarece fiecare sintem unici! Omul este o fiinta unica si irepetabila. Fiecare dintre noi a primit de la d/zeu un bagaj de daruri si de calitati.  Acestea sint izvorul identitatii personale. Simtim ca sintem cineva si ne acceptam numai constantind ca dispunem de anumite talente. D/zeu ni le/a incredintat fiecaruia dintre noi! Nimeni nu este lipsit de aceste daruri!  Contemplarea si valorificarea talantilor primiti este un act de recunostinta fata de d/zeu, un imn de preamarire a sa pentru ca face cu noi lucruri minunate!
Avem o justa stima de sine atunci cind avem despre noi o perceptie realista(n/are rost sa ne imbatam cu apa  de ploaie), pozitiva (sa vedem parte plina a paharului) si stabila(permanent sa apreciem viata noastra).
Presupune sa ne cunoastem in mod obiectiv, sa ne apreciem, sa tindem mereu spre bine si sa avem capacitatea de a infrunta  raul din noi si raul care ni se face.  Darurile pe care le/am primit devin cu adevarat bogatia noastra interioara in masura in care le punem in slujba celorlalti. 
Sint amagitoare  mentalitatile  care ne spun  ca orice capacitate personala trebuie sa fie folosita spre realizarea proprie, doar spre binele personal. Se ramine cu gustul amar al egoismului care genereaza tristete si nemultumire!
A  darui din ceea ce am primit dilata inima noastra, ne face sa fim plini de viata, atenti la cei de linga noi, sensibili, umani...
Asa cum spunea Olaf din filmul''Regatul de gheata''  ''Pentru( unii )oameni merita sa te topesti!''
Iata citeva sugestii pentru a/ti pretui viata: nu lasa ca pesimismul sa puna stapinire pe inima ta! Evita sa te compari  cu altii!  Contempla calitatile tale!  Multumeste/i lui d/zeu pentru talantii primiti!  Valorifica/i la maximum punindu/i in slujba celorlalti! Apreciaza calitatile celor de linga tine! Felicita/i pentru realizarile lor! Priveste orice dificultate ca pe o oportunitate pentru a creste!
NU/TI  FIE  TEAMA  SA  TINTESTI  SUS, TOT  MAI  SUS!
O  SEARA  FRUMOASA PLINA  DE  BUCURII!
CU  MULT  DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...