https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 martie 2015

Raze de soare

RAZE DE SOARE ALE FERICIRII,

Astazi este ziua ta pentru a fi fericit! Nu/ti este data nici o alta zi,in afara de ziua de azi, ca sa traiesti, ca sa fii multumit si vesel. Ieri -deja a trecut. Miine-urmeaza sa vina. Astazi- este singura zi pe care o ai in mina. Fa din ea  cea mai buna zi a ta.Daca nu traiesti astazi, ai pierdut ziua. Nu/ti intuneca  spiritul cu temerile si grijile de miine. Nu/ti impovara inima cu toata mizeria de ieri. Traieste numai o zi; astazi! Daca astazi nu poti fi fericit, nu te astepta ca miine sa se intimple o minune. Ca sa traiesti cu adevarat, trebuie sa traiesti astazi. Astazi trebuie sa fii fericit. Fa/ti timp pentru a fi fericit. Tu esti o minune care exista, care traieste, care nu se repeta pe acest pamint, unica, de neconfundat. De  ce nu te miri, de ce nu te bucuri de tine insuti si de toti cei din jurul tau? Iti este atit de la sine inteles ca traiesti, ca primesti timp, timp pentru a cinta si a dansa, timp pentru a fi fericit? O bucatica de viata este asezata in miinile tale; viata ta , viata ta mica, scurta, fiecare zi este pusa din nou in miinile tale. Traiesti cu placere aceasta zi? Ai chef sa o incepi? Sau simti o greutate de plumb? Nici un om,in afara de tine,nu poate sa schimbe aceasta.
Nu uita; fiecare zi iti este data ca o vesnicie pentru a fi fericit. Accepta ceea ce iti da aceasta zi; lumina acestei zile, aerul si viata, risul acestei zile, plinsul si joaca, minunea acestei zile. Am cautat motivul  cel mai adinc al fericirii oamenilor. Motivul nu sta in bani, in proprietati, in munca,in distractie, in afaceri in succes, in a nu face nimic.. La oamenii fericiti am gasit intotdeauna un adinc sentiment de siguranta, bucurie spontana pentru lucrurile marunte si o mare simplitate. Oamenilor fericiti le lipseste lacomia. 
Niciodata oamenii fericiti nu vor fi agitati, haituiti, minati din spate, de obicei ei au mult umor.
Oamenii fericiti sint recunoscatori pentru fiecare dar, aduc soare in casa, in inima lor poarta un paradis in care toti sint bineveniti. Oamenii fericiti continua sa se indrepte iubitori unul spre celalalt, isi asigura reciproc spatiul de viata astfel incit fiecare sa poata fi asa cum este, cu ritmul sau de viata. Oamenii fericiti traiesc multumiti si raspindesc pacea; ei vad binele din celalalt, aduc lumina acolo unde este intuneric; ei nu sint niciodata periculosi. Fericirea este de nepretuit. Fericirea nu poate fi virata in cont.
Ca sa fii fericit nu trebuie sa posezi mai multe,ci sa doresti mai putine. Multi fac exact invers.
Bogat si fericit nu esti atunci cind posezi multe, ci atunci cind poti sa te lipsesti de multe. Fericirea nu poate fi cumparata, iubirea este numai pe gratis. Mai mult decit de bani, avem nevoie de iubire. Iubirea este puterea de cumparare a fericirii. Cauta fericirea in bani si proprietati si nu o vei gasi niciodata.
Pretul fericirii noastre; sa ne dam pe noi insine.Fericirea este ca o umbra; ne urmeaza, cind nu te gindesti la ea, ca umbra a iubirii noastre. Fericirea este ca un ecou in adincul inimii noastre; raspunde cind te daruiesti pe tine insuti. Cine se poate bucura de lucrurile marunte locuieste intr/o gradina plina de beatitudine. Fericirea si prietenia infloresc acolo unde oamenii au devenit blinzi, blajini in cuvintele lor si in relatiile dintre ei.
D/zeu spune;'' Daca ii vad pe oameni fericiti am ajuns la tinta. Sensul creatiei mele este fericirea oamenilor. Si de oameni fericiti am nevoie ca sa ii fac fericiti pe altii.''
                  Cu   mult   drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...