https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 martie 2015

IUBESTE/TE PE TINE INSUTI
Iubirea inseamna daruire

Atunci cind iubesti, daruiesti, nu faci altceva.
Aceasta  daruire este libera si neconditionata.
Ea poate presupune  daruirea de lucruri, dar este mult mai inaltatoare cind se refera la intreaga atitudine. 
Aceasta atitudine este similara cu dorinta ca celalalt sa aiba toate lucrurile de care are nevoie.
Majoritatea oamenilor care daruiesc nu o fac cu iubire..
In sinea lor(sau deschis), ei isi doresc ca gestul lor sa fie recunoscut:''' Privitima!Fac o fapta buna!'', ''Cine stie? Poate imi va aparea numele in ziare!'',sau ceva de genul asta. Acest gen de ''iubire'' nu conduce decit la necazuri. Mai devreme sau ,mai tirziu, ceilalti oameni ajung sa te secatuiasca, pentru ca astepti  in totdeauna ceva de la ei. Tu incerci sa te inalti prin gestul tau, dar ceilalti te vor trage in jos.
               
                            IUBIREA ESTE ATITUDINE PERMANENTA,
Altfel spus, ea reprezinta o atitudine care nu se schimba niciodata. De aceea, ea nici nu necesita neaparat o actiune pentru a se exprima. Iubirea de care vorbim noi este universala si se aplica tuturor.
Desi este definita ca o atitudine permanenta iubirea evolueaza si creste. De aceea, ea ar trebui cultivata. La inceput,practica iubirea asupra familiei tale. Priveste/i pe ceilalti membri ai familiei tale, inclusiv pe copii, ca pe niste indivizi unici, completi si desavirsiti, sau si mai bine ca pe niste copii ai lui d/zeu.Chiar daca la inceput ti se pare dificil, continua sa incerci pina cind reusesti. In continuare,aplica aceiasi atitudine fata de prieteni, apoi fata de strainii care iti ies in cale si in cele din urma fata de toate fiintele.
Oamenii au nevoie de companie si confunda aceasta nevoie cu iubirea. Posesivitatea si cramponarea egotica, disperata, de altcineva, nu au nimic de/a face cu iubirea reala.
Dimpotriva, ele reprezinta chiar opusul acesteia. Oamenii cauta ''iubirea'' nu pentru a o impartasi, ci pentru a obtine o satisfactie personala, respectiv pentru a/si indeplini o nevoie a egoului lor. Iubirea reala nu asteapta nimic de la ceilalti.
Ea nu asteapta decit sa fie daruita, si cu cit este daruita mai mult, cu atit mai fericita se simpte.
Acceptarea este o alta definitie perfecta a iubirii.. Atunci cind iubesti pe cineva, il accepti asa cum este, nu incerci sa il schimbi. Cu alte cuvinte, ii respecti unicitatea si individualitatea expresiei, lasindu/l sa faca ce vrea el, nu impunindu/i sa faca ce vrei tu.

IUBIREA INSEAMNA ELIBERAREA CELOR DRAGI. NU NUMAI CA NU LE MAI CERI NIMIC ACESTORA, DAR II IUBESTI TOCMAI PENTRU CA SINT ASA CUM SINT.
Atunci cind iubirea este reala, tu te simti una cu celalalt(empatizezi cu el). De aceea il tratezi asa cum ti/ai dori sa fii tratat tu.. Iubirea nu este o emotie la fel ca celelalte.
Emotiile inseamna o energie aflata in miscare. Ele sint intense, active si tulburatoare. 
Iubirea este o stare de spirit si confera o pace interioara fara egal.
De aceea, nu putem pune un semn de egalitate intre iubire si emotie.
               IUBIREA  INSEAMNA  PUTERE,
Intr/adevar, ea reprezinta o putere imensa. Iubirea fata de dusmani reprezinta apogeul acestei stari de spirit. Ea ii face neputinciosi pe dusmani, care devin incapabili sa ne mai faca rau.
Atunci cind iubesti cu adevarat, nimeni nu iti mai poate face rau. Iubirea nu poate fi aplicata doar unei persoane si alteia nu.  Adevarata iubire nu poate fi activata sau inactivata la comanda. Atunci cind iubesti sincer, este imposibil sa iubesti pe cineva si sa detesti pe altcineva. Daca simti ca iubesti pe cineva mai mult decit pe altcineva, inseamna ca primesti ceva in schimbul iubirii tale, deci nu putem vorbi de iubirea reala, in sensul pe care il dam noi acestui concept. Aceasta este iubirea umana, nu cea divina. Ura ta fata de o singura persoana arata masura incapacitatii tale de a iubi alte persoane.
Altfel spus, iubirea ta nu poate fi mai mare decit ura pe care o manifesti fata de cineva. Atunci cind iubesti pe cineva care se poarta frumos cu tine, tu manifesti o iubire umana, nu o iubire divina. Adevarata iubire este neconditionata. Ea ii iubeste in egala masura inclusiv pe cei care i se opun.

IATA  CUM  TREBUI  SA  ITI  MASORI  IUBIREA,
Daca doresti sa afli unde te situezi pe scara erarhica a iubirii, iata cum trebuie sa procedezi.
Propune/ti sa ii iubesti in mod egal pe toti oamenii. Capacitatea ta de a face acest lucru reprezinta cea mai buna masura a iubirii tale reale, respectiv a nivelului pe care ai ajuns pe calea iubirii. Pentru a/ti testa aceasta capacitate, gindeste/te la dusmanii tai. Propune/ti ca scop adoptarea unei atitudini egale de iubire fata de toata lumea.Repeta/ti in permanenta; ''Tu esti una cu mine. Eu sint una cu tine''.
Nu vei putea ajunge la aceasta atitudine decit prin intelegere. De altfel, aceasta este semnificatia reala a cuvintului iubire. Doreste/le intotdeauna oamenilor sa isi indeplineasca propriile dorinte; nu astepta de la ei sa faca ce vrei tu.
Propune/ti intotdeauna sa iubesti, nu sa fii iubit. Iubirea reala nu poate fi posedata.
Ea poate fi experimentata, dar numai ca o reactie la propria ta iubire. Asteptarea egotica de a fi iubit poate conduce la o stare de fericire temporara, dar pe termen lung ea esueaza. In schimb,atunci cind emani iubire, este imposibil sa nu fii iubit la rindul tau. Iubirea este cel mai usor lucru din lume, dar mai intii de  toate trebuie sa o descoperi.Realitatea este ca ai nevoie de un mare efort ca sa nu iubesti.
Atunci cind iubesti, tu te simti una cu ceilalti. De aceea, te simti impacat si toate lucrurile iti vin in intimpinare in modul cel mai armonios. Confuzia se datoreza ideii pe care si/o face egoul in legatura cu iubirea.Aceasta perspectiva este foarte prevalenta in societatea moderna. Ea considera  ca atunci cind daruiesti ceva, ai de pierdut sau ramii cu mai putin. In realitate, atunci cind iubesti cu adevarat nu percepi daruirea ca pe un sacrificiu personal sau ca pe o renuntare la interesele tale in favoarea intereselor altor persoane. Este  imposibil sa iti faci rau atunci cind iubesti. Majoritatea oamenilor cred contrariul, dar se inseala grav.
O  ZI  PLINA  DE  IUBIRE!
CU  MULT  DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...