https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 martie 2015

RAZE DE SOARE

                                                        VREI   SA   TRAIESTI   INTENS?
Vrei sa traiesti intens? Viata intensa nu inseamna o viata haituita, vesnic sub presiune, mereu o suta de lucruri  urgente. Vrei sa stii tot, sa iei toate cu tine, sa participi la toate, sa traiesti totul? Astazi trebuie sa mearga totul repede. In acest timp, care nu are timp, incearca sa  ramii om. Nu te lasa haituit. Omul meu drag, tot trecutul tau il porti deja in circa si vrei sa te mai incarci inca si cu tot viitorul tau? Este mult prea mult.  Tu primesti viata ca s/o traiesti in portii de cite douazeci si patru de ore.. De ce vrei totul deodata? Nu esti facut pentru aceasta. Te/ar termina. La ce iti foloseste un tempo alert, daca tot trebuie sa te opresti? La ce iti foloseste toata bogatia, daca tot sarac trebuie sa mori?
In natura totul tinde spre lumina.
Dar omul a intors spatele  luminii. Materia a pus stapinire pe intreaga lui gindire. Unde spiritul este dat la o parte, oamenii cad, in toiul vietii, prada mortii. Ei se sufoca in cele materiale, intr/o supraevaluare bolnavicioasa a banului si a proprietatii, a bogatiei si a puterii. Dar omul este mai mult decit materie, mai mult decit o structura intimplatoare de atomi si celule. In radacina  intregii sale fiinte este spirit. Unde este dat la o parte spiritul, omul este lovit in esenta sa. Daca spiritul este mort, atunci omul poate fi miscat si condus in afara ca un mecanism. Unde este dat la o parte spiritul incepe absurditatea. Bucuria de viata este secata iar disperarea se intinde ca o boala paralizanta, ca un desert dezolant. Trebuie, in sfirsit, sa incepi nu sa iei pentru tine, ci sa dai altora, uitind de tine.
A te da pe tine insuti inseamna a iubi.
Toate au o legatura. O tesatura minunata.D/zeu este prezent inir/un mod miraculos in esenta acestei minunate tesaturi. Unde aceasta tesatura este vatamata, are loc un atentat asupra creatiei, se aduce atingere omului.
Cu instrainarea de aceste legaturi vitale incepe procesul de dizolvare. Si atunci oamenii incep sa ii ingradeasca pe oameni, sa ii respinga si sa ii inlature din cale.Dar d/zeu i/a dat cu sine o mina de ajutor; ia intiparit adinc in inima cum sa se poarte cu lumea.D/zeu nu isi abandoneaza creatia. In atotputernicia sa a creat toate. Iubirea lui d/zeu este creatoare, ea aduce oamenii la viata, la o deplina dezvoltare umana.Aceasta iubire nu este un simplu sentiment, nici o pornire spontana, nici un impuls sentimental. Ea este mult mai mult. Ea este totul.Iubirea nu este neputincioasa, slaba.Iubirea inseamna sa iubesti oameni, nu sisteme, nu omenirea abstracta, ci oameni concrecti de linga tine, asa cum sint ei, chiar daca uneori contractul cu ei poate sa fie dificil.
Este posibil vino la bucurie. Acum este timpul  innoirii, al sperantei noi. Scoala/te din intunericul materialismului si egoismului.
Este posibil; la lumina! Uita toate esecurile si incepe din nou. Devenim noi cu ginduri noi si cu o inima noua. Scoala/te la o noua dimineata plina de soare, plina de pasari si de flori.
Este posibil; sus, la o noua primavara! intra in cimpul magnetic al unui d/zeu care este iubire! Prin toate tunelele intunecate vei gasi atita lumina, atita viata, atita bucurie, incit in strafundul fiintei tale vei simti;
Pe pamint a inceput raiul
O   SEARA   FRUMOASA   VA   DORESC   TUTUROR!
CU   MULT   DRAG!                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...