https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 februarie 2015

SIMPLITATEA,

SIMPLITATEA, CALEA SPRE ARMONIE SI ECHILIBRU,


Multi oameni apreciaza lucrurile simple, naturale, care ne incinta simturile si care ne ajuta sa regasim linistea interioara, starea de bine si armonia cu tot ce-i in jurul nostru. Din pacate observam cum lucrurile in care traim ne complica din ce in ce mai mult viata, timpul trece mai repede, ne irosim resursele in acumulari materiale, alergam dupa lucruri efemere, unele din aspiratiile noastre devin obsesii, consumismul ne iluzioneaza ca tot ce-i in jurul nostru se poate vinde sau cumpara, inclusiv fiinta umana, viata, calea spre lumea de dincolo.  Paradoxal cu atitea facilitati, oportunitati, tehnologii si noi descoperiri ale stiintei, viata noastra ar putea parea mai simpla, mai comoda, mai confortabila, in comparatie cu a semenilor nostri care au trait inaintea noastra, in epoca pietrei, a fierului, a bronzului sau chiar in epoca de aur!; cu toate acestea numarul celor tristi, nefericiti, alienati este in crestere.
Cei mai multi actioneaza dupa principiul: ''sa am cit mai mult, ca sa fiu mai fericit''!
Numai ca mai multul devine prea putin si niciodata nu stim daca si cind e timpul sa ne oprim din agoniseala sau, mai grav, daca ne mai putem opri din aceasta alergare dupa mai mult, situatie in care sintem deja sclavii consumismului; altfel spus, lucrurile pe care le detii, ajung sa te detina.  
Spre exemplu, unii sint dependenti de smartphone, de iPad si conexiunea la internet, de valoarea contului din banca, de dorinta de a arata celorlalti bunastarea sa tradusa in aspectul si marimea casei, marca masinii, diverse produse de firme etc. Un om care incearca sa impresioneze cu asta, se foloseste de aparente pentru ca inauntru sau nu mai are nimic, resimte un mare gol care-l indeparteaza de lucrurile frumoase si valoroase, tocmai prin simplitatea lor.
Ce fac cei mai multi  atunci cind ramin fara aceste agoniseli efemere?
Incep  sa (re)descopere simplitatea si adevaratele valori ale vietii.
In momentele lor de sinceritate cu sine reusesc sa inteleaga ca un om  cu cit are mai putine lucruri cu atit este mai fericit, cu cit are mai putine de pierdut cu atit ajunge sa accepte riscurile si provocarile vietii fara frica, cu mai mult curaj.
Altfel spus, descoperim ca atunci  cind nu ai nimic de pierdut ai sansa sa ajungi ceea ce ti-ai dorit si ai curajul sa faci ceea ce iti place!
Cu cit esti mai simplu, cu atit arati mai natural, mai autentic. 
De ce sa cauti mereu etichete pentru a arata cine esti?
Oricum in agitatia si aglomeratia din jurul nostru trecem neobservati!
Pe cind  daca accepti si practici simplitatea autentica, atragi atentia, iesi in evidenta, esti apreciat, devii important!
Momentul adevarului: Simtiti uneori nevoia sa atrageti atentia asupra voastra?
In ce mod procedati, la ce strategii apelati?
Ce va relaxeaza sau va binedispune cel mai mult?
Va tenteaza ideea de a va vedea intr-o ipostaza care sas-i surprinda sau sa-i socheze pe cei din jur?
EPILOG: Unii ies in evidenta doar prin simplul fapt ca deschid gura si lasa sa iasa din ea orice!
E cel mai ieftin mod de a iesi in evidenta sau de a cersi  atentia celorlalti!
Altii cauta simplitatea fara sa stie cum arata. Filosoful francez Denis Diderot spunea ca''' tot ce este obisnuit este simplu, dar nu tot ce este simplu este obisnuit. 
SIMPLITATEA  ESTE  UNUL  DIN  PRICIPALELE  CARACTERE  ALE  FRUMUSETII; EA  ESTE  ESENTIALA  SUBLIMULUI.'''Dar poate si mai relevante sint cuvintele eseistului americanCharles D. Warner; '''Simplitatea inseamna sa faci calatoria acestei vieti doar cu bagajul strict necesar.'''
DIN DRAG CU DRAG PENTRU VOI DRAGI PRIETENI!
Traieste cu simplitate, iubeste cu generozitate,Ai grija de ceilalti din adincul fiintei tale.
Vorbeste din inima si nu uita sa-i intimpini pe cei dragi cu bucurie....
Cu  mult  drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...