https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 februarie 2015

DESPRE  VIRTUTEA  DISCRETIEI,


Fiind o virtute care se desprinde in timp, careia nu-i place galagia, agitatia, sa atraga privirile asupra sa sau sa laude, pentru ca noi stim ca binele nu face niciodata zgomot si zgomoztul nu face niciodata bine, ea se caracterizeaza mai intii de toate prin a sti sa pastreze un secret, prin a nu raspindi cele ce i-au fost incredintate, prin a nu atrage atentia asupra sa.  
Cel discret invata mereu din toate, din greselile proprii si din a altora. A lucrat si lucreaza cu el insasi, pentru a infaptui vointa domnului, pentru a deveni ceea ce d-zeu a gindit pentru el din vesnicie.  
Traieste din credinta, cu multa seninatate, pace si bucurie interioara.
Se cunoaste bine.  Isi stie calitatile, dar si limitele.
Aude in jur atitea vorbe si lucruri negative despre altii, insa, plin de claritate, cauta sa le pastreze in inima sa.
Nu le spune altora asa cum nu spune mai departe ceea ce i-a fost incredintat.
Nu vorbeste de rau, ci este  empatic, cauta sa inteleaga, sa compatimeasca, vazind dincolo de limitele  si greselile celorlalti.
Doreste mereu binele altora, nu se cauta pe sine.  Cind vorbeste despre cineva, constient de misterul fiecarui om , nu vorbeste ca si cum ar avea adevarul in buzunar.  Va spune mereu, cu modestie: ''dupa parerea mea''...''asa vad eu situatia'' sau ''nu sint sigur''.
Omul discret stie sa se stapineasca. Nu este curios, nu se baga in  viata  altora, nu este indiscret. Cine, in schimb,este indiscret, este impins de o curiozitate nociva, mereu interesat de ceea ce altii fac sau nu fac( mai putin de ceea ce el ar trebui sa faca!), cine este lipsit de tact, de bun simt si se baga in viata altora, dind tot felul de sfaturi si punind tot felul de intrebari nepotrivite, nerespectind astfel intimitatea celuilalt, risca sa ramina singur, sa fie ocoloit.. 
Noi toti tinjim sa intilnim persoane pline de umanitate, cu care sa putem impartasi bucurii si necazuri, reusitele si necazurile vietii.
Ne dorim sa gasim persoane care sa ne vrea binele, care sa tina la noi, in fata carora putem sa fim noi insine, asa cum sintem.
In fata unei astfel de persoane nu ne poate fi teama sa fim noi insine, sa ne destainuim, pentru ca stim ca ceea ce spunem ramine in inima ei.
Stim ca ne vrea binele si ne va ajuta sa crestem....

CU  MULT  DRAG  PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...