https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 24 februarie 2015

DESPRE  VIRTUTEA  RABDARII,


Probabil ni se intimpla fiecruia sa ne mai pierdem uneori rabdarea.  Oare de ce?, ne-am putea intreba. 
Fii ai timpului nostru, plasmuit din ce in ce mai mult de viteza, de graba, nazuim ,deseori, ca viata noastra sa fie asemenea unui drum intins, neted, iluminat, fara pericole, pe care sa-l parcurgem linistiti, fara probleme ori dificultati.
Vrem, de asemenea, sa ni se implineasca dorintele fara prea mult efort, sacrificiu, truda. 
Mai mult, voim schimbari rapide in viata noastra, sa se schimbe cei de linga noi, tinem ca realitatea sa fie diferita, iar lucrurile sa mearga in directia dorita.
Doar ca, asa cum prea bine stim, nu exista nici o bagheta magica pentru asta...
Intr-adevar, nimic nu se transforma peste noapte! Totul are nevoie de timp pentru a se schimba: si noi, si ceilalti, si realitatea din jur, cu forta(graba strica treaba!), iar, pe de alta parte, tot ceea ce se construieste repede, imediat , si fara efort, nu este durabil sau calitativ.
Rabdarea care ni se cere in astfel de momente nu este pasiva , ci este o atitudine activa, condimentata de speranta: ea crede in schimbarea oamenilor, si a situatiilor, dar nu uitam ca fiecare are ritmul si timpii sai!
De aceea, fara a ne descuraja, ea ne invita la intelepciune, la o ascultare atenta.
Ca atare, sa cugetam, sa cautam sa intelegem motivele pentru care ne suparam, pentru ce o situatie este asa si nu altfel, de ce o persoana(re)actioneaza intr-un mod si nu intr-un mod diferit, pentru ce o realitate este asa si nu dupa cum ne-o dorim etc.
Viata nu este deloc usoara, asa ca avem cu totii nevoie de aceasta virtute a rabdarii!
Sa nu ne descurajam, indiferent de experientele avute pina acum in aceasta privire. O putem invata, ne-o putem asimila. Sa nu uitam ca d-zeu are rabdare cu noi, asa ca putem invata si noi sa avem rabdare mai intii cu noi, apoi cu altii, cu momente grele prin care  putem trece.
In acest sens, persoana rabdatoare vede dincolo de evenimente, situatii, traieste din credinta, cu speranta.
Ea stie ca dupa noapte vine mereu ziua, si ca fiecare anotimp al vietii il pregateste pe celalalt, dar si ca tot ceea ce este frumos, dainuie, s-a  facut cu efort, truda, sacrificiu, daruire si cu multa.... rabdare!
DIN  DRAG  CU  MULT  DRAG  PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI!
CU  MULT DRAG! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...