https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 octombrie 2015

GRIJA PENTRU LINISTE,

Daca, odata,ai timp cinci minute, stii ce trebuie sa faci? Sa cugeti! Sa faci liniste in jurul tau. Opreste totul radio tv casetofon da la o parte reviste si ziare si deconecteaza-te!
Elibereaza-te din ghearele societatii de consum: o caracatita uriasa care,cu trompa reclamelor ei, iti smulge ultimul rest de libertate si spirt.
Fa liniste, linisteste-te; umple interiorul cu tacere, simpte pulsul propriei inimi. Ai permis de conducere. Iubesti moda.Te pricepi la tehnica. Te preocupa atitea lucruri. Dar intr-o zi te impotmolesti. Toate le-ai invatat, numai sa traiesti nu. Sa avansezi, sa faci cariera, sa cistigi bani, sa te amuzi, sa profiti. Ai fost invatat toate acestea, si mai ales sa ai cit mai mult.
De parca fericirea ar depinde de avere!Oamenii sint ca animalele de prada intr-o jungla care nu se sfirseste nicaieri, la vinatoare de posesii si placeri, dupa ''piine si jocuri''. Se cred liberi, dar sint prinsi in lantul lacomiei lor.Scrisori, telefoane, discutii ma transpun in jungla in care oamenii se injosesc reciproc, se chinuesc, se duc la disperare. Aici triumfa instinctele inumane ale omului:lacomia, egoismul, abuzul de putere, instinctele sexuale, ipocrizia,violenta... Inapoi, oameni! Inapoi la viata simpla, la lucrurile simple ale vietii!  Inapoi la bunatate, prietenie, multumire!
Ce te face bogat si fericit este daca te poti bucura de o floare, de un zimbet, de joaca unui copil, esti mai bogat si mai fericit decit un milionar, care are tot ce poate visa si ramine totusi nemultumit, care nu se mai bucura de nimic pentru ca este dus,asemenea unui cal de parada, in funia propriei bogatii.
Nu  averea te face bogat, ci bucuria.Nu cintari iubirea cu cintarul de aur! Nu calcula dinainte cit sa dai, cit de departe sa mergi cu iubire ta. Lasa iubirea sa fie degajata. Iubirea care se cintareste si se masoara nu este iubire, ci calcul. Cu el nu aduci bucurie. Cu o asemenea bucurie nu vei fi fericit. Chiar daca nu domneste razboiul, domneste indiferenta si plictiseala. Zilele trec monoton si sint pustii ca o nesfirsita calatorie cu trenul. Niciodata nu se face cald in interiorul tau. Niciodata nu ai chef sa cinti si sa zburzi. Iubirea spontana este ceva fantastic.Iubirea spontana este un dar care te duce in paradisul bucuriei.Ciudata, de neinteles este viata omeneasca. Exista zile in care straluceste soarele si nu stii de ce. Esti multumit. Vezi partile bune,frumoase ale vietii. Rizi si esti recunoscator. Dar, dintr-o data, totul este iarasi la fel.De parca un soare extrem de stralucitor atrage norii--asa te napadeste inexplicabil tristetea. In lucruri fara importanta, cauti motive ca sa te vaiti, sa critici, sa invidiezi, sa acuzi. Gindesti: de ce trebuie sa fie asa? Pentru ca omul este o bucata de natura, cu zile de primavara si de toamna, cu caldura verii si cu frigul iernii. Pentru ca omul urmeaza ritmul marii: flux sireflux.Pentru ca existenta noastra este continua repetare a ''vietii'' si a ''mortii''.
Daca intelegi aceasta, poti sa mergi mai departe cu curaj, plin de incredere, pentru ca stii: dupa fiecare noapte urmeaza o noua dimineata. Daca spui ''da'',daca accepti aceasta, vei ajunge, prin aceste urcusuri si coborisuri, la o tot mai adinca traire a bucuriei, a vietii.Am intilnit multi oameni, fiecare altfel, fiecare deosebit.
Nici unul nu avea lozul cel mare, fericirea fara cusur, perfecta. Toti aveau cite ceva: un ghinion, o povara, o rana.. Credinciosii o numesc'' cruce''. Ceilalti spun:nu am noroc.Unii, in ciuda suferintei, au ramas oameni fericiti, veseli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...