https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 martie 2021

AGENDA VISELOR NOASTRE,

Visele noastre au agendele lor ascunse, care ne inspiră călătoria și ne determină să acumulăm experiență, relevându-ne totodată potențialul real de a ne trăi viața visată. Acesta este motivul pentru care venim în această lume.  Dacă le etichetăm drept frivole, indulgente sau egoiste, ori dacă le înlocuim cu alte vise idealizate, care corespund opțiunilor societății(vise care nu ne aparțin cu adevărat, dar care sunt considerate practice, sigure sau garantate),  noi nu facem decât să ne înăbușim propria creștere și fericire.

Din păcate, acest gen de substituție se petrece tot timpul, întrucât societatea sau chiar familia noastră încearcă să ne orienteze în permanență în direcția corectă, chipurile pentru binele nostru.  Deși intențiile care stau la baza acestei tendințe sunt în general bune, realitatea este că nimeni nu ne poate cunoaște la fel de bine cum ne cunoaștem noi înșine.  De aceea, nimeni nu poate ști ce ne împlinește cu adevărat sau ce impulsuri ne mână de la spate. Nimeni nu poate vedea prin fereastra noastră divină și nu poate auzi șoaptele pe care le auzim noi în urechea noastră interioară. În sfârșit, nimeni nu poate ști ce talente și ce potențiale zac ascunse în noi.  Fii fidel sinelui tău real, după cum sa exprimat Shakespeare.

Dacă te trezești că te afli într-o călătorie care are la bază nesfârșitele opinii ale altor oameni și propriile tale convingeri limitatoare, considerându-te atât de rătăcit încât nu știi cine ești cu adevărat și care este adevăratul tău potențial, probabil că îți pui una din întrebările clasice pe care și le-au pus nenumărați oameni de-a lungul timpului: ce trebuie să fac cu viața mea? Din fericire, ieșirea din această situație este mai ușoară decât pare la prima vedere.  Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să revii pe calea ta adevărată:

-fii tu insuți, orice om are un rol de jucat - o nișă specială, pe care nimeni altcineva nu o poate umple - dar acest rol nu-ți poate fi relevat decât dacă ești tu însuți. El nu are nimic de-a face cu ceea ce faci pentru a-ți câștiga traiul. Dacă ai gândi altfel, ai ajunge la concluzia că ai o misiune excepțională și o responsabilitate absolută față de restul umanității.  Realitatea este că îți poți îndeplini cu ușurință această misiune și această responsabilitate doar fiind tu însuți, indiferent de cariera pe care ți-o alegi. Din punct de vedere spiritual, existența și conștiința ta sunt unice, iar acesta este singurul lucru care contează cu adevărat.

- nu te uita în ciorba vecinului. Acceptă-ți situația curentă și fă tot ce poți pentru a-ți juca rolul bine, ca și cum ar exista o zi de mâine. Nu te opune momentului prezent, căci în acest fel nu vei face decât să te cramponezi de vibrațiile tale negative, ancorându-te astfel și mai mult în situația în care te afli! Cel mai bine este să o accepți, să te lași dus de val, să te aprobi singur și să înțelegi valoarea experienței acumulate. În acest fel, îți vei cultiva o stare de spirit pozitivă, care te va ajuta să ieși în mod natural din situația prezentă, eliberându-te de trecut și de atracția generată de fosta rezistență.

- lasă-te condus de dorința ta de a te distra. Acest fapt poate părea iresponsabil, dar realitatea este că aceasta este unul din cele mai responsabile lucruri pe care le poți face. Indiferent dacă te simți rătăcit sau nu, lasă-te întotdeauna condus de dorința ta de a te distra. Desigur, asta nu înseamnă că viața trebuie să fie o petrecere continuă. De aceea, nu privi niciodată înapoi și nu-ți pune la îndoială deciziile din trecut.

- Treci la fapte. Orice decizie ai lua, treci la fapte.. Dacă nu ești sigur ce ar trebui să faci cu viața ta, îndreaptă-te cu pași mici către prima direcție care ți se pare atrăgătoare. Fii bun cu tine însuți, iartă-te și fii plin de compasiune. Nu te aștepta la o iluminare peste noapte. Fii sigur însă ca aceasta va veni, pentru că acest proces este inevitabil.


sursa foto: internet

Ștefan Robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...