https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 martie 2021

DORINȚELE ȘI VISELE,

 

Unele din dorințele și din visele noastre sunt înnăscute, în timp ce altele sunt formulate de-a lungul acestei vieți. Visele înnăscute par implantate în sufletul nostru și fac parte integrantă din personalitatea noastră, provenind dintr-o sursă exterioară conștiinței noastre obișnuite. Mulți maeștri au afirmat de-a lungul timpului că noi suntem ființe spirituale care trăiesc o experiență umană. Într-adevăr, noi primim directive și indicații de la sinele nostru spiritual sub forma viselor, a dorințelor, a instinctelor, intuițiilor și impulsurilor, altfel spus, a sentimentelor care ne ajută să ne găsim calea.

Aceste veritabile daruri din cer, sentimentele noastre intuitive, au o origine mai celestă decât gândurile, emoțiile și acțiunile noastre de zi cu zi, care nu sunt altceva decât consecințele experiențelor noastre, adică reacții la evenimentele și circumstanțele pe care ni le creăm noi înșine. Invers, sentimentele noastre - și prin ele înțeleg dorințele, intuițiile, și impulsurile noastre, nu emoțiile de zi cu zi - provin dintr-o sursă divină, fiind, așa cum spuneam, veritabile daruri din cer. Ele sunt daruri primite de noi deoarece provin dintr-o sursă exterioară, dar nu exterioară ființei noastre profunde. Altfel spus, ele provin din interiorul nostru, independent de lumea fizică în care trăim.

Desigur, nu putem vorbi de o separare reală între ființa noastră fizică și cea spirituală, întrucât spațiul și distanța nu reprezintă decât iluzii. Din păcate, din cauza focalizării noastre exclusive asupra realității lumii înconjurătoare, noi am ajuns să ne neglijăm în mare măsură facultățile spirituale.

Din fericire, prin deschiderea ochilor spirituali noi putem să purtăm din nou pe umeri sinele nostru spiritual, creând astfel oportunități pentru o mai mare împlinire și pentru o fericire mai profundă, apropiindu-ne de sursa magică din care sa născut conștiința noastră obișnuită.

sursa foto: internet

ștefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...