https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 9 februarie 2021

RELAȚIILE NOASTRE CU CEILALȚI,


Viața este mult prea precisă și prea încărcată de semnificații pentru a putea suspecta existența vreunui accident. Nimic nu este lăsat vreodată la voia întâmplării, iar nașterea ta nu a făcut excepție. Tu ai fost cel care ți-ai fixat singur cursul vieții, care ți-ai ales singur părinții și condițiile în care te-ai născut. Acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi.

Poate că nu ești de acord cu această idee, gândindu-te că personalitatea ta egotică este complet nouă, începând să se formeze practic din ziua în care te-ai născut. La urma urmelor, pare logic să deducem că de vreme ce nu ne aducem aminte nimic de dinainte de naștere, înseamnă că nu am existat deloc. Și totuși, nu mă îndoiesc că ai înțeles că viața este eternă, iar atunci când vorbim de viață, este evident că vorbim de conștiință. Așa cum am stabilit deja, conștiința nu numai că există în afara timpului, spațiului și materiei, dar chiar creează aceste coordonate. Dacă ești de acord cu mine până acum, probabil că ai început să înțelegi că și tu ești etern, respectiv că nu va exista niciodată o perioadă în care să nu exiști în spirit. Este evident că provii din eternitate și că ai existat înainte de crearea iluziei timpului și spațiului. Nici nu se putea altfel, de vreme ce ești creatorul lor. În caz contrar, esența este spiritul tău ar fi la fel de artificială ca și iluziile care îți susțin existența. Dacă nu ai transcende timpul și spațiul, nu ai putea exista în afara lor

Tu ți-ai ales singur toți parametrii acestei vieți, deopotrivă cei pozitivi și cei mai puțin pozitivi, care corespund emoțiilor, viziunii și înțelegerii pe care le experimentezi la ora actuală. Tu ai fost cel care ți-ai creat scenariul acestei vieți. Asta nu înseamnă că viitorul tău este bătut în piatră, întru-cât orice se poate întâmpla în continuare, în funcție de evoluția gândurilor, convingerilor și intențiilor tale, amestecate cu cele ale restului populației.

Oamenii din viața ta, cei cu care stabilești relații- părinți, rude, prieteni, iubite, copii, colegi de muncă nu au apărut accidental în viața ta. Ei au apărut în viața ta în urma alegerilor tale directe sau indirecte, în funcție de gândurile, convingerile și dorințele tale, la fel cum și tu ai apărut în viața lor ca urmare a propriilor lor alegeri. De aceea, atunci când vine vorba de evaluarea și înțelegerea relațiilor din viața ta, este foarte important să realizezi că toți oamenii pe care îi cunoști au apărut cu binecuvântarea ta și au menirea să te învețe o lecție.

Asta nu înseamnă că relațiile de rudenie trebuie prețuite sau considerate mai presus de celelalte, și nici că ele trebuie cultivate pentru totdeauna. Toate relațiile tale rezultă din alegerile pe care le-ai făcut, deopotrivă cele de rudenie și cele construite de-a lungul călătoriei vieții, dar tu ai libertatea deplină de a-ți schimba alegerile de pe o zi pe alta, în funcție de nevoile și dorințele tale. 

Fiecare cu alegerile sale, orice om ia singur aceste decizii, și chiar dacă trăim de nenumărate ori în dimensiunea spațio- temporală, fiecare din viețile noastre este la fel de prețioasă și de importantă, întru-cât ne dăruiește comori de înțelepciune și experiențe pe care nu le-am putut obține în alte vieți. Pe de altă parte, doresc să clarific faptul că nimeni nu este sclavul deciziilor sale din trecut, iar dacă viața sa s-a dovedit dificilă până în prezent, acest lucru nu înseamnă că există o agendă ascunsă care îl obligă să trăiască și în continuare la fel. Dimpotrivă, fiecare provocare reprezintă o oportunitate de a depăși și de a trăi în abundență, în armonie și într-o sănătate deplină. Fiecare zi reprezintă un nou început, aducând cu sine noi oportunități de a ne înălța, iar noi luăm în fiecare zi decizii bazate pe convingerile pe care le-am adoptat și pe gândurile pe care ni le inspiră ele.

sursa foto: internet

ștefan robu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...