https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 noiembrie 2018

GÂNDURILE ȘI MENIREA ÎN VIAȚĂ,

Atât timp cât gândurile nu sunt voluntare și asociate cu scopuri precise, omul nu poate obține nici o realizare inteligentă. Marea majoritate a oamenilor își lasă gândurile să rătăcească libere pe oceanul vieții. Lipsa de focalizare este un viciu, iar cei care se doresc să evite catastrofele și autodistrugerea trebuie să se ferească de ea.
Oamenii care nu au un scop central în viață cad cu ușurință pradă grijilor mărunte, temerilor, tulburării și văicărelii. Toate acestea sunt semne de slăbiciune și conduc la fel de inevitabil(deși pe o rută diferită)  ca și păcatele planificate atent la eșec, nefericire și pierdere, căci slăbiciunea nu poate supraviețui într-un univers care evoluează către putere.
De aceea, noi trebuie să ne stabilim, iar apoi să facem tot ce ne stă în puteri pentru a-l îndeplini. Acest scop trebuie să devină țintă centrală a tuturor gândurilor noastre. El poate lua forma unui ideal spiritual sau lumesc, în funcție de natura noastră în momentul respectiv. Indiferent în ce constă însă, noi trebuie să rămânem în permanență focalizați asupra lui.Trebuie să ne facem din el datoria noastră supremă și trebuie să ne devotăm în întregime realizării sale, fără să permitem gândurilor noastre să rătăcească aiurea în lumea fanteziilor efemere, a dorurilor și a imaginației sterile.Acesta este drumul către autocontrol și concentrare. Chiar dacă dăm greș de o sută de ori măsura adevăratului nostru succes este dată de tăria caracterului câștigat de-a lungul călătoriei, care va reprezenta o bază nouă pentru puterea și triumful nostru viitor.
Oamenii care nu se simt pregătiți pentru împlinirea unui țel măreț trebuie să-și focalizeze gândurile asupra împlinirii impecabile a sarcinilor  lor de zi cu zi, indiferent cât de neînsemnate li se par acestea. Numai în acest fel se pot focaliza gândurile lor, generând o acumulare de voință și de energie cu ajutorul cărora vor putea realiza apoi orice își propun.
Dacă își cunoaște slăbiciunea și crede în acest adevăr, că tăria nu se poate dezvolta decât prin efort și prin practică, chiar și cel mai slab dintre suflete poate începe imediat să se dezvolte pas cu pas, prin eforturi succesive, acumulând putere picătură cu picătură, până când va căpăta o putere divină.

Așa cum oamenii slabi din punct de vedere fizic pot deveni puternici printr-un antrenament treptat și răbdător, cei cu gânduri de slăbiciune pot deveni puternici din punct de vedere mental prin cultivarea unor gânduri adecvate.
Renunțarea la nefocalizare și la slăbiciune și concentrarea gândirii la unison cu un țel bine determinat echivalează cu pătrunderea în lumea celor puternici, care consideră că eșecul nu este altceva decât una din căile care conduc  către realizare, care silesc condițiile exterioare să le slujească și care emit gânduri de putere, se luptă cu curaj cu adversitățile și au realizări mărețe.

Dacă ne-am conceput scopul pe care dorim să-l atingem, noi trebuie să ne construim mental o cale directă care conduce la împlinirea lui, fără să privim nici la dreapta,nici la stânga. Trebuie să renunțăm la orice îndoieli și la orice temeri, căci acestea sunt elemente care ne blochează puterea de concentrare și ne întrerup efortul, făcându-l să devină inutil, distorsionat sau ineficient. Gândurile de îndoială și de teamă, nu conduc niciodată la realizare, ci doar la eșec. Cele de putere, focalizate și pline de energie, dispar atunci când în minte se insinuează gândurile de îndoială și de teamă.
Voința de a acționa derivă din cunoașterea faptului că putem face acest lucru. Îndoiala și teama sunt marii dușmani ai cunoașterii, iar oamenii care le încurajează, în loc să le respingă fără milă, se împedică la fiecare pas.

Cine și-a cucerit îndoiala și temerile a învins practic eșecul. Gândurile noastre sunt vii și înzestrate cu putere, și ne pot conduce la înfruntarea plină de curaj a dificultăților și la depășirea acestora.
Dacă sunt cultivate și îngrijite cu atenție, gândurile noastre înfloresc și dau roade care nu cad prematur la pământ.
Gândurile focalizate asupra țelurilor pe care le-am propus devin veritabile forțe creatoare. Dacă înțelegem și acceptăm acest lucru, noi putem deveni o ființă mai puternică și mai elevată decât oamenii care cad pradă gândurilor și senzațiilor lor schimbătoare.

Dacă aplicăm acest principiu în viața noastră, noi putem deveni stăpânii conștienți și inteligenți ai puterilor noastre mentale.

sursa foto:internet
stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...