https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 23 noiembrie 2018

GÂNDURI ȘI REALIZĂRI

Toate realizările și toate eșecurile noastre sunt consecința directă a gândurilor noastre. Într-un univers perfect ordonat, în care pierderea echilibrului lăuntric echivalează cu distrugerea totală, responsabilitatea individuală trebuie să fie absolută. Slăbiciunile și puterea noastră, puritatea și impuritatea care ne caracterizează - sunt ale noastre, nu ale altcuiva. Cu alte cuvinte, noi suntem responsabili pentru ele, nu ceilalți oameni, și noi suntem singurii care le putem modifica. Condiția noastră ne aparține. Suferințele și fericirea noastră derivă întotdeauna din interiorul nostru. Noi suntem ceea ce gândim, și atât timp cât continuăm să gândim aceleași gânduri, nu ne putem schimba. Cine deține cunoașterea percepe acțiunea legii atât în slăbiciunea celor oprimați  cât și în puterea folosită greșit a opresorului. Dacă este înzestrat inclusiv cu o iubire perfectă, el nu condamnă niciuna din părți, căci înțelege că ambele sunt condamnate la suferință.
Noi nu ne putem înălța, nu putem cuceri și realiza decât prin elevarea gândurilor noastre. Atât timp cât refuzăm( conștient sau nu) să facem acest lucru, noi rămânem slabi și ne simțim mizerabili. Înaintea de a putea realiza ceva, noi trebuie să ne înălțăm toate gândurile mai presus de indulgența animalică specifică sclavilor. Chiar dacă nu reușim să renunțăm pe loc la întregul nostru egoism și la toate gândurile noastre negative, noi trebuie să sacrificăm cel puțin o parte din acestea. Atât timp cât ne complacem în astfel de gânduri, noi nu putem raționa clar și nu ne putem concepe planuri metodice. Atât timp cât nu reușim să ne controlăm propriile gânduri, noi nu suntem în poziția de a ne controla afacerile și de a adopta responsabilități serioase. Nu suntem pregătiți să acționăm independent și să ne susținem punctul de vedere, ci suntem limitați de propriile noastre gânduri.

Universul nu îi favorizează pe cei lacomi, necinstiți și vicioși, chiar dacă la prima vedere pare că face același lucru. El îi ajută întotdeauna pe cei onești, generoși și virtuoși.
Realizările intelectuale sunt consecința gândurilor consacrate căutării cunoașterii, frumuseții și adevărului în viață și în natură. Astfel de realizări pot fi asociate uneori cu vanitatea și cu ambiția, dar nu sunt niciodată consecința acestor caracteristici, ci rezultatul natural al unui efort plin de ardoare și de lungă durată, și a unor gânduri pure și altruiste.
Realizările spirituale sunt consecința aspirațiilor sacre. Cei care trăiesc constant la unison cu gândurile lor elevate și nobile, și care se focalizează exclusiv asupra aspectelor pure și altruiste ale vieții, capătă un caracter înțelept și plin de noblețe și se ridică în poziții de influență și binecuvântare, lucru la fel de sigur ca și faptul că soarele ajunge mai devreme sau mai târziu la zenit, iar luna devine plină.

Realizările de orice fel reprezintă încununarea  eforturilor personale și diadema gândirii. Noi nu ne putem eleva decât cu ajutorul autocontrolului, al deciziei ferme, al purității, al corectitudinii și al gândurilor focalizate.
Oamenii se pot înălța până la un mare succes și chiar la mari altitudini în lumea spirituală, pentru a coborî apoi din nou în slăbiciune și răutate, prin permiterea gândurilor arogante, egoiste și corupte să pună stăpânire pe mintea lor.
Victoriile obținute prin cultivarea unor gânduri corecte nu pot fi menținute decât prin luciditate și veghe. Mulți oameni uită să mai fie atenți la gândurile lor atunci când obțin succesul, după care decad rapid.
Toate realizările, fie ele intelectuale, spirituale sau din lumea afacerilor, sunt rezultatul unor gânduri focalizate. Ele sunt guvernate de aceiași lege și de aceiași metodă. Singura diferență dintre ele se referă la obiectul realizării.
Cine are realizări minore nu trebuie sa facă mari sacrificii. Cine dorește să obțină însă realizări mărețe trebuie să facă sacrificii  pe măsură. Sacrificiile făcute sunt întotdeauna direct proporționale cu realizările obținute.

sursa foto: internet
stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...