https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 decembrie 2017

DECEMBRIE LUNA MAGIEI, APRECIEREA ȘI ACCEPTAREA

Sub diferite forme, cu toții avem nevoie de apreciere. De-a lungul vieții am învățat și vom învăța în continuare, că aprecierea ne este oferită ca și acceptarea și iubirea, atunci când reușim să împlinim dorințe, să satisfacem nevoi și să răspundem așteptărilor celorlalți.
Toți avem nevoie de apreciere, iar asta ne face să ne simțim iubiți, speciali, și importanți.
Toți avem nevoie de confirmări din parte altora pentru că asta ne validează ca ființe sociale, și ne ajută să ne găsim locul într-o lume în care nu trăim singuri. Important este să trasăm o limită între dorință bucuria de a primi aprecieri și nevoia dependentă de aceasta.

Cu maturitate, putem înțelege că suntem ființe complexe și nu ne vom defini niciodată doar prin calități sau doar prin defecte și deci, putem să ne oferim aprecierea atunci când o merităm, și ne putem însuși criticile atunci când comportamentele noastre au lăsat de dorit. Și o putem face împăcați și conștienți că oricând putem face lucrurile mai bine, greșelile pot fi îndreptate și aprecierile ni le putem oferi pentru lucruri mărunte, pentru că nu este necesar să faci ceva extraordinar ca să simți că ești o persoană care merită sa fie iubită.

Este luna cadourilor luna magiei,este luna în care putem dărui magie din inima și sufletul nostru celor care au nevoie de ele. Indiferent unde ne găsim, distanța se topește în infinit, căci de sărbători cu toții putem să fim acasă. Acasă în sufletul nostru, acest infinit interior, atât de luminos și cald, pentru că în sufletul nostru sălășluiesc toți cei care ne sunt dragi. Cei care au suflet se bucură să-i aprecieze pe cei din jur, să participe cu sufletul la frumusețea pe care o presimt în ei, chiar și atunci când aceștia nu-și cunosc și nu-și etalează frumusețea interioară.

Decembrie este luna care ne readuce în lumina din noi înșine. Decembrie este cea mai așteptată lună din an, ne regăsim pe noi înșine, cu amintirile din copilărie cu tot cu acele amintiri în care am experimentat sentimentul de siguranță și o emoție pe cât de prozaică, pe atât de importantă:Bucuria. În final, rămâne sentimentul acesta plenar... de iubire. Iar  finalul tristeților și revoltelor noastre îl decidem noi, prin gândurile, emoțiile și acțiunile noastre. În luna aceasta de început de iarnă, conștientizăm lipsa, adică ce altceva decât abandonul, pierderea, solitudinea în care mai reușim să ne regăsim. Dorește-ți în această lună cu bucurie și cu certitudinea împlinirii să trăiești ceea ce te face fericit și ceea ce vindecă dorul.

Nu te izola și acceptă faptul că poți petrece frumos alături de un prieten sau de familie care să adopte prezența ta, în casa lor, cu afecțiune și generozitate, în perioada aceasta magică din an. Comunică. Reactivează-ți iubire, în fapt, inocența copilului din tine.
Fii deschis la ce îți aduce ziua și concentrează-te cu adevărat pe sentimentul bucuriei. Roagă-te pentru iubire și împlinire așa cum simți și fii pregătit să te iubești așa cum ești.
Adu bucurie în primul rând în tine, dorește-ți în sfârșit, să schimbi ceva în viața ta. Acționează pentru ați materializa dorințele autentice. Gândul fără faptă este ca un copac fără apă, soare și lumină.Luna decembrie trebuie să semnifice pentru tine, luna schimbărilor benefice în viața ta. 

Nu te identifica cu tristețea și nici cu frica.Înlocuiește-le cu gânduri și emoții pozitive. Aceste emoții vor acționa conform scenariului mental al vieții tale, acela în care te vezi și te simți fericit, sănătos și împlinit.
Dorește-ți, iar dorința ta va porni imediat spre Univers(din tine și din afara ta) și efectul de împlinire de bumerang va fi mai eficient ca niciodată, mai plin de bucurie de fericire, și nu îți vei da seama cât de plăcut și minunat se vor împlini.


stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...