https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 februarie 2016

VIATA PRIN TRAIRILE EI,

Modul in care te poti face fericit pe tine insuti sau pasii pe care trebuie sa/i faci, pentru a aduce pace in mintea ta, iubire in inima ta si bucurie in sufletul tau- si despre cum sa le pastrezi acolo sint: ''procesul creatiei personale,si principiile esentiale ale vietii.Cu multi ani in urma intr/o localitate pe un afis era scrisa urmatoarea intrebare: dumnezeu a murit?
Ideea din spatele intrebarii era ca omenirea evoluase atit de mult si de rapid, incit il putem considera pe d/zeu ca fiind lipsit de importanta.Aceasta conceptie a fost intarita in ultimii ani, prin aparitia invataturilor denumite
Legea Atractiei: presupusa capacitate a indivizilor de a/si crea propria  realitate,folosind nimic altceva decit ''gindirea pozitiva''si ''concentrarea atentiei.
Stiu, de buna seama, ca dumnezeu nu a murit. Sondajele au aratat ca marea majoritate a oamenilor fiecarei natiuni si ai fiecarei culturi crede intr/o putere mai mare decit ei insisi.
Si daca noi, oamenii,putem realiza si dobindi orice dorim in viata, folosind propria putere, ce rost mai are o putere mai mare decit noi? Ce rol ar avea ea? Care ar fi scopul ei? Concluzia surprinzatoare la care ajung multi oameni- mai ales  datorita modului in care se preda astazi, in anumite cercuri, ''Calea Rapida Spre  Fericire''-este ca nu mai avem nevoie de d/zeu.
A nu avea nevoie de d/zeu nu este acelasi lucru cu nu a/ti fi de folos. Am spus ca a nu avea nevoie de d/zeu nu este acelasi lucru cu a nu/ti fi de folos.
De fapt, acest lucru se intimpla tocmai pentru ca avem o nevoie atit de mare de d/zeu, incit dumnezeu ne este de mare folos.Cum putem avea nevoie de ceva pe care il avem dintotdeauna, care nu ne poate lipsi, indiferent de imprejurari, la care putem apela intotdeauna si pe care nu putem sa nu/l folosim,indiferent de cit de mult am nega faptul  ca o facem?
Nu poti sa nu/l ai pe d/zeu in viata ta, ca parte din viata ta- iar acesta este un alt lucru pe care multi oameni nu/l pot crede. Ei nu pot crede in cea mai importanta promisiune a lui d/zeu:'' Voi fi intotdeauna alaturi de tine, pina la sfirsitul timpurilor.''
Nu poti sa nu/l folosesti pe d/zeu, chiar daca negi acest adevar, iar acesta este un alt lucru pe care oamenii nu il pot crede. Ei nu pot accepta cel mai minunat adevar, propovaduit de toate religiile, de fiecare in felul sau: Cere si ti se va da.
Deoarece oamenii nu pot accepta acest adevar, ci inteleg cu totul gresit formula prin care pot crea ceea ce vor sa traiasca in vietile lor.Eu numesc aceasta formula,Procesul Creatiei Personale- ceea ce unii oameni numesc''Legea Atractiei''- iar ea nu/l poate face pe d/zeu perimat, ci exact contrariul. Ea face experienta omniprezentei lui d/zeu in vietile noastre mai vie, mai relevanta si mai reala ca niciodata. 
Toate marile adevaruri debuteaza ca blasfemii. George Bernard Shaw spunea extrem de bine acest lucru-si avea dreptate.
Constatarea lui explica de ce atit de multe mari adevaruri trebuie aduse in discutie cu delicatete, cu voce blinda si diminuind insasi importanta adevarului.. Cu toate acestea,  vine o vreme cind ele nu mai pot fi minimalizate. Ele tisnesc la suprafata vietii si explodeaza in toata splendoarea lor. Acestea sint vremuri de mare importanta pentru omenire, pentru ca ea trece printr/o mare explozie a unui mare adevar, incit specia noastra evolueaza.
Admite ideea ca poti fi  mai fericit decit d/zeu. Ce idee! Ce concept! Aceasta idee este revolutionara! De aceea i/au opus rezistenta, atit de multi oameni. Timp de mai multi ani, ei i sau impotrivit, contestind/o-''gresita''. Da oamenii si, in mod ironic, religiile-au considerat ca este gresit sa fii macar putin fericit, mult mai putin decit d/zeu. Ei bine , poate ca ei nu credeau ca este gresit sa fii fericit, ci ca era o greseala sa faci majoritatea lucrurilor care te fac fericit.
Multi oameni cred ca viata a fost menita sa fie plina de suferinta si ca suferinta ar trebui sa fie o ofranda adusa domnului, sa fie indurata in tacere iar acest lucru te ajuta sa cistigi puncte in ceruri. Cultura noastra a adoptat atit de integral aceasta idee, incit unii oameni nu vor sa fie tot timpul fericiti. Cind vorbesti cu ei de cum ai putea fi mai fericit decit d/zeu, ei devin agitati si se simt stinjeniti.Cind le spui oamenilor  ca viata nu a fost niciodata menita sa fie nefericita, ca nimeni nu trebuie sa fie niciodata nefericit, ei se uita la tine crucis. Da, aceasta idee ca poti fi mai fericit decit dumnezeu este o blasfemie, desi e adevarata. Nu e prea frumoasa, ca sa fie adevarata, ci este prea frumoasa, ca sa nu fie adevarata. Vestea buna este ca nu trebuie sa treci prin iad , pentru a ajunge in rai.
Fericirea este starea ta naturala de a fi, iar tu poti ocupa in permanenta acel spatiu. Nu trebuie sa fii vreodata nefericit.
Asta nu inseamna ca nu te vei mai intrista, dar tristetea si nefericirea nu sint unul si acelasi lucru.
Sint eu fericit, tot timpul? Nu. As minti daca as spune ca sint. Sint eu fericit mult mai mult decit oricind inainte? Da. Poti sa fii si tu la fel.
Nimic din toate astea nu implica materialism sau a ne pune pe noi pe primul loc. De fapt, formula nu actioneaza in acest fel.
Formula iti permite cu adevarat sa creezi orice si tot ceea ce iti doresti-si stiu ca suna cam materialist, dar odata ce cunosti intreaga formula, odata ce auzi intregul  nerostit, lucrurile iti vor deveni foarte clare. Scopul vietii este sa fii fericit si te intreb crezi acest lucru?
Daca nu crezi, atunci viata nu va avea de ales decit sa se deruleze conform non- credintei tale. Nu fi surprins daca esti nefericit mai mult timp decit ai vrea.
Dar, daca tu crezi ca viata a fost menita sa fii fericit, atunci asa va fi.
Daca tu crezi ca viata poate fi fericita in cea mai mare parte a timpului, o poti face sa fie asa prin mecanismul materializarii. Acest mecanism este puterea din spatele creatiei personale. El are legatura cu modul in care se intimpla lucrurile. El are de/a face cu modul in care adevarul devine realitate.
Una este sa spui ca putem fi cu totii fericiti, ca putem trai cu totii expierenta a ceea ce alegem in viata si ca avem cu totii puterea de a ne crea propria noastra realitate- si alta este sa spui de ce.
Energia gindurile si emotiile pe care le emiti in lume- atit bune, cit si rele- reprezinta exact ceea ce se intoarce intotdeauna la tine... asadar, ai viata pe care tu ai creat/o. Procesul creatiei personale consta, de fapt, in trei fenomene, care actioneaza ca unul.  Primul fenomen este legat de  d/zeu, cel de/al doilea are de a face cu tine, iar cel de/al treilea- cu tine si cu d/zeu, in acelasi timp.
Un alt mod de a descrie acest proces ar fi urmatorul: prima parte a formulei misterioase a vietii este: eu sint a doua parte este: tu esti,  iar a treia parte este: cum anume in viziunea mea.
Faptul ca aceste trei aspecte nu sint intelese in profunzime, de catre majoritatea oamenilor, este motivul din care principiul ''atractiei'' a fost numit ''secret''. Sint multi  care cauta, pur si simplu, sa traiasca viata in centrul caruia se afla d/zeu si sa aiba o relatie personala cu divinitatea(fie in interiorul, fie in afara unei religii traditionale). 
Nu toti acesti oameni se pot simti confortabil cu pretentia ca ei insisi sint singurii raspunzatori de crearea propriei lor realitati, iar o alta parte din oameni cred ca ceea ce nu poate fi explicat prin dovezi, ratiune si logica nu duce decit la autoamagire.
Adevarul este ca nimic din creatia personala nu estwe rau sau irational. O mare parte din acest proces nu a fost explicata in suficienta masura. 
Pina  acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...