https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 februarie 2016

PENTRU O LUME MAI BUNA,

Traim intr/o lume inconjurata de lucruri bune si de lucruri mai putin bune. Evit sa spun ca lucrurile mai putin bune sunt lucruri neaparat rele.  Mentionez acest aspect deoarece din aceste lucruri mai putin bune- chiar daca suferim din cauza lor-intotdeauna avem ceva de invatat.
Viata ne ofera ocazia de a cunoaste multe persoane, diferite locuri si multe altele, dar nu in ultimul rind, viata ne ofera sansa de a ne gestiona propriul nostru suflet.
In sufletul nostru se ascund doua animale: un animal bun, blind, iubitor, si un animal fioros, care doreste intotdeauna sa faca doar rau. Noi singuri alegem ce animal dorim sa/l hranim.
Confucius zicea: ''Nu te plinge de zapada de pe acoperisul vecinului, cind pragul de la usa propriei tale case este murdar''.  De ce trebuie sa vedem numai raul,partea negativa dintr/o persoana?
Indiferent ce face, vom gasi partile negative, acele lucruri, care, pentru persoana in cauza sunt lipsite de incredere si demoralizatoare.
Nimeni nu sa nascut perfect, nimeni dintre noi nu avem dreptul de a judeca o persoana. Stim prea bine ca numai si numai dumnezeu are acest drept.
Nu trebuie sa uitam ca numele unei persoane este pentru cel in cauza, cel mai dulce si mai important sunet.  Trebuie sa ascultam oamenii, sa/i incurajam sa vorbeasca despre ei insisi. Chiar daca ni se pare ca persoana greseste, sa dam dovada de respect fata de opiniile sale.
Niciodata sa nu spunem:''te inseli!''
Trebuie sa nu criticam, sa nu condamnam si sa nu ne plingem niciodata. In loc de a/i condamna pe oameni, sa incercam sa/i intelegem.  Sa incercam sa ne dam seama de ce fac ceea ce fac.
Aceasta atitudine este mult mai interesanta decit critica, ea stirneste compasiune, toleranta si bunatate. Sa incercam sa facem in asa fel incit greseala sa para usor de corectat. Daca indepartam oamenii din cauza micilor lor greseli, vom ramine singuri pentru totdeauna...
Sa judecam mai putin si sa iubim mai mult!
Modalitatile de a scoate ceea ce este mai bun dintr/o persoana sunt aprecierea si incurajarea. Sa lasam de/o parte toate rautatile, invidia, egoismul, nervii,injuraturile...  Ele nu isi au loc in viata noastra.
Fiecare persoana e frumoasa in felul ei, are lucruri pozitive si e capabila sa faca bine, numai sa doreasca sa faca acel bine...  Un zimbet daruit din inima unei persoane, cu siguranta va produce un alt zimbet pe chipul persoanei care l/a primit.
Aceasta persoana va zimbi din inima unei alte persoane,asa vom vedea un pic mai multi oameni fericiti. Totul din cauza unui mic zimbet, dar cu o conditie: sa fie daruit din inima.
Cineva spunea cindva: a le sti pe toate, inseamna a le ierta pe toate. Dumnezeu insusi nu intentioneaza sa judece un om inainte de sfirsitul zilelor acestuia.
De ce tu si cu mine, sa procedam ALTFEL?? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...