https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 9 august 2015

PUTEREA LUI DA,

Frustrarea
De cite ori nu te-ai simtit frustat in viata ta?Poate chiar in acest moment te simti frustat dintr-un motiv sau altul.Poate ca ceva nu merge asa cum ti-ai dori. Problema este:Te-a ajutat vreodata in vreun fel sentimentul frustrarii sa iti rezolvi problemele? Cu siguranta nu! Atunci, ce rost are sa continui sa il cultivi? De aceea spunei da frustrarii tale, in acest fel, vei scapa de ea, caci pozitivitatea neutralizeaza imediat negativitatea. Ori de cite ori iti aprobi frustrarea, aceasta se reduce, in timp ce dezaprobarea ei o amplifica. De aceea,nu te mai zbate inutil si nu-i mai spune nu frustrarii tale.  Dimpotriva, dechide-te in fata ei si spune-i da.
Cramponarea de frustrare te impiedica sa realizezi ceea ce iti propui,inclusiv sa te iubesti pe tine insuti.Daca te simti frustat in  legatura cu o persoana sau cu o situatie,singurul care sufera din cauza acestei poveri esti tu! De aceea, procedeaza inteligent si lasa aceasta frustrare sa iasa la suprafata si sa dispara in mod natural, astfel incit sa te simti mai fericit, mai sanatos, mai bogat si sa ai parte de relatii mai bune cu ceilalti oameni.
Grijile,
Ai reusit vredata sa scapi de probleme cu ajutorul grijilor? Ma indoiesc sincer! De regula, grijile nu fac decit sa dea o amploare si mai mare problemelor. 
Invers, renuntarea la griji deschide calea catre rezolvarea acestora. De  aceea spune da grijilor tale. In acest fel, vei scapa de ele, caci pozitivitatea neutralizeaza imediat negativitatea si amplifica din ce in ce mai mult aceasta stare de aprobare.Ori de cite ori iti aprobi ingrijorarea, aceasta se reduce,in timp ce dezaprobarea ei o amplifica.
Cramponarea de griji te impiedica sa gasesti solutiile pe care le cauti la problemele tale. Invers, renuntarea la ele te ajuta sa gasesti aceste solutii.
Vinovatia,
Atit timp cit te cramponezi de vinovatie, tu te pedepsesti singur. Aceasta stare de spirit interfereaza cu fericirea ta si te determina sa respingi la nivel subconstient toate lucrurile bune care ar putea intra in viata ta. Ori de cite ori iti aprobi vinovatia, aceasta se reduce,in timp ce dezaprobarea ei o amplifica.
De aceea, nu te mai zbate inutil si nu-i mai spune nu vinovatiei tale. Dimpotriva, deschide-te in fata ei si spunei da.
Renuntarea la starea de vinovatie te va ajuta sa te iubesti intr-o mai mare masura pe tine insuti si va elibera astfel obstacolele care te impiedica sa te bucuri de abundenta in toate domeniile vietii tale
Tristetea,
In ce fel poate schimba tristetea ceea ce sa intimplat? In nici un fel! Tu cum te simti atunci cind esti trist? Probabil ca deloc grozav. De vreme ce nu te simti bine si nu te ajuta sa schimbi cu nimic lucrurile, ce rost are sa te cramponezi in continuare de starea de tristete? Ori de cite ori iti aprobi tristetea, aceasta se reduce, in timp ce dezaprobarea ei o amplifica.  De aceea, nu te mai zbate inutil si nu-i mai spune nu tristetii tale. Dimpotriva, deschide-te in fata ei  si spunei da.
Stresul,
Foarte multi oameni incearca sa isi reprime negativitatea. Din pacate, reprimarea nu conduce decit la amplificarea acesteia si la stres.
Aceasta stare de spirit interfereaza cu starea de sanatate, de fericire,cu bogatia si cu relatiile personale.
Confuzia,
Pot fi rezolvate problemele atunci cind te afli intr-o stare de confuzie? Evident ca nu.
Confuzia este prin excelenta o stare in care nu cunosti nici un raspuns si care te impiedica sa mergi mai departe. De aceea , daca doresti sa ajungi la o stare de claritate interioara si sa gasesti raspunsurile si solutiile pe care le cauti, este absolut necesar sa iesi din starea de confuzie.
Teama, minia durerea,foarte multi oameni opun rezistenta acestor stari pe care incearca sa o reprime in speranta ca vor scapa de ele. Din pacate, nici rezistenta,nici reprimarea si nici alte incercari de acest fel de a scapa de aceste stari nu reduc si nu elimina aceste stari extrem de neplacute. 
De aceea spune da acestor stari si in acest fel vei scapa de ele, caci pozitivitatea neutralizeaza imediat negativitatea. 
Daca nu te vei mai opune acestor stari, acestea vor vor sfirsi prin a disparea, caci corpul tau  dispune de o intelepciune primordiala care ii permite sa se vindece sin gur de aceste stari atit timp cit nu te opui prin starea ta psihica si cit raspunzi la semnalele sale.
CU  DRAGOSTE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...