https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 iulie 2015

EVITA SA ITI PLINGI DE MILA,

''De ce iti fixezi ochii asupra ghinionului si il faci mereu evident?''
Sint multe forme de dezamagire fata de propria persoana. Iar a-ti plinge de mila e cea mai raspindita.Insa si cea mai greu de suportat, pentru ca apare in mii de moduri. Toate comunica impresia ca simt o oarecare satisfactie prezentindus-se ca victime ale fatalitatii, ale sortii potrivnice, ale neprevazutului, ale ostilitatii lumii si asa mai departe.Cu aceste comportamente defensive, in realitate aceste persoane incearca sa combata nesiguranta proprie si cauta acordul nostru, al celor care ii asculta.Fara sa vrea, fiecare si-a creat un teatru mental in care recita cu fata ascunsa de o masca. Este vorba de un mod inconstient de intarire a ego-ului, justificind in mod rational nereusita.Sa te plingi de propriul destin te conduce sa vezi  lumea ca pe o oglinda ce reflecta mereu propria nefericire. Insa, cu toate acestea, exista si alternative. Ca si cind sintem orbiti de o lumina puternica si incercam sa ne odihnim privirea asupra unei frunze , unei flori sau a ierbii dintr-un rond, la fel trebuie sa ne distragem atentia de la insatisfactia care ne inpedica sa ne vedem  propria fiinta dirijind-o spre ceea ce sintem in stare sa facem.
Dar si spre aspecte pozitive a ceea ce se intimpla, a ceea ce ne inconjoara, asupra posibilitatilor pe care le avem la dispozitie
Trebuie, asadar, sa ne obisnuim sa vedem lumea din punct ul de vedere corect.Un  sfat rau  ne vine din speranta ca lucrurile se vor schimba singur.
Speranta ne proiecteza intr-o lume imaginara care are consistenta norilor: ne transporta in iluzie si ne expune durerilor unor alte esecuri. Mai mult decit atit, ne face sa perdem din vedere faptul ca numai in prezent ne putem regasi esenta. Trebuie, asadar, sa transformam starea noastra de frustrare in stimuli; sa ne rasculam asupra intimitatii noastre pentru a reactiva izvorul acelei energii interioare ce pare secat. Sa suspendam ratiunea noastra, creind un gol  in interiorul nostru.
Atunci vom vedea reinviind gustul pentru viata, curiozitatea, placerea de a descoperi mereu ceva nou, curajul de a inventa si infrunta noi experiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...