https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 iulie 2015

MARTORI AI SPERANTEI,

Noilor generatii trebuie sa le fie asigurate perspective reale pentru un viitor demn in tara, evitind astfel momentul trist al exodului al emigratiei. 
Voua,tinerilor, va revine o misiune decisiva in infruntarea provocarilor din acest timp al nostru, care sint desigur provocari materiale, dar mai inainte se refera la viziunea despre om.
De fapt,  impreuna cu problemele economice, cu dificultatea de a gasi loc de munca si respectiva nesiguranta pentru viitor, se observa criza valorilor morale si perderea sensului vietii.
In fata acestei situatii critice, cineva ar putea sa cedeze in fata ispitei fugii, a evadarii, inchizind-se  intr-o atitudine de izolare egoista, refugiindu-se in alcool, in droguri, in ideologiile care predica ura si violenta. Sint realitati pe care le cunoastem foarte bine, care sint in toate orasele tarii si ale lumii. Voi, tinerii, aveti curaj sa nu va lasati darimati de dificultati, ci sa faceti sa se evidentieze fara frica forta care vine din faptul de a fi persoane si crestini, din faptul de a fi seminte ale unei societati mai drepte,fraterne,primitoare si pasnice.
Voi, tinerilor, impreuna cu Cristos sinteti forta societatii. Daca va lasati plasmuiti de el, daca va deschideti la dialogul cu el in rugaciune veti deveni martori ai sperantei! Tinerii nu trebuie lasati singuri! Dificultatile economice, coruptia, lipsa locurilor de munca etc. sint generate de o criza mondiala. Cind lipsesc cinstea, corectitudinea,pretuirea muncii, atentia fata de semeni, solidaritatea etc. atunci intreaga societate devine o jungla.In modul acesta nu se poate trai demn.
Tinerii trebuie sa-si asume misiunea de a infrunta aceste provocari, de a fi protagonistii unei schimbari, fara a ceda ispitei de a spune''eu nu pot face nimic''! 
O astfel de izolare nu este potrivita pentru un spirit tinar, care nu trebuie sa cedeze in fata dificultatilor. Schimbare vine de la o constiinta curata, de la o viata ghidata de principii si valori.
Cu un accentuat pesimism, Albert Camus spunea: ''Ceea ce nu pot sa iert societatii contemporane este faptul ca a devenit o masina care tirie oamenii spre disperare''.
Un tinar crestin nu poate gindi asa si mai ales nu poate actiona sub acest impuls! 
O viata fara speranta este ca o nava fara vele.
Nu te lasa coplesit de dificultatile pe care le intilnesti!
In orice situatie fii corect si cinstit!
Investeste serios in viata ta: studiaza, pregateste-te, descopera tot ceea ce este nou si bun!
Iesi din banalitatea multimii!
Refuza logica:'' Asa fac toti''!
Ridica glasul si spune:''Viata trebuie traita cu demnitate si fara compromisuri''!
CU  DRAGOSTE...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...