https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 5 iulie 2015

POSIBILITATI INFINITE, CONVINGERILE,

Tot ce ne afecteaza procesul de gindire ne afecteaza implicit intreaga viata.Convingerile noastre ne modeleaza intr-o masura foarte mare procesul de gindire, si implicit viata.
A GINDI INSEAMNA A CREDE,
Zi si noapte,noi emitem in mod inevitabil ginduri, dar in mod surprinzator, rareori sintem constienti de acestea. Si totusi, atunci cind gindim, noi vizualizam, anticipam ne asteptam, si in ultima instanta manifestam realitatea pe care o traim.Noi dam inconstient si fara efort  viata experientelor noastre, acordind prea putina atentie(sau deloc)gindurilor noastre si mecanismelor noastre de gindire.Lucrul de care ar trebui sa devenim  totusi constienti este ca majoritatea gindurilor noastre se repeta zilnic, fiind dinamizate de imaginatia noastra, iar aceste ginduri sint responsabile pentru marea majoritate a experientelor noastre.
INREBARE: Cum imi pot directiona cel mai bine fluxul nenumaratelor ginduri pe care le emit zilnic pentru ca acestea sa lucreze in favoarea mea,pentru indeplinirea nevoilor si dorintelor mele?
RASPUNS: ''Prin alinierea convingerilor tale la viata pe care o visezi**.
Omul gindeste intotdeauna ceea ce crede.
Cu alte cuvinte, daca doresti sa iti controlezi gindurile si imaginatia, si implicit viata si destinul, tu trebuie sa incepi in al controla pe capitanul acestora, respectiv sa iti controlezi convingerile.
Daca vei avea grija ca aceste convingeri referitoare la realitate si la locul tau in ea sa fie aliniate cu visele tale,poti fi sigur ca vei emite intotdeauna ginduri**bune**, in mod natural si automat, inclusiv atunci cind nu esti atent la ceea ce gindesti. La rindul lor, aceste ginduri se vor transforma in obiectele, fiintele si evenimentele pe care le vei atrage in viata ta.
A crede inseamna a gindi.
Ce sint de fapt convingerile? Spre exemplu, daca esti convins ca viata este grea, ea chiar devine grea pentru tine. Ea nu a fost grea de la bun inceput,ci doar dupa ce ai inceput sa ti-o imaginezi ca atare. In timp, tu ai renuntat sa mai consideri aceasta observatie o simpla *opinie personala* si ai inceput sa o privesti ca pe o *realitate*.
Asa se nasc convingerile. Orice om are mii de convingeri personale.Desi nu toate sint dezirabile,ele devin politistii gindurilor sa,le, creind reguli extrem de rigide pe care acesta trebuie sa le respecte. De fapt, in afara unei liste foarte scurte cu principii absolute ale vietii, aceasta aproape ca nu respecta reguli.
ADEVARURILE EXISTENTIALE:PRINCIPIILE ABSOLUTE ALE VIETII,
Noi sintem cu totii una(una cu d-zeu, cu creatia, divini,interdependenti).Nimic nu poate exista in afara lui d-zeu. Daca ar putea exista ceva care sa nu fie una cu d-zeu, de unde ar fi putut el aparea?Di ce ar fi alcatuit el? Acesta este adevarul cel mai elementar si mai evident.Tot ceea ce vedem, inclusiv realitatea pe care nu o vedem, este una cu d-zeu. Aceasta realitate atit de evidenta nu ar fi atit de greu de inteles si nu ar putea conduce la dualitate daca nu am depinde intr-o masura atit de mare de simturile noastre fizice atunci cind interpretam realitatea si cind emitem  judecati de valoare asupra ei. Ficare fir de praf, asa-zisul vid al spatiului, ficare gind, fiecare dintre noi-totul este d-zeu. Noi percepem viata in termeni de genul sau\sau, alb sau negru, fapt care ia facut pe unii oameni sa creada  ca daca exista un d-zeu, trebuie sa existe neaparat si un principiu al raului. Ei bine, nu exista. Pur si simplu nu poate exista.
GINDURILE SE TRANSFORMA  INTOTDEAUNA IN REALITATE(noi sintem creatorii lor). Fiind una cu d-zeu, conform adevarului descris mai sus,gindurile noastre dispun de o energie si o *forta vitala* personala. Ele sint vii, constiente si active. Asta nu inseamna ca au neaparat un caracter uman, la fel ca noi. Si totusi, gindurile noastre sint inzestrate cu o constiinta personala, cu caracteristici si proprietati specifice constiintei. Privind realitatea prin prisma timpului, d-zeu se transforma in constiinta, apoi in luciditate, in gind si in sfirsit in materie, fara a fi astfel in vreun fel diminuat si fara a deveni mai putin d-zeu.
VIATA(constiinta,d-zeu, energia,noi insine) este eterna. Noi sintem creatorii acestei dimensiuni iluzorii a timpului(Einstein insusi a spus ca este relativa).Timpul nu este decit un atribut sau o unitate de masura a spatiului; in realitate, cele doua sint unul si acelasi lucru, la fel ca cele doua axe ale aceluiasi plan. Fara timp nu am putea avea un spatiu, si invers.
NU EXISTA ALTCEVA DECIT IUBIREA(nu exista decit un singur d-zeu). Cu siguranta, motivatia oricarei realitati trebuie sa fie o ipostaza a iubirii, mai exact iubirea divina, ce depaseste cu mult tot ce ne putem imagina noi in raport cu iubirea noastra umana. 
TOTUL ESTE BINE(este asa cum* ar trebui sa fie)*aceasta este o alta forma de a exprima adevarurile prezentate mai sus. De aceea, ar trebui sa renunti pentru totdeauna la expresii de genul: ar fi trebuit, poate, sau sper sa. Tinind cont de faptul ca sintem una cu d-zeu, cu energia pura, ca sintem eterni si ca traim intr-o lume de vis creata de noi insine, precum si faptul ca orice sa-r intimpla in aceasta aventura noi ne vom intoarce intotdeauna la sursa noastra divina, mai intelepti, mai integri mai bogati in experienta si mai puternici, singura concluzie pe care o putem trage este ca totul este bine.
Doresc sa subliniez ca din toate adevarurile exprimate mai sus, singurul care are o componenta variabila este cel referitor la capacitatea gindurilor de a se transforma in realitate. Aceste adevaruri sint absolute. Ele reprezinta pentru noi premise axiomatice care nu mai pot fi contestate.
Altfel spus, premise imuabile, care exista indiferent daca credem sau nu in ele si care dau nastere cadrului general in care operam. 
Toate adevarurile prezentate sint datatoare de putere personala.
PENTRU A-TI CONTROLA GINDURILE SI IMAGINATIA,si implicit viata si destinul, trebuie sa inveti mai intii sa iti controlezi propriile convingeri. Convingerile prevaleaza intotdeauna.Convingerile creeaza o matrice care sorteaza,aranjeaza si proceseaza gindurile noastre, la modul sistematic si fara discernamint, generind astfel un mecanism de acordare a permisiunii de a gindi sau de a nu gindi anumite lucruri. 
De regula,gindurile pe care nu le consideram plauzibile ramin nemanifestate,pentru simplul motiv ca nu credem in ele, si deci nu ni le putem imagina cu claritate. Noi ne gindim intotdeauna mai mult sau mai putin la aceleasi ginduri, in functie de convingerile noastre relativ imuabile.
ESALONEAZA-TI EFORTURILE,Daca iti doresti ceva chiar acum,nu fixa un obiectiv prea inalt, caci sar putea sa nu crezi ca acesta este posibil, asa ca nu il vei vizualiza suficient de des si de corect.Desigur, asta nu inseamna ca nu poti visa la scara mare, ci doar ca trebuie sa iti esalonezi eforturile si sa iti propui inclusiv obiective intermediare. Urmeaza-ti intotdeauna instinctele atunci cind iti propui diferite ob iective. Fii pe cit posibil rezonabil si moderat atunci cind iti propui obiective pe termen scurt, si incearca sa intelegi *rezistenta emotionala* pe care o opui uneori, intru-cit aceasta rezistenta arata intotdeauna ca te-ai lovit de zidul unei convingeri ascunse si limitatoare pe care ar merita sa o explorezi.Pe de alta parte, daca iti stabilesti obiective prea marunte, care nu te inspira, risti ca procesul de vizualizare sa nu fie dublat de emotii. Propune-ti sa te simti cit mai inspirat, dar nu merge pina la exaltare si nu-ti pierde bunul simt.
Convingerile conduc la emotii,iar emotiile conduc la accelerarea procesului de manifestare.
CU  DRAGOSTE...voi continua...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...