https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

joi, 2 iulie 2015

PRACTICA IUBIREA,

Oamenii au nevoie de companie si confunda aceasta nevoie cu iubirea. Asa se nasc posesivitatea si cramponarea, care sint  chiar opusul iubirii. Atunci cind se gindesc la iubire, oamenii nu au in minte impartasirea acesteia, ci obtinerea unei satisfactii personale sau implinirea unei nevoi a egoului lor. Adevarata iubire, cea despre care vorbim noi, nu isi doreste decit sa fie impartasita. Cu cit este impartasita mai mult, cu atit mai fericita se simpte.
Acceptarea este o alta definitie excelenta a iubirii. Atunci cind iubesti pe cineva, il accepti exact asa cum este, nu incerci sa il schimbi.Ii acorzi dreptul legitim de a fi el insusi. Cu alte cuvinte,ii permiti sa se exprime asa cum isi doreste el, nu astepti un anumit tip de comportament din partea lui. I ubirea inseamna eliberarea celor dragi. Nu numai ca nu le mai ceri nimic acestora,dar ii iubesti tocmai pentru ca sint asa cum sint. Atunci cind ii oferi iubire unui copil, aceasta iubire se amplifica automat in el, si astfel il conditionezi sa duca o viata mult mai fericita.
Daca doresti sa ii oferi iubire unui copil, trebuie sa stii mai intii de toate ce este iubirea, sa ti-o cultivi si sa devii capabil sa iubesti.
Dificultatile cu care se confrunta parintii in relatia cu copii lor in societatea moderna se datoreaza in exclusivitate faptului ca primii au uitat ce este iubirea.Daca iti doresti sa iti ajuti copii, trebuie sa incepi prin a te ajuta pe tine insuti. Nu trebuie sa faci nimic altceva.Ajuta-te cpe tine insuti, iar copii tai vor creste frumos.
Cine isi iubeste cu adevarat copii le acorda libertatea de a fi ei insisi, de a creste,de a inflori. In nici un caz nu incerca sa le pui stavile.El ii calauzeste si ii iubeste intr-o maniera detasata,pornind de la premisa ca sint copii lui d-zeu, la fel ca el insusi. 
Oricum mai devreme sau mai tirziu vor trece prin viata exact asa cum si-au propus cind au venit in aceasta lume. De aceea, un parinte bun incearca intotdeauna sa isi elibereze copii, nu sa se simpta atasat de ei.
Iubirea detasata si neconditionata este mai presus de cea conditionata. Copii tai vor veni singuri la tine ca sa iti ceara sfaturi si calauzire.
Atunci cind ii oferi copilului tau o iubire neconditionata, el va invata de mic sa practice acest tip de iubire si va fi conditionat astfel sa duca o viata fericita. In rest, nu conteaza prea mult ce facem, atit timp cit ceea ce simtim este iubirea cea mai pura. 
Atitudinea este mai importanta decit gesturile noastre. Acest lucru este adevarat in orice context, si cu atit mai mult in cadrul familiei. Daca am fi capabili sa ne iubim intr-un mod altruist copii, sa nu intram tot timpul in conflict cu ei,intre noi  ar domni o armonie desavirsita.
Din pacate, noi am uitat ce inseamna iubirea altruista,fapt care explica marile dificultati pe care le au parintii moderni cu copii lor.Atunci cind esti plin de iubire ceilalti oameni iti ies in intimpinare. Ei iti ofera ce iti doresti, chiar daca nu inteleg intotdeauna de ce fac acest lucru. Cert este ca simpt ceva special fata de tine si doresc sa te ajute sa obtii ceea ce vrei.Forta care ii determina sa se comporte astfel este iubirea.
Solutia  nu consta in a vorbi despre iubire si in a o defini in fel si chip,ci doar in practicarea ei.
IUBESTE-TE  PE  TINE  INSUTI.  Aceasta este cel mai inteligent lucru  pe care il poti face.
Cu multa dragoste. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...