https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 iulie 2015

A TRAI ESTE O ARTA,

Regaseste-te pe tine insuti. Este prima conditie a unei vieti fericite.Nu uita cine esti si descatuseaza-ti energia creatoare. Invata din trecut, proiecteaza-ti viitorul, dar traieste in prezent.Nu regreta ceea ce ai perdut,ci bucurate de ceea ce ti-a ramas, si nu astepta sa vina ziua de miine pentru a face ceea ce iti place. E posibil ca acea zi sa nu mai apara, asa ca bucura-te de prezent. Extinde-l la infinit si simte-te liber sa traiesti.Nu incerca sa faci lumea sa devina asa cum vrei tu sa fie. Accept-o asa cum este si cauta in ea toate lucrurile care te fac sa te bucuri de viata. Rizi de fiecare data cind ai ocazia si nu dispera atunci cind te simti la pamint. Iubeste natura, pentru ca este cel mai mare izvor de liniste sufleteasca si armonie pe care il ai si de care te poti bucura in fiecare zi.
Plimba-te prin parcuri, asculta ciripitul pasarilor, si te vei simti parte integranta din ceva ce e mai presus de puterea ta de intelegere, te vei simti parte dintr-un univers care da scop vietii tale. Ficare trebuie sa ne aducem contributia la crearea unei lumi mai bune, mai frumoase. Daca nu iti place mediul in care traiesti, nu te plinge, ci imbunatateste-l  astfel incit sa iti aduca bucurie.Trezeste-te mereu cu gindul ca o noua zi din viata ta a inceput, o zi in care trebuie sa gasesti cel putin cinci motive de bucurie.In timpul liber fa ceea ce te caracterizeaza, ceea ce iti place, ceea ce te relaxeaza. Iti place sa citesti, sa pictezi,sa te plimbi sa creezi? Umpleti timpul cu astfel de activitati si atunci viata ta va avea un sens. Vei astepta cu nerabdare acel moment al zilei in care vei putea sa iti descatusezi energia creatoare si asta te va face fericit. Invata sa privesti partea buna a lucrurilor, pentru ca ea exista, chiar daca nu e usor vizibila. Te asigur ca este acolo.Si nu in ultimul rind traieste pentru tine. Fa ceea ce iti place iar ceilalti te vor accepta pentru ceea ce esti cu adevarat, nu pentru ceea ce poti fi. Si atunci nu vei mai avea nevoie de masti, nu vei mai avea nevoie sa te ascunzi, nu te va interesa ceea ce gindesc altii despre tine,pentru ca vei sti deja asta....
Cu alte cuvinte nu vei mai fi stresat.  Iubeste-te pe tine insuti pentru ceea ce esti si lumea te va iubi si ea din acelasi motiv. Fii liber, nu te lasa condus de nimeni, pentru ca nimeni nu stie mai bine decit tine ceea ce ti se potriveste, ceea ce iti place.
Crede in tine si in alegerile tale si te vei simti implinit.  Iar daca alegerea facuta se dovedeste a fi nu tocmai buna, nu e nici o problema, asta te va face sa fii mai atent data viitoare.
Identitatea noastra e facuta mai inainte de toate de rezonantele emotive care provin  din adincul sufletului. Asadar, caile realizarii de sine nu traverseaza teritorii de ginduri, de argumente, ci pe acelea ale emotiilor, sentimentelor--afectivitatii.
Dragostea e cu siguranta cel mai bun medic pe care natura l-a creat pentru a vindeca durerile noastre interioare.
Asadar traieste, iubeste, zimbeste si fii fericit!
Cu multa dragoste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...