https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 august 2021

IUBIRE, IERTARE ȘI SĂNĂTATE,

 

A devenit o tradiție să se vorbească despre sănătatea fizică și cea sufletească de parcă ar fi lucruri diferite. În asemenea circumstanțe, omul este atât de materialist, încât,  pentru a-l învăța să-și refacă sănătatea, trebuie să începem cu ceea ce poate fi palpabil, material. Practica medicală impune o asemenea abordare. Cine a ales posibilitatea vindecării netradiționale trebuie să știe ce este sănătatea și să utilizeze aceste cunoștințe. Cine speră că se va vindeca printr-un gest al mâinii, se înșeală cumplit. Credulul va plăti cu propria sănătate. Dacă cineva vă ameliorează sănătatea prin punerea mâinilor sau prin transmiterea energiei, efectul este de scurtă durată, dispar doar consecințele. Așa vindecă și medicina tradițională.

Boala poate fi tratată doar prin eliminarea cauzei, care este în noi. Fiecare om intuiește cauza bolii sale în mod instinctiv, majoritatea, însă, n-o conștientizează. Cel mai bun vindecător este însuși omul. Sarcina medicului este să-l îdrume, să-l ajute și îi arate greșelile. Dacă omul nu se ajută el însuși, nici Dumnezeu nu-l va ajuta.  Omul este spirit, care prin suflet dispune de corpul său. Corpul nostru este ca un copil care tânjește în permanență să fie iubit, iar dacă vom avea grijă de el, se va bucura sincer și ne va răsplăti, imediat, cu dărnicie. Chiar și în cea mai neplăcută situație există ceva pozitiv, chiar dacă este o lecție amară de viață. În sens cosmic, există legea cauzei și efectului. Ce semănăn, aceea culegem. Boala este un indicator al greșelilor noastre. Cel căruia nu-i place când cineva îi arată greșelile și-l învață cum să se îndrepte, se autocondamnă la suferință. Sufletul și corpul omului își cunosc obligațiile, printre care și obligația de a avea sănătate. Faptul că, în negativismul nostru material, continuăm să alunecăm în abis acționează negativ asupra tuturor. Omul nu este singur.  Omul bolnav radiază în jurul său negativitate contaminându-i negativ pe ceilalți.

În consecință, bolile familiei mele sunt provocate într-o oarecare măsură chiar de mine. Legea iubirii spune că: faptele mele se întorc la mine îndoit. Așa cum necunoșterea  legii nu ne scutește de pedeapsă, la fel și eu primesc o pedeapsă dublă pentru negativismul meu. Omul însuși atrage boala. Acesta este doar efectul. Cauza a fost gândul sau fapta negativă.

sursa foto: internet

Ștefan Robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...