https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 28 martie 2021

AGENDA VISELOR NOASTRE,

Visele noastre au agendele lor ascunse, care ne inspiră călătoria și ne determină să acumulăm experiență, relevându-ne totodată potențialul real de a ne trăi viața visată. Acesta este motivul pentru care venim în această lume.  Dacă le etichetăm drept frivole, indulgente sau egoiste, ori dacă le înlocuim cu alte vise idealizate, care corespund opțiunilor societății(vise care nu ne aparțin cu adevărat, dar care sunt considerate practice, sigure sau garantate),  noi nu facem decât să ne înăbușim propria creștere și fericire.

Din păcate, acest gen de substituție se petrece tot timpul, întrucât societatea sau chiar familia noastră încearcă să ne orienteze în permanență în direcția corectă, chipurile pentru binele nostru.  Deși intențiile care stau la baza acestei tendințe sunt în general bune, realitatea este că nimeni nu ne poate cunoaște la fel de bine cum ne cunoaștem noi înșine.  De aceea, nimeni nu poate ști ce ne împlinește cu adevărat sau ce impulsuri ne mână de la spate. Nimeni nu poate vedea prin fereastra noastră divină și nu poate auzi șoaptele pe care le auzim noi în urechea noastră interioară. În sfârșit, nimeni nu poate ști ce talente și ce potențiale zac ascunse în noi.  Fii fidel sinelui tău real, după cum sa exprimat Shakespeare.

Dacă te trezești că te afli într-o călătorie care are la bază nesfârșitele opinii ale altor oameni și propriile tale convingeri limitatoare, considerându-te atât de rătăcit încât nu știi cine ești cu adevărat și care este adevăratul tău potențial, probabil că îți pui una din întrebările clasice pe care și le-au pus nenumărați oameni de-a lungul timpului: ce trebuie să fac cu viața mea? Din fericire, ieșirea din această situație este mai ușoară decât pare la prima vedere.  Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să revii pe calea ta adevărată:

-fii tu insuți, orice om are un rol de jucat - o nișă specială, pe care nimeni altcineva nu o poate umple - dar acest rol nu-ți poate fi relevat decât dacă ești tu însuți. El nu are nimic de-a face cu ceea ce faci pentru a-ți câștiga traiul. Dacă ai gândi altfel, ai ajunge la concluzia că ai o misiune excepțională și o responsabilitate absolută față de restul umanității.  Realitatea este că îți poți îndeplini cu ușurință această misiune și această responsabilitate doar fiind tu însuți, indiferent de cariera pe care ți-o alegi. Din punct de vedere spiritual, existența și conștiința ta sunt unice, iar acesta este singurul lucru care contează cu adevărat.

- nu te uita în ciorba vecinului. Acceptă-ți situația curentă și fă tot ce poți pentru a-ți juca rolul bine, ca și cum ar exista o zi de mâine. Nu te opune momentului prezent, căci în acest fel nu vei face decât să te cramponezi de vibrațiile tale negative, ancorându-te astfel și mai mult în situația în care te afli! Cel mai bine este să o accepți, să te lași dus de val, să te aprobi singur și să înțelegi valoarea experienței acumulate. În acest fel, îți vei cultiva o stare de spirit pozitivă, care te va ajuta să ieși în mod natural din situația prezentă, eliberându-te de trecut și de atracția generată de fosta rezistență.

- lasă-te condus de dorința ta de a te distra. Acest fapt poate părea iresponsabil, dar realitatea este că aceasta este unul din cele mai responsabile lucruri pe care le poți face. Indiferent dacă te simți rătăcit sau nu, lasă-te întotdeauna condus de dorința ta de a te distra. Desigur, asta nu înseamnă că viața trebuie să fie o petrecere continuă. De aceea, nu privi niciodată înapoi și nu-ți pune la îndoială deciziile din trecut.

- Treci la fapte. Orice decizie ai lua, treci la fapte.. Dacă nu ești sigur ce ar trebui să faci cu viața ta, îndreaptă-te cu pași mici către prima direcție care ți se pare atrăgătoare. Fii bun cu tine însuți, iartă-te și fii plin de compasiune. Nu te aștepta la o iluminare peste noapte. Fii sigur însă ca aceasta va veni, pentru că acest proces este inevitabil.


sursa foto: internet

Ștefan Robu

vineri, 26 martie 2021

DORINȚELE ȘI VISELE,

 

Unele din dorințele și din visele noastre sunt înnăscute, în timp ce altele sunt formulate de-a lungul acestei vieți. Visele înnăscute par implantate în sufletul nostru și fac parte integrantă din personalitatea noastră, provenind dintr-o sursă exterioară conștiinței noastre obișnuite. Mulți maeștri au afirmat de-a lungul timpului că noi suntem ființe spirituale care trăiesc o experiență umană. Într-adevăr, noi primim directive și indicații de la sinele nostru spiritual sub forma viselor, a dorințelor, a instinctelor, intuițiilor și impulsurilor, altfel spus, a sentimentelor care ne ajută să ne găsim calea.

Aceste veritabile daruri din cer, sentimentele noastre intuitive, au o origine mai celestă decât gândurile, emoțiile și acțiunile noastre de zi cu zi, care nu sunt altceva decât consecințele experiențelor noastre, adică reacții la evenimentele și circumstanțele pe care ni le creăm noi înșine. Invers, sentimentele noastre - și prin ele înțeleg dorințele, intuițiile, și impulsurile noastre, nu emoțiile de zi cu zi - provin dintr-o sursă divină, fiind, așa cum spuneam, veritabile daruri din cer. Ele sunt daruri primite de noi deoarece provin dintr-o sursă exterioară, dar nu exterioară ființei noastre profunde. Altfel spus, ele provin din interiorul nostru, independent de lumea fizică în care trăim.

Desigur, nu putem vorbi de o separare reală între ființa noastră fizică și cea spirituală, întrucât spațiul și distanța nu reprezintă decât iluzii. Din păcate, din cauza focalizării noastre exclusive asupra realității lumii înconjurătoare, noi am ajuns să ne neglijăm în mare măsură facultățile spirituale.

Din fericire, prin deschiderea ochilor spirituali noi putem să purtăm din nou pe umeri sinele nostru spiritual, creând astfel oportunități pentru o mai mare împlinire și pentru o fericire mai profundă, apropiindu-ne de sursa magică din care sa născut conștiința noastră obișnuită.

sursa foto: internet

ștefan robu

vineri, 19 martie 2021

DA TU; DA ACUM,

Meriți oare să te bucuri de visele tale? În ceea ce privește întrebarea dacă meriți sau nu să te bucuri de visele tale, îți pot spune că oamenii suficient de vrednici pentru a se afla în dimensiunea spațio - temporală și pentru a gândi sunt automat vrednici să se bucure de tot ce își pot imagina vreodată, indiferent cine sunt, ce au făcut și cât de rău se consideră ei înșiși sau sunt considerați de ceilalți oameni!  În esență, dacă încă te mai afli  în această lume,  înseamnă automat că meriți să te bucuri de împlinirea viselor tale, căci ar fi imposibil să te afli  în această lume fizică dacă nu ai fi iubit necondiționat - într-o măsură care depășește cu mult imaginația ta -  de către întregul Univers.  De altfel, așa se și explică existența ta: tu exiști pentru că ești iubit. Mai mult decât atât, tu ești iubit în egală măsură indiferent dacă te afli sau nu în această lume, căci oriunde te-ai afla, tu ai continua să fii una cu dumnezeu. Nu există nici o altă posibilitate.

Ca să înțelegi mai bine propria putere, iată o modalitate nouă de a-ți privi viața. Gândește-te la cineva care trăiește deja viața pe care visezi să o duci tu, de pildă la o persoană realizată în domeniul care te interesează. În continuare, întreabă-te în ce măsură sau folosit persoanele respective de capacitățile și de talentele lor pentru a manipula personal lumea fizică.. Au orchestrat ele toate coincidențele norocoase de care sau bucurat în această viață? Sau folosit în mod genial de creierul lor logic? Nici vorbă! Aceste persoane sunt oameni la fel ca tine. Din punct de vedere fizic, nu ar putea vorbi sau merge fără ajutorul Universului, indiferent dacă își dau seama sau nu de acest lucru!  Singurul lucru pe care l-au făcut mai bine prin comparație cu majoritatea oamenilor a fost să se folosească de magia Universului. De aceea, ar trebui să te gândești la ei ca la niște exemple perfecte ale tuturor lucrurilor pe care le poate face pentru tine Universul. Prin convingerile lor, ei au angrenat Universul să facă pentru ei toate lucrurile pe care tu ai crezut că trebuie să le faci personal pentru a ajunge în poziția lor!

Contemplă-ți acum propria viață și amintește-ți de toate experiențele minunate care ți sau petrecut vreodată și care reprezintă dovezi că magia chiar există. Oferă-i Universului creditul pentru toate realizările tale din trecut, astfel încât să te conectezi mai bine cu el.. Gândește-te că dacă ai putut avea o dată parte de astfel de experiențe miraculoase, cu siguranță poți avea parte de ele și în continuare, ori de câte ori vei dori.  Mai mult de atât, toate visele tale reunite nu înseamnă un efort prea mare din partea acestui Univers magic și infinit, care te ține în palma sa.

sursa foto: internet

Ștefan Robu 

 

vineri, 12 martie 2021

CONVINGERI INFINITE,

Deseori oamenii se plâng spunând că le este greu să își schimbe părerile și convingerile întru-cât acestea sunt înconjurate în mister, fiind ascunse în subconștientul lor.  În realitate, chiar și această afirmație nu reprezintă altceva decât o simplă părere, o simplă convingere. De altfel, chiar dacă ai o astfel de convingere nu o lăsa să te împiedice să faci tot ce îți stă în puteri. Nu porni de la premisa greșită că nu vei putea progresa până când nu te vei elibera de toate convingerile tale negative. Fă tot ce îți stă în puteri, dar nu uita să te simți confortabil. Urmează-ți instinctele și impulsurile interioare, iar pe măsură ce vei progresa, te vei ridica pe nivele din ce în ce mai înalte ale înțelegerii, oferindu-ți astfel noi perspective. Printre altele, vei începe să vezi lucruri care la început ți se păreau invizibile, iar progresul făcut te va conduce către o putere personală din ce în ce mai mare.

Bucură-te de viață chiar acum. Trăirea viselor tale în măsura în care acest lucru este posibil în momentul prezent este unul din cele mai eficiente lucruri pe care le poți face în vederea lărgirii sistemului tău de convingeri pozitive. Dacă cineva a făcut ceva, cu toții putem face același lucru pentru că suntem alcătuiți din același material. Cu toții ne scriem singuri regulile pe care ne propunem să le urmăm, alcătuite din tot ceea ce trebuie și nu trebuie să facem. Totul depinde de gândurile noastre pentru care optăm și în a-ți alinia convingerile cu visele tale.

Gândurile noastre reprezintă scânteia creatoare care pune toate lucrurile în mișcare, inclusiv timpul și spațiul, iar convingerile noastre ne spun ce trebuie și ce nu trebuie să gândim. Cu excepția unui mic număr de convingeri împărtășite la nivel colectiv, noi suntem sclavii unor reguli care ne guvernează în întregime cele mai profunde aspecte ale vieții: convingerile noastre. Vestea bună este că atât timp cât ne aflăm în dimensiunea spațio - temporală, noi putem crede orice dorim, din motive știute numai de noi, iar ceea ce credem se va transforma în realitatea noastră. Gândește-te la aceste idei și reflectează cât mai profund asupra lor, analizează-le pe toate fețele. Dacă descoperi aspecte care nu par să aibă sens, pune-ți întrebări și caută răspunsuri care să le dea un sens. 

Încearcă să înțelegi, în propria ta manieră, că există adevăruri profunde legate de realitatea în care trăim, care pot fi cunoscute și care revelează în mod evident propria noastră putere creatoare. Dacă cauți vei găsi, bate și ți se va deschide.  Crede și voința ta se va împlini.

sursa foto: internet
ștefan robu

miercuri, 3 martie 2021

O SCHIMBARE!,

Pentru a-ți trăi viața la care visezi, tu trebuie mai întâi de toate să îți fixezi obiective și să focalizezi asupra lucrurilor pe care ți le dorești, iar apoi să faci un efort minimal în direcția realizării lor.  Dacă gândurile tale tale trec prin lentilele convingerilor tale fără a fi modificate sau distorsionate( respectiv în cazul în care convingerile tale sunt aliniate cu visele tale) ele produc o impresie. În sfârșit, urmează manifestarea intenției tale în timp și spațiu, la care poți asista cu credință(uneori și cu răbdare).  Credința se referă la convingerea că această înșiruire de evenimente va conduce la un obiectiv identic cu cea din mintea ta, ca urmare a acțiunii principiilor care acționează în Univers.

Mai există un element necesar pentru a-ți crea un obiectiv, pe care toată lumea îl consideră de la sine înțeles.  Este un ingredient simplu, dar esențial, și anume : înțelegerea. Este vorba de înțelegerea întregului proces.  Dacă înțelegi perfect procesele și principiile care operează în Univers și dacă îți joci bine propriul rol, tu îți vei trăi viața visată. Procesul este pur și simplu inevitabil.  Fără o înțelegere elementară a principiilor care operează în dimensiunea spațio - temporală, cum ai putea spera să produci vreodată în mod deliberat o schimbare?

Înțelegerea este elixirul vieții.  Cu riscul de a mă repeta, doresc să subliniez o dată în plus că secretul puterii personale constă în a înțelege că viața se bazează pe o serie de principii inviolabile pe care te poți baza și pe care poți construi orice realitate îți dorești.  Fără o înțelegere elementară a principiilor care operează în dimensiunea spațio - temporală, cum ai putea spera să produci vreodată în mod deliberat o schimbare? 

Dacă nu înțelegi mecanismul vieții, este imposibil să nu îți faci griji referitoare la probabilitatea de împlinire a viselor tale, la meritele tale,  sau la norocul tău. Te trezești adeseori la momentul oportun, dar în locul în care nu ar trebui să fii, sau în locul potrivit într-un moment inoportun, tu ești convins că trebuie să te lupți pentru a obține ceea ce îți dorești, eventual ca o pedeapsă sau pentru a-ți forma caracterul.

În realitate, toate acestea reprezintă simple convingeri limitatoare.  Cei drept, viața poate fi  foarte imprevizibilă atunci când nu înțelegi rolul tău și al gândurilor tale.
 

luni, 1 martie 2021

DIN CAUZA TA, TOTUL ARATĂ AȘA DE BINE,

Tu ești un artist care nu doarme niciodată, rearanjând încontinuu, chiar dacă inconștient, imaginile din viața ta cu pensula gândurilor tale. Picturile tale pot fi haotice sau geniale, în funcție de convingerile tale.  Manifestarea gândurilor nu este un proces magic, ci unul din principiile timpului și spațiului, care operează fără nici o excepție, indiferent dacă ești bogat sau sărac, bolnav sau sănătos, conștient sau inconștient.  Dacă devii conștient de mecanism, tu ai automat avantajul de a-l  putea folosi în direcția dorită de tine.

Manifestarea gândurilor în realitatea fizică nu este ceva nou, dar adevărata magie începe atunci când cineva are curajul să viseze, să se gândească la ceva complet nou, să își stabilească obiective care la ora actuală par foarte departe de posibilitățile sale imediate și să aibă îndrăzneala de a crede că se vor îndeplini.  Timpul și spațiul operează prin transformarea gândurilor în realitate. Regula se aplică tuturor oamenilor, dar primul salt din lumea cunoscută în cea necunoscută reprezintă marele secret care stă la baza oricărui proces creator.. Într-un singur moment fantastic, atunci când te avânți și visezi la ceea ce îți dorești, tu realizezi practic partea cea mai grea a procesului creator: îndrăzneala de a visa. 

Convingerile stereotipe ale societății și dogmele epocii, care doresc să ne limiteze la siguranța gândurilor deja gândite, ne învață să fim conservatori, prudenți și grijulii.  Dar de ce am fi astfel?  De ce ne-am putea teme?  La urma urmelor, suntem ființe spirituale eterne, și nimic din ce am face nu ar putea schimba acest lucru.  De aceea, îndrăznește să visezi și să crezi în visele tale, dezlănțuind astfel procesul manifestării.

Gândurile cele mai spectaculoase capătă formă la fel ca și cele banale, și fără un efort mai mare!

sursa foto: internet

Ștefan  Robu
 

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...