https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 ianuarie 2020

IUBIREA, ACCEPTARE ȘI ÎNCURAJARE,

Limbajul iubirii nu permite judecată sau critica, nu sprijină discriminarea sau prejudecata. Nu duce la nici un fel de manipulare sau manifestare de cruzime ci este format numai din acceptare, încurajare, sprijin, înțelegere și respect. Îi înalță pe ceilalți nu îi coboară. Iubirea nu vrea aprobare, pentru că vrea ca oamenii să fie liberi să poată să facă propriile alegeri.  Iubirea nu este bazată pe aprobare, și totuși poți dezaproba pe cineva și să-l iubești.
Este ceva ce fiecare dintre noi trebuie să învețe, este o parte importantă a practicii noastre spirituale. Mulți dintre noi îi respingem pe anumiți oameni pentru că arată altfel decât noi, au o altă religie etc. Vrem ca toată lumea să fie ca noi, să arate ca noi, să se comporte ca noi, să creadă ca noi etc.
Îi iubim pe ceilalți doar cu condiții.  Iubirea condiționată, pur și simplu, este un mod de a nu-i iubi pe cei ale căror diferențe ne amenință. Iar atunci când refuzi iubirea, poți refuza, și drepturile oamenilor. Comiți un abuz împotriva fiecărei persoane față de care nu-ți recunoști iubirea. Poți avea o altă experiență, o altă credință și o altă perspectivă, și totuși să-i iubești pe ceilalți și să-i accepți. Fiecare dintre noi are de lucrat aici. Cu toți avem moduri în care refuzăm să-i iubim și să-i acceptăm pe ceilalți. Când devenim conștienți de acest lucru, putem să ne punem întrebări și să-i dăm voie iubirii să fie liberă să curgă liber.

A da și a primi reprezintă iubirea, una duce în mod firesc la cealaltă. Dacă încerci să ții iubirea la tine sau îți ridici un zid în jurul inimii astfel încât să nu o poți primi, nu vei face decât să te rănești.Când spui adevărul, fie că ți-l spui ție sau altora, folosește iubirea; vorbește cu iubire din inimă, fără a judeca.
În momentul când spui adevărul, aduci lumină în întunericul condiționărilor, clarifici lucruri ascunse. Îi spui celeilalte persoane ce gândești și ce simți. O lași să intre în mintea și inima ta. Totul devine și mai frumos, dacă poți privi fără să judeci sau să interpretezi. Viața nu este generoasă cu cei ce se cred speciali și nu au iubire față de ceilalți

Dacă chiar nu ai iubire și compasiune pentru ceilalți, măcar să ai iubire și compasiune pentru tine. Fii bun cu cel ce se zbate să supraviețuiască. Învață să te iubești și să te prețuiești și să ai grijă de existența ta. Învață din greșelile tale și fii blând cu tine însuți. 
De fiecare dată când te iubești și te ierți pe tine sau pe altcineva, câștigi forțe și energie, vei vedea.

sursa  foto:  internet
ștefan  robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...