https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 noiembrie 2019

A TRĂI CU BUCURIE,

Atunci când începi să te respecți pe tine însuți, energia universului te susține. Nu te poate susține cu adevărat, atâta timp cât trăiești în sacrificiu și trădare de sine. Nu poate susține așa ceva. Oamenii trebuie să trăiască întru bucurie și împlinire creativă. Cheltui destulă energie pentru că te opui vieții.  Nu te mai opune, iar energia va fi eliberată pentru a te duce mai departe. Atunci când te respecți pe tine însuți, te plasezi în curgerea energiei universale. Viața devine mai ușoară, lucrurile care erau grele sunt făcute cu mai multă ușurință, fără luptă sau mare efort. Nu-ți mai refuza iubirea și acceptarea.  Fii bun și generos cu tine însuți. Găsește plăcere în faptul că îți oferi ceea ce-ți trebuie. Cu cât te onorezi mai mult,cu atât energia din tine va curge cu mai multă forță. Te vei deplasa cu mai multă pasiune către împlinire. Vei rămâne concentrat asupra obiectivelor tale și le vei putea îndeplini. Vei avea abundență în toate domeniile vieții.
Să nu uităm ceea ce ne face rău. Vă relatez o mică povestioară:

Doi călugări mergeau agale pe câmp la amiază.În timp ce se plimbau, se rugau și reflectau. Puțin înainte de a ajunge la un râu pe care trebuia să-l traverseze, care nu avea pod pentru a ajunge pe parte cealaltă, s-a apropiat de ei o femeie micuță de statură rugându-i s-o ajute să treacă râul. Unul dintre ei a încuviințat imediat, pe când celălalt o privea cu dezaprobare. Cel care sa oferit s-o ajute pe femeia micuță a luat-o în cârcă și după ce a trecut râul a lăsat-o jos, iar femeia a fost foarte mulțumită de ajutorul lui. Călugării și-au continuat drumul, iar cel care a dezaprobat acea decizie a început să-l mustre pe cel care a ajutat-o pe femeie să treacă râul: De ce ai urcat-o pe femeia aia în cârcă? Nu știi că la mânăstire ni se interzice contactul cu femeile? Celălalt nu răspundea la întrebări. Au mai mers o bucată de drum și călugărul insista cu întrebările la care celălalt nu răspundea. Puțin înainte de a ajunge la mânăstire, călugărul și-a întrebat din nou confratele despre ceea ce făcuse și în final acesta i-a răspuns:

De mai mult de patru ore mi-a ieșit din gând femeia asta, în schimb tu nu ai reușit s-o uiți. Ce câștigi dacă îți faci rău ținând minte lucruri care au trecut? Ce câștigi dacă îți încarci mintea cu lucruri care nu te afectează cu nimic?

Păstrăm în mintea noastră tot felul de lucruri sau fapte care au trecut, nu ne-au plăcut și continuă să ne facă rău, când cel mai bine ar fi, dacă nu putem să le ștergem total din minte, cel puțin să le dăm deoparte sau să ni le amintim ca pe niște lucruri din care putem învăța ceva.

sursa foto: internet
stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...