https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 16 noiembrie 2019

FII ALĂTURI DE DORINȚELE TALE,

Cuvântul dorință a primit o reputație proastă în spiritualitatea occidentală. Vechea tradiție calvină ne cere să ne depășim sau să ne transcendem dorințele, mai ales pe cele de natură sexuală. Sexul nu este considerat ceva bun, decât dacă ești căsătorit-și nici atunci nu este privit prea bine. Este doar o slăbiciune a cărnii. Atâta timp cât o faci dintr-un simț al datoriei, este în regulă. Dacă te simți bine comiți un păcat. Ce mod ciudat de a gândi și de a trăi nu-i așa? Dacă crezi că trupul este ceva rău și că sexul e decadent, probabil nu te vei bucura prea mult de viață. Probabil că vei trece prin viață copleșit de sentimente de frică și de vinovăție. Este timpul să înțelegem că dorința este fundamentul vieții. Fără dorință, nu există energie, motivație, experiență.

Dorința pune lumea în mișcare, face ca inima să bată, te ajută să-ți împlinești menirea în viață. Fă din ea un lucru rău, condamn-o și încearcă să o elimini, și ajungi să-ți creezi o viață anapoda, tristă și mizerabilă.
Alternativa este, desigur, de a accepta trupescul, de a iubi pământul și creaturile sale. Bucură-te de sexualitate și înțelege că face parte din energia creatoare a universului. Sarcina, ta ca om, nu este de a respinge ceea ce ești sau de a-ți nega energia, ci de a fi tu însuți de a-ți dirija energia într-un mod care să ducă la împlinire. O viață trăită pe deplin, nu este seacă și plictisitoare. Este minunată și interesantă. Ce fel de viață îți dorești? Vrei să fii unit cu energia dorinței și să participi la procesul de creație? Sau vrei să-ți respingi toate dorințele și să-ți faci doar datoria? Vrei împlinire sau sacrificiu? De tine depinde este alegerea ta. Unii dintre noi plătesc un mare preț pentru viața de negare și sacrificiu pe care o trăiesc. Se deconectează complet de dorințele lor, nu știu ce vor. Dacă îi întrebi: Este aceasta ceea ce îți dorești cu adevărat? habar n-au ce să răspundă. Știu ce vor ceilalți de la ei, dar nu și ei înșiși.

Trebuie să descoperi ce-ți place și ce-ți dorești cu adevărat. Trebuie să descoperi ce anume te entuziasmează, ce te atrage. Întreabă-te: Ce-mi place cel mai mult, ce-mi aduce bucurie și plăcere? Ce anume mă pasionează și mă face să-mi dedic toată atenția? Ori de câte ori primești un răspuns, găsește un mod de a ține seama de el. Urmează-ți inima sau, mai bine zis fericirea. Dacă răspunsurile nu apar, continuă să pui întrebările. În momentul în care inima înțelege că întrebările nu vor dispărea, răspunsurile vor începe să apară.


sursa foto: internet
stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...