https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 24 aprilie 2016

TRAIESTE IN BUCURIE SI IUBIRE,

Traieste in bucurie si in iubire. Bucuria nu este fericire, pentru ca fericirea e intotdeauna amestecata cu nefericirea.  Nu se gaseste niciodata in stare pura, intotdeauna e poluata, intotdeauna are in urma ei o umbra lunga de nefericire. Precum ziua e urmata de noapte tot asa fericirea este urmata de nefericire.
Atunci ce este bucuria? Bucuria este o stare de transcendenta, nu esti nici fericit, nici nefericit, ci absolut impacat, linistit, intr-un echilibru deplin.
Bucuria e vesnica, fericirea e momentana. Fericirea e cauzata de exterior, de aceea poate fi luata din exterior- depinzi de altii.  Si orice dependenta e urita e sclavie.
Bucuria apare in interior, nu are nici o legatura cu exteriorul. Ea nu e cauzata de altii, este curgerea spontana a propriei tale energii.
Daca energia ta stagneaza, nu exista bucurie. Daca energia ta se pune in miscare, curge devine un riu, exista o mare bucurie- fara nici un motiv, doar fiindca devii mai fluid, mai curgator, mai viu. In inima ta apare un mare extaz. E o surpriza cind apare, pentru ca nu poti sa-i gasesti nici o cauza. Este cea mai misterioasa experienta din viata: ceva necauzat, ceva dincolo de legea cauzei si a efectului. Nu este nevoie sa fie cauzata, pentru ca e natura ta intrinseca, te/ai nascut cu ea. E ceva inascut, esti tu, in totalitatea ta, curgind. Cind curgi, curgi spre ocean.  Aceasta e bucuria: dansul riului care se indreapta spre ocean pentru a/l intilni pe cel mult iubit. Cind viata ta este un iaz cu apa statatoare, esti pur si simplu pe moarte, nu te indrepti spre nimic- nu exista ocean, nu exista speranta.
Constiinta ta e un riu, e o continuitate, o continuitate vesnica, o curgere eterna. Ceva se intimpla permanent. Traieste in bucurie, traieste in natura ta intima, cu acceptarea absoluta a ceea ce esti. Nu incerca sa te manipulezi conform ideilor altora. Fii tu insuti, natura ta autentica, si bucuria va aparea sigur. Ai grija de tine. Nu explora lumea- exploreaza/ti natura.  Pentru ca explorind lumea s-ar putea sa ai multe posesiuni, dar nu vei fi un stapin. Explorindu/te pe tine poate nu vei avea multe posesiuni, dar vei fi un stapin. E mai bine sa fii stapinul tau  decit stapinul  lumii.
Traieste in bucurie, in iubire...cel care traieste in bucurie fireste ca traieste in iubire. Iubirea e parfumul florii bucuriei.  In interiorul tau e bucurie, atit de mult, incit nu mai incape, atit de multa, incit e insuportabila.  Bucuria multa, daca nu e impartita, devine suferinta, devine durere.
Bucuria trebuie impartita cu altii; impartind/o te despovarezi, impartind/o, noi surse se deschid in tine,  noi izvoare. Aceasta impartire a bucuriei inseamna iubire.  De aceea trebuie sa tii minte un lucru: fara bucurie nu poti sa iubesti.  Si multi oameni fac asta: vor sa iubeasca dar nu stiu ce este bucuria.  De aceea iubirea lor e lipsita de sens si le aduce disperare, nefericire chin, le face viata un iad. Daca nu ai bucurie, nu poti sa iubesti, nu ai nimic de oferit, esti tu insuti cersetor. Cind radiezi bucurie, cind secretele tale ascunse nu mai sint secrete, ci infloresc in vint, in ploaie, la soare, cind misterul tau devine un fenomen fatis care vibreaza in jurul tau, pulseza in jurul tau, atunci poti sa iubesti.
Cel care dobindeste bucuria devine o sursa de mari transformari pentru multi oameni.  Iubirea e posibila numai cind flacara ta este aprinsa.  Altfel esti un intunecat- si mai ai pretentia de a da lumina altora?  Iubirea e lumina, ura e intuneric.  In tine e bezna si incerci sa dai lumina altora?
Iubirea adevarata inseamna sa/i iubesti pe cei ce te urasc. In momentul de fata, nu e cu putinta sa/i iubesti nici pe cei care te iubesc, pentru ca nu stii ce e bucuria. Insa cind cunosti bucuria, se intimpla minuni. Atunci esti capabil sa/i iubesti pe cei care te urasc.  De fapt, nu mai e o chestiune de a iubi sau a nu iubi pe cineva, pentru ca devii iubire.
Cel care e plin de bucurie si iubire isi iubeste prietenii, dusmanii.
Vine un moment cind iubirea e exact ca respiratia- respiratia sufletului. Iubesti asa cum respiri. Trebuie sa iubesti. De fapt, esti iubire, indiferent unde esti- in flori, in bezna noptii, in miezul zilei, in nefericirea care te inconjoara sau in marile succese.  Ramii iubire; tot restul devine imaterial. Iubirea ta devine eterna, continua.  Fie ca accepti, fie ca nu accepti, nu poti sa urasti; trebuie sa fii adevarata ta natura. Viata ta dusa in pace, in bucurie, in sanatate poate sa fie o mare sursa de hrana pentru cei flaminzi de hrana spirituala. Bucura/te de lume, bucura-te de soare, bucura/te de luna, de stele, de flori, de pamint de tot  ceea ce iti poate aduce bucurie.
Traieste in bucurie si pace fara sa stapinesti.  Foloseste dar nu stapini, pentru ca acela care stapineste nu poate folosi.
De fapt, acela care stapineste  ajunge sa fie stapinit de lucrurile pe care le stapineste. Asta se intimpla cu oamenii care devin posesivi: ei nu se folosesc de lucruri, sunt folositi de lucruri. Nu sint stapini, sunt servitorii propriilor lucruri.  Acumuleaza intruna si mor fara sa se fi bucurat de tot ce au avut.
Omul inteligent se foloseste de viata, si o foloseste frumos, estetic cu sensibilitate. Atunci lumea are multe comori pentru el.
Daca vrei sa descoperi bucuria traieste fara sa te gindesti la ce o sa se intimple. Nu conteaza daca ai sa fii invingator sau invins. Moartea ia cu sine totul. Nu are importanta daca pierzi sau cistigi.
Viata este un joc. Singurul lucru care conteaza este cum ai jucat. Ti/a placut? Daca jocul in sine iti place, atunci fiecare clipa e o clipa de bucurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...