https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 2 mai 2015

DUREREA NOASTRA,

Durerea animalul o evita, filozoful il contesta, omul o suporta, crestinul o accepta sfintul o cauta.
                                         B. PASCAL
Daca ar trebui sa lasam crucea pe care sintem batuti in cuie, lumea s/ar dezechilibra.
Este ca si cum ar lipsi oxigenul din aer, singele din vene, somnul noptii.
Suferinta tine spiritual lumea in picioare.
                                  Antonio  Bello
Durerea: o problema si un mister.
Nu este usor a deschide un dialog despre cea mai derutanta si misterioasa problema a vietii! Sa nu zici ca nu te intereseaza si nu te priveste. Pentru ca daca nu ai plins, repede, ca toti ceilalti, va trebui sa accepti partea ta de durere.
Nu este o trista prezicere, dar  o lege universala. Lacrimile sint mostenirea tuturor, chiar si a celor dezmosteniti. Si nici macar tu nu vei fi imun: durerea va fi credincioasa insotitoare a drumului tau si te va ajunge cu inevitabila punctualitate ori de cite ori vei voi sa o eviti sau sa o alungi din viata ta...
O  PROBLEMA  VECHE  SI  UNIVERSALA,
Nu este usor sa faci o lista cu toate relele fizice si morale care indurereaza omenirea: cred ca nimeni nu a reusit.
Oricum, este sigura legea; este constanta si absoluta numitorul comun al oricarei existente umane: durerea a fost, este si va fi credincioasa insotitoare de calatorie a fiecarei persoane pe pamint!
AI FOST DEJA DEZILUZIONAT!
Ce dura si dificila cursa este viata! Esti asa de amarit, infrint, inglodat; ai abandonat cursa, te/ai aruncat la pamint. Nu mai crezi, nu mai speri nimic: in jurul tau totul te apasa, de acum esti convins ca totul si toti iti sint impotriva.
Viata continua cursa sa, dar tu nu mai ai scopul pentru a o trai,nici entuziasmul pentru a merge la pas. Si atunci o dispretuiesti, o blestemi, afirmi ca atitia, ca este un lucru inutil si absurd: te simti o ruina.
DORESC SA TE AJUT,
Ai ajuns deci momentul incercarii tale.
Nu se alunga raul blestemind insultind. Nu se sterge, acuzind pe d/zeu si demostrind absurditatea.
Raul,cum am zis, chiar daca este respins, ramine si va ramine alaturi de noi pina la sfirsitul vietii. Este nevoie de a/l invinge, de al domina, de a/l transforma!
Doresc sa te ajut sa invingi, sa domini, sa transformi durerea ta. Este un mister minunat care ne depaseste, dar apartine istoriei noastre si este deci concret si aproape de noi! Este nevoie sa il cunoastem pentru ca este singurul care lumineaza durerile,  chinurile, si lacrimile vietii.In acest scop se cere nu numai studiul, dar in primul rind credinta. Credinta in d/zeu, credinta in el, care sa facut om pentru a impartasi si valoriza orice durere a noastra. Credinta, umilinta, bunavointa te vor duce inainte pina cind descoperi gradual ca suferinta nu este numai o lege a naturii sau o pedeapsa, dar mai ales calea si mijlocul perfectiunii tale. 
Numai credinta iti usuca lacrimile si este un remediu valabil pentru durerea ta.
Durerea te poate face sa atingi limitele tale, credinta iti reveleaza atotputernnicia divina. Durerea te face sa simti mizeria umana, credinta te face sa descoperi bogatia divina. Totul are valoare, sens si scop, cind se traieste in credinta,pentru ca se seamana si culege pentru vesnicie.
Sa cautam sa invatam ceva inainte de a fi prea tirziu.
Sa ascultam in lumina credintei mijloacele care ne vin indicate pentru a suferi mai bine si pentru a suferi mai putin! Nu te lasa tulburat de aversiuni, din orice parte ar veni ele.Incearca sa inlantuiesti fantezia ta , care alearga, alearga mereu in cautarea de ceea ce nu esti sau nu ai: in iluzia ca ai fi fericit daca nu ai avea boala care te oprima,daca te/ai gasi intr/o stare diferita de cea in care te gasesti!
Trebuie sa ajungi sa te multumesti cu ceea ce esti, cu ceea ce ai, cu ceea ce poti face, fara sa te lasi transportat de vise inutile si daunatoare.
Accepta/te  pentru ceea ce esti, lasa orice rezistenta.
TUTUROR  VA  DORESC  ZILE  DE  WEEKEND  MINUNATE  SI  FERICITE!
CU   MULT   DRAG!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...