https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 octombrie 2021

DĂRUIREA DE SINE,

 Ridică-te!

Un tânăr creștin nu poate să se ridice, să ajungă la înălțimea chemării lui Dumnezeu,, dacă nu descoperă și nu trăiește valoarea dăruirii de sine în mod gratuit.

Lumea în care trăim și, din păcate, chiar și școala privilegiază competiția și comparația. Lucrul acesta face ca în mintea multor copii și tineri să se sendimenteze convingerea că sunt valoroși, că sunt cineva,  doar dacă sunt mai performanți decât alții. Într-o astfel de logică nu este loc pentru dăruire, gratuitate, generozitate etc.  Ce înseamnă a dărui? Poți oferi ceva în mod gratuit, fără a accepta o recompensă? Ce sens are să nu aștept ceva în schimb pentru acțiunile mele bune? E posibil să ofer ceva gratuit? Toate aceste întrebări se zvârcolesc in mintea tinerilor care încearcă să urmeze învățătura lui Cristos, dar sunt presați de o mentalitate atât de utilitaristă.

Pentru a înțelege valoarea imensă a dăruirii gratuite de sine, este bine să ne reamintim că viața este dar al lui Dumnezeu.  Tocmai pentru că este un dar imens al lui Dumnezeu, existența nu poate fi considerată o simplă posesie sau o proprietate privată.


sursa foto: internet

Ștefan Robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...