Această metodă este foarte simplă: ea constă în a desfășura o anumită muncă de detectiv cu mine însumi. Desigur, nu desfășor această activitate extrem de sistematic, în ședințe precise, și nici măcar foarte conștient. De fapt îmi văd liniștit de treburi, fiind însă cât se poate de atent la tot ce gândesc, ce spun și ce fac, întru-cât aceste trei activități reflectă cel mai bine ceea ce îmi trece prin minte. Dacă în subconștientul meu există convingeri limitatoare, acestea ies întotdeauna la suprafață prin gânduri, prin cuvinte și prin fapte.
Un exemplu este: nu ți sa întâmplat niciodată să îi spui cuiva, cu o ușoară notă de invidie în glas:”Trebuie să fie tare bine, nu-i așa?”chiar dacă glumești, tu recunoști în acest fel că nici măcar nu-ți poți imagina ce înseamnă să ai sau să faci acele lucruri, implicând astfel că cel mai probabil nu le vei avea sau nu le vei face niciodată. Încearcă să te surprinzi cu prima ocazie în care spui acest lucru și întreabă-te de ce crezi că ești atât de incapabil să obțiiPrin observarea acestui comportament vreodată obiectul respectiv sau să trăiești experiența respectivă. Dacă îți vei urma propria logică, este foarte posibil să dai peste convingerea care stă la baza acestui gând. Ce gândești într-un astfel de caz? Cu siguranță, gândurile tale exprimă o convingere legată de dificultatea obținerii unui lucru sau de lipsa acestuia. În mod evident, chiar dacă reflectă corect circumstanțele tale actuale, o astfel de convingere nu face decât să perpetueze în continuare astfel de circumstanțe.
Dacă dorești o schimbare, aceasta trebuie să vină din interiorul tău. Ea trebuie să se manifeste mai întâi la nivelul gândurilor tale, indiferent de circumstanțele în care te găsești. Prin observarea acestui comportament poți învăța ce convingeri care nu reflectă realitatea pe care ți-o dorești ai. Îmi poți răspunde că nu este vorba de convingere, ci de o realitate. Sunt de acord cu tine, dar asumă-ți responsabilitatea propriei tale vieți. Prin acceptarea responsabilității, tu îți vei recăpăta puterea personală.
Convingerile nu sunt altceva decât opinii personale referitoare la realitate. De aceea, ori de câte ori te surprinzi exprimând o astfel de opinie, în gând, verbal sau prin ceea ce faci, urmărește să realizezi că tocmai ai surprins o convingere foarte ocupată cu modelarea vieții tale.
sursa foto: internet
ștefan robu
Frumos
RăspundețiȘtergereÎți mulțumesc,... îți doresc o seară frumoasă.
Ștergere