https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 noiembrie 2017

UITĂ TRECUTUL, ȘI PRIVEȘTE SPRE VIITOR,

Este greu să rămâi în momentul prezent.Este ca un salt in neant, fără să știi dacă universul te-ar putea prinde în brațele lui.Partea bună este că odată ce ai efectuat acest salt de una două ori, vei ști că va fi bine, dar totodată trebuie să-ți asumi riscul de a cunoaște cu siguranță acest lucru.

Cei mai mulți dintre noi ne umplem  viața cu povești despre trecut și așteptări de la viitor.  Toate astea nu fac decât să ne întunece mintea și să ne tulbure inima care sunt inutile.

Atunci când rămânem în prezent, complexele dispar și ne întoarcem la respirație, devenim prezenți, aici și acum.
Prezentul este singurul loc unde putem fi vii și conștienți cu adevărat. Este locul unde poate fi găsite puterea și pacea.În momentul prezent, câmpul de posibilități rămâne deschis.Oportunitățile sunt foarte multe, este un loc fără limite.

Prezentul este centrul universului iar în clipa în care renunți la trecut și la viitor și pătrunzi în inimă, ții în mână cheile lăcașului tău lăuntric.
Este atât de simplu, respiră profund și fii prezent, asta e tot.

Majoritatea dintre noi are nevoie de mai multă acțiune.  Ne este frică de plictiseală, astfel încât ne dăm voie să alunecăm din nou în vreo poveste veche.  Povestea aduce la suprafață convingeri și sentimente vechi, iar noi le reciclăm. Acest lucru ne ține de urât. Problema este că ne plasează iar în starea de frică.

Atunci când ne amintim de trecut, anticipăm viitorul. Facem planuri și visăm, ne aducem  frica în prim plan, legând trecutul cu viitorul.

În timp ce reciclăm trecutul și retrăim gândurile și sentimentele de atunci, încercăm să facem planuri, să aranjăm sau să proiectăm viitorul.  În mod naiv, ne așteptăm ca rezultatul să fie diferit.Este total absurd. Calea de a produce schimbări semnificative este de a renunța la trecut.Unii oameni nu înțeleg lucrurile până nu se lovesc de ele.Nu poți forța pe cineva să rămână prezent, dacă îi este frică sau nu vrea să fie aici.

Este important să știm dacă suntem concentrați în prezent, sau dacă suntem concentrați pe trecut. Ancorarea în trecut ne limiteză, nu poți fi niciodată cu adevărat prezent.
Libertatea apare atunci când poți fi pe deplin prezent în momentul de acum.  Să nu-ți fie frică de prezent, trăiește-l!
Dacă renunțăm la trecut, prezentul este întotdeauna nou. Vine nestânjenit și liber să fie ceea ce este.
Iar noi suntem liberi să-i răspundem așa cum ni se pare nouă potrivit pe moment.

Aceasta este libertatea, libertatea de a fi noi înșine și de a le da celorlalți voie să fie ei înșiși.
Libertatea de a lăsa viața să se desfășoare în noi și prin noi.

sursa foto: internet
Ștefan Robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...