https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 31 mai 2015

ACUMULAREA DE PUTERE

Modalitatea de a acumula iubire si de a/ti  recuperea puterea pierduta este cit se poate de simpla: iubeste/te pe tine insuti. Asta/i tot! Nu trebuie sa faci altceva pentru a/ti recupera intreaga putere la care ai renuntat prin comportamentul tau lipsit de iubire. Iubeste/te pe tine insuti.Recupereaza/ti puterea renuntind la sentimentele de ne-iubire si iubindu/te pe tine insuti.

Intreaga viata este o suma de decizii. Tu esti singurul care are drept de decizie in ceea ce priveste propria ta viata. Tu esti singurul care poate decide daca vei adopta un comportament lipsit de iubire sau daca te-ai saturat de acest mod de viata si daca iti doresti altceva.In cazul din urma, tot ce trebuie sa faci este sa iei decicizia:'' de acum inainte voi fi plin de iubire. Voi  incepe prin a ma iubipe mine insumi.''
Te simti pregatit pentru a/ti recuperea puterea personala? Daca da , adopta urmatoarea mantra: ''Te iubesc.''Repeta zi si noapte aceste cuvinte,caci ele reprezinta modalitatea de a-ti recupera puterea pierduta si de a o amplifica. Aceasta este cheia unei vieti minunate,traite intr-o atitudine pozitiva. Nu-i mai pune intrebari mintii tale legate de recuperarea puterii personale si de iubire.
Daca ii pui astfel de intrebari, mintea te condamna automat si iti spune sa te dezaprobi singur. In ce fel te ajuta aceasta autocritica si aceasta dezaprobare permanenta? Te fac ele mai plin de iubire, mai fericit? Nici vorba! Condamnarea de sine nu aduce niciodata nimic bun, ea nu face  decit sa te raneasca si mai tare.Nu te mai condamna singur si iubeste-te pe tine insuti.Este o simpla decizie, daca ai lua/o, incearca sa mergi mai departe, renuntind din ce in ce mai mult la orice atitudine negativa.
In continuare acorda-ti propria ta aprobare,, daca tot ai luat decizia sa fii pozitiv si sa te iubesti pe tine insuti.
Atunci cind renunti la dezaprobare si iti acorzi propria aprobare, te simti intotdeauna mai bine,, pentru ca te deplasezi intr-o directie pozitiva, in directia iubirii si a redobindirii puterii tale personale.In acest fel, iti poti continua linistit practica renuntarii la dezaprobare si a cultivarii iubirii de sine.
De indata ce te vei familiariza cu acest proces, egoul tau isi va pierde orice putere asupra ta.Cu fiecare dezaprobare la care vei renunta, natura ta plina de iubire va continua sa ti se reveleze din ce in ce mai mult.
Cu cit vei practica mai intensiv renuntarea la autocondamnare si cu cit te vei aproba mai mult, cu atit mai plin de iubire vei deveni si cu atit mai multa putere personala iti vei redobindi.. Cu aceasta ocazie,energia ta personala va deveni din ce in ce mai inalta.
Amplifica-ti puterea iubirii. Nimic nu este mai simplu decit acest lucru. Tot ce trebuie sa faci este sa te iubesti pe tine insuti.
Nu crezi ca a sosit timpul sa preiei controlul asupra destinului tau? La urma urmelor, mintea iti apartine tie, nu tu ei!
Nu crezi ca a sosit timpul sa ii spui egoului tau sa te lase in pace? Iubeste-te in orice imprejurare si in orice context.
Practica aceasta iubire si mai devreme sau mai tirziu vei face o descoperire monumentala: vei constata ca esenta fiintei tale este iubirea cea mai pura. Tu esti iubire, dispui de iubire, ai acces la iubirea infinita a Universului, care este cea mai puternica. Aceasta putere exista deja in interiorul tau, dar este ascunsa sub toate acele sentimente de ne-iubire,de dezaprobare si autocondamnare.
Descopera-te pe tine insuti,iubeste-te pe tine insuti si afla cine esti cu adevarat.
Iubeste-te pe tine insuti si vei descoperi ca esti fericit, sanatos, plin de succes si ca traiesti in abundenta.
Raspunsul pe care l-ai cautat atita vreme este iubirea.Convingete de acest lucru si renunta la sentimentele tale de ne-iubire si amplificat-ti iubirea de sine. Iubeste/te pe tine insuti.

FII   REALIST   DORESTE-TI   IMPOSIBILUL!

duminică, 24 mai 2015

PUTEREA TA ESTE MAI MARE DECIT CREZI TU,

Tu esti foarte puternic. Esti infinit mai puternic decit iti imaginezi in momentul de fata.Probabil ca te intrebi: ''Daca sint atit de puternic, cum se face ca nu ma simt deloc astfel?''Raspunsul este simplu: daca nu esti diferit de ceilalti oameni,inseamna ca iti risipesti inutil puterea personala, oferind-o cui nu trebuie. Nu/ti dai seama ca faci acest lucru deoarece este un obicei pe care ti l/ai construit o viata intreaga, la fel ca toti ceilalti oameni. In ce consta aceasta putere pe care o risipesc oamenii?   Este vorba de puterea iubirii. Iubirea este cea mai puternica forta din Univers. Nici o alta energie nu se compara cu ea. Iubirea care iti sta la dispozitie este infinita.  Din pacate, tu nu te folosesti de ea,intru/cit reactionezi automat la ceea ce se intimpla.  Indiferent ce se petrece in viata ta, tu intri in memoria computerului tau mental si evoci o reactie despre care crezi ca te va proteja.
Altfel spus, tu traiesti pe pilot automat,reactionind instinctiv la tot ceea ce se intimpla in viata ta prin ginduri, emotii si gesturi negative,lipsite de iubire,menite-chipurile -sa te protejeze. Majoritatea oamenilor se decid din primii ani ai copilariei sa reactioneze in acest fel lipsit de iubire, pentru a se proteja. Multi dintre ei pastreaza aceste reactii inclusiv dupa ce cresc , intru/cit ele au devenit automate.  Din pacate ei nu realizeaza cit de mult rau isi fac. Astfel de reactii negative si lipsite de iubire nu le rezolva problemele.
Prin astfel de reactii negative,tu renunti la puterea iubirii.Mai exista si alte modalitati de a renunta la puterea personala. In virful listei se afla condamnarea de sine, care echivaleaza cu renuntarea la iubirea de sine.
Studiaza/ti propriul comportament, fa o lista cu modalitatile prin care te critici si te minimalizezi singur atunci cind lucrurile nu decurg asa cum ti/ai dori, sau atunci cind nu te ridici la inaltimea standardelor pe care ti le/ai fixat singur.
Toate gindurile negative pe care ti le adresezi singur nu fac decit sa te secatuiasca de energie, de fericirea pe care o meriti, de puterea ta.
Din cauza lor, ajungi sa te identifici cu ne-iubirea, privindu/te astfel de puterea iubirii.
Dezaprobarea este o alta modalitate principala prin care te lipsesti de aceasta putere.
Dezaprobarea apare atunci cind nu/ti place de cineva, cind detesti o situatie,dar mai ales atunci cind te detesti pe tine insuti.
Este suficient sa ii privesti pe oameni ca sa vezi cit de des se incrunta si cit de dezamagiti arata.
Acest lucru se datoreza faptului ca sint in dezacord cu ei insisi. In realitate,ei se dezaproba singuri, dar noi credem ca dezaprobarea lor ne este adresata.  Motivul care sta la baza acestei confuzii este ca ne dezaprobam singuri, renuntind astfel la puterea noastra personala.
Descatuseaza iubirea din tine, astfel incit sa nu  reiterezi si tu acest fenomen, facindu/i pe ceilalti sa creada ca te incrunti la ei.Acest gen de comportament este unul lipsit de iubire. Nu numai ca ne prabusim singuri in abis, dar ii mai tragem si pe altii dupa noi.
Dezaprobarea demonstreaza ca atitudinea negativa atrage noi si noi efecte negative.
Atuinci cind esti plin de iubire, motivele care te umplu de si mai multa iubire abunda in viata ta.Te bucuri de un succes din ce in ce mai mare si te simti din ce in ce mai fericit. Aceasta atitudine atrage in viatra ta o abundenta din ce in ce mai mare.
O alta modalitate prin care renuntam la puterea noastra personala si prin care  ne minimalizam singuri sint intrebarile pe care ni le punem singuri atunci cind nu stim ceva.
Acestea nu fac decit sa amplifice conflictele noastre interioare, caci mintea noastra nu stie sa raspunda la aceste intrebari. Daca ar fi stiut, nu i le/am mai fi pus.
Asa se explica de ce oamenii sint bolnavi, nefericiti si lipsiti de iubire.Mintea ta nu cunoaste raspunsurile la intrebarile tale. Cum poti fi sigur de acest lucru? Simplu: pentru ca nu le cunosti nici tu.  In acest fel, nu faci decit sa iti irosesti din nou puterea personala.
Aceasta cautare sterila te conduce din ce in ce mai departe de/a lungul spiralei descendente a negativitatii, intru/cit mintea ta te condamna pentru incapacitatea ta de a gasi raspunsul corect. Prin acest mecanism se pierde foarte multa putere personala.
Ceea ce iti doresti tu este sa fii fericit. Daca doresti sa iti pastrezi puterea personala, nu/i mai cere mintii tale raspunsuri pe care nu le cunoaste. Insenineaza/te si nu te mai critica singur, indiferent de motiv.
O alta modalitate prin care renuntam la puterea noastra personala consta in incercarea de a/i face pe altii sa ne iubeasca si prin lucrul acesta pierdem foarte multa putere.Noi ii imploram pe ceilalti sa ne iubeasca, dar ei nu au deloc iubire de oferit. Cel care te impiedica sa vezi acest lucru este egoul tau.
Aceasta incearca sa te mentina in suferinta ta prin risipirea puterii iubirii tale, convingindu/te ca nu vei putea gasi iubirea decit in afara ta.
Mai sint si alte modalitati prin care oamenii renunta singuri la puterea lor  personala: enervarea,frustrarea, minia,scandalizarea, gelozia,invidia, panica, regretele, indoielile. lamentarile,atitudinea defensiva, dramatizarea, asumarea rolului de victima, grijile si teama. Lista ar putea continua, dar cel mai bine este sa iti analizezi singur propriile reactii negative si efectele care le genereaza ele.
Vei constata de fiecare data ca aceste reactii te secatuiesc de puterea ta,adica de iubirea ta.Din cauza lor, te simti lipsit de iubire,si implicit de energie.
Intreaba/te de ficare data: ''In ce fel ma ajuta aceasta reactie negativa? Ma ajuta  ea sa devin mai plin de iubire? Mai pozitiv? Mai puternic? Mai plin de energie? Vei constata imediat ca nu te ajuta cu nimic.In acest fel, iti va fi mai usor sa renunti la ea , pornind de la premisa ca nu face decit sa iti fure puterea iubirii. Acest mecanism este foarte important. Intreaga  ta viata depinde de el.
Calitatea vietii tale depinde de luciditatea si de intelepciunea ta, de capacitatea ta de a intelege ca aceste reactii negative nu numai ca nu te ajuta cu nimic, dar chiar te priveaza de puterea ta personala.
Descopera sursa din care provine iubirea.
Aceasta sursa este sinele tau. Ea exista deja in tine, dar este acoperita sub un strat gros de sentimente negative.
Regaseste/ti  puterea.
Descopera faptul ca intreaga iubire din Univers se afla deja in tine.
Nu o mai cauta in alta parte.
Nu/ti mai risipi inutil aceasta putere, nu mai cauta iubirea in exterior

DIN  DRAG  CU  DRAG  PENTRU  VOI  DRAGI  PRIETENI!.

IUBESTE/TE PE TINE INSUTI

Atunci cind iti pastrezi atitudinea pozitiva si plina de iubire indiferent de ceea ce se intimpla in viata ta, tu te umpli si mai mult de iubire. Aceasta este o forta care cucereste totul, care transforma si vindeca. Iubirea este solutia pentru toate problemele.
De aceea, adopta si integreaza in viata ta cele trei actiuni:
-Renunta la sentimentele de ne-iubire.
-Gindeste/te tot timpul numai la ceea ce iti doresti.
-Adopta o atitudine pozitiva si plina de iubire indiferent de ceea ce se intimpla in viata ta.
Vei constata astfel ca devii din ce in ce mai fericit si ca viata iti ofera toate lucrurile pe care ti le/ai dorit vreodata.

duminică, 17 mai 2015

GLASUL IUBIRII,

Din adincul sufletului se aude un glas care spune:
''Intelegi pina la ce punct te iubesc?
Mi/am dat viata pentru tine!
Nu te concentra asupra pacatului tau. 
L/ai spovedit?
Nu mai exista!
Traieste acum ca inviat!
Eu te/am creat pe tine cu o potentialitate imensa de schimbare, de crestere si de iubire.
Mari lucruri poti acum sa faci, daca tu crezi  in ceea ce Dumnezeu a facut din tine.
Nu au importanta virsta, cultura ta, greselile pe care le/ai facut, persoanele pe care le/ai ranit.
Tu esti iertat! Tu esti iubit, in pofida a orice!
Fa sa infloreasca semintele pe care le/am pus inlauntrul tau.
Comunica o viata noua.
Nu invidia pe nimeni din lume.
Nu regreta trecutul si nu te lasa nici chinuit de el..
Traieste prezentul si percepe in fiecare clipa a vietii tale precum un fragment de nemurire, de viata vesnica.
Tu esti temporar. Esti aici astazi si miine nu mai esti.
Insa iubirea  mea  iti daruieste deja  acum viata vesnica.
Astazi iti ofer posibilitatea unei noi existente.
Eu te iubesc mereu cel dintii.
Raspunde si tu la iubire si iubeste acum.
Dar iubeste cu stilul meu:
<<Iubiti/va unii pe altii asa cum eu v/am iubit>>''.

CU   MULT   DRAG!

duminică, 10 mai 2015

A FACE ORDINE

Persoana se realizeaza traind ordonat. O persoana ordonata este o persoana eficienta,armonioasa, echilibrata,purtata spre succes, profesionala si reusita. Ordinea sta la baza existentei si a actiunii. Este la radacina oricarei realizari valabile si durabile.Tot ceea ce exista, fara nici o exceptie, are un sens, un scop, o tinta, un motiv de a fi. Nimic nu este creat la intimplare.Nici o fiinta nu poate renunta la rolul sau, sau sa/l schimbe cu cel al altuia. Fiecare fiinta  deci trebuie sa realizeze particulara sa ordine si in modul cel mai bun. Cine poate face ordine? Numai persoana, si nimeni altul;pentru ca fiinta umana este unica creatura care poseda inteligenta si vointa necesare pentru aceasta sarcina care nu este deloc usoara. Persoana este insufletita si are inteligenta. Toti au un scop de realizat, si il realizeaza cind sint la locul lor si cind indeplinesc functia pentru care au fost creati. Exista insa o substantiala diferenta in realizarea sa;
-fiintele lipsite de inteligenta realizeaza ordinea fara aport personal, si numai prin instinct;
-persoana, inteligenta si libera, realizeaza ordinea prin alegerea sa precisa si cu colaborarea sa pozitiva
-numai fiinta umana, deci, poate si trebuie sa faca ordine,si nimeni altul.
Persoana , cu toate ca este fragila, cu toate ca nu cunoaste decit in mica masura legile care reglementeaza ''universul'', este chemata la rolul de ''protagonist inteligent''in a mentine si a se dezvolta pe sine insusi si ambientul in care traieste. Nu se poate realiza ordinea, fara ca mai inainte sa fi elaborat un proiect bine definit si motivat.Cel care actioneaza este fiinta umana, dotata cu inteligenta si capacitati specifice. Oricum, totul pleaca de la inteligenta si nimic nu se face rational si constructiv fara de ea!
Patru principii ale filosofiei clasice ne ajuta sa intelegem si sa rezumam totul:
1. -nihil volitur quin praecognitum:nici un lucru nu se poate voi, daca mai inainte nu este cunoscut;
2.-omne agens propter finem agit: cel care actioneaza o face numai pentru ca are un scop de atins;
3.-operatio sequitur esse: natura actiunii depinde de calitatea celui care o indeplineste;
4.-nemo dat quod non haber:nimeni nu poate da altora ceea ce nu poseda pentru sine.
In cazul nostru: numai cine poseda inteligenta si personalitate poate sa conceapa si sa actualizeze o ordine adevarata si stabila: in sine insusi si in lumea care il inconjoara.
Este inteligenta cea care lumineaza si conduce orice lucru! Fiinta umana poate fi diferit judecata din diferite puncte de vedere de la care se pleaca.
Unii exalta inteligenta, capacitatile, descoperirile stiintifice si il considera o fiinta'' autosuficienta,''aproape un zeu.
Altii, observind limitele sale,se intreaba asupra sensului vietii si activitatii umane si il reduc la o fiinta'' fara scop si fara sens.''
Noi ne incredintam unicului izvor care are toate caracteristicile de absoluta certitudine:''revelatia divina.'' Si cine mai mult decit Creatorul este in masura de a dezvalui secretele creaturii sale.
El a consemnat totul in Biblie, care, nefiind o carte istorica sau stiintifica, dar religioasa, este pentru aceasta in masura sa ne reveleze profundele adevaruri cu privire la persoana, pe care istoria si stiinta singure nu ni le pot explica. Si iata ce putem zice de fiinta umana.
ESTE  SUFLET  SI  TRUP---Spre deosebire de d/zeu si ingeri, spirite pure si deci foarte simple, persoana este o fiinta compusa. Este formata din doua elemente de aceiasi esenta si la fel de necesare: sufletul si trupul. Sufletul nu este deci prizonierul, cum gindea Platon, dar se regaseste in trup ca in locul sau natural.  In fiinta umana doua sint principiile constitutive, dar este o realitate, persoana este una care gindeste, iubeste, actioneaza si decide in libertate. 
Iata misterul fiintei umane:
-trupul,care este materie,este legat de legile biologice proprii altor fiinte vii care traiesc pe pamint:
-sufletul, care este spiritual, este purtat sa treaca peste lumea materiala, permitindu/i sa traiasca o viata superioara si sa treaca peste granitele naturale care leaga trupul sau, pina la a ajunge pe d/zeu: intr/un cuvint, este inteligent si liber. Este cu adevarat un mister fiinta umana, atit de mare si atit de mica, atit de contradictorie si atit de fascinanta! Dimensiunile sale fizice sint putin lucru, dar nu ele sint cele care constitue importanta sa si maretia sa. In corpul sau mic palpita un suflet spiritual si inteligent, care da viata invelisului material, il face sa inteleaga sensul lucrurilor si il face  a transcede limitele corporale.Este sufletul cel care face omul inteligent si liber si deci il reda ca imagine a lui d/zeu, care este o fiinta in cel mai inalt grad inteligenta si libera.
Este rege si centru al universului, este preot al creatiei si tocmai  pentru ca este creata inteligent, fiinta umana este din nastere preot  al universului creat pe un plan intermediar intre lumea inferioara si el insusi, cu un scop precis de a recunoaste, a lauda si a iubi. Domnul a creat universul pentru fiinta umana, dar vrea sa pastreze pentru sine creatura sa cea mai perfecta,  si deci nu numai a creat omul pentru a/l recunoaste pe d/zeu, sa/l iubeasca si sa/l laude in numele tuturor creaturilor, dar si pentru a deveni: confidentul sau, prietenul sau, fiul sau. Revelatia afirma ca domnul a inaltat omul la starea supranaturala, adica i/a dat un dar superior, cu care la facut partas de insasi viata sa si deci fiul sau.
LA  INCEPUT  TOTUL  ERA  ORDINE.
APOI  DEZORDINEA,  GRESEALA  POSIBILA,
La inceput, totul era ordine,totul a fost conceput si realizat in ordinea cea mai perfecta;
-creaturile inferioare erau complet supuse omului;
- in om, simturile erau supuse ratiunii, si inteligenta, luminata de har, era liber supusa lui d/zeu;
-intre toate persoanele, barbati si femei,exista cea mai mare uniune si colaborare.
''TOTUL ESTE AL TAU, DAR TU ESTI AL MEU!''
Dumnezeu ii zice primului om: totul este al tau:aceasta lume am creat/o pentru tine, trebuie sa o cunosti, sa o domini, sa te bucuri, sa o dezvolti, pentru ca in ea esti domn si centrul.
Dar atentie! Totul este al tau, dar tu esti al meu! 
-Totul trebuie sa/ti serveasca tie, dar tu trebuie sa/mi servesti mie! Ii mai zice inca: nici o creatura nu te va putea multumi, pentru ca numai eu sint unicul si de neinlocuitul tau bine.
Tu ai dominarea asupra lucrurilor esti unicul rege si domn; d/zeu  are dominarea asupra omului, el este unicul si adevaratul domn. Aceasta ordine minunata si perfecta avea un singur punct limita libertatea umana, care, ca atare,lasa creaturii rationale posibilitatea de a se opune planului divin.
D/zeu zice inca:totul este al tau , dar tu esti al meu!
Te las insa liber  de a ma recunoaste sau nu:
Poti sa ma accepti sau sa ma refuzi, poti sa/mi zici da sau nu: alege tu! Aceasta libertate este de maxima onoare, insa si riscul maxim. In mod evident, de alegerea ta este legata reusita ta sau ruina ta:depinde deci de tine , si nu de mine, viitorul tau. Pe de alta parte, daca nu te/as fi lasat liber, in fond ce libertate ai avea?
EROAREA  COMISA,
Din pacate riscul sa transformat in revolta: si asta a fost pacatul originar! Raspunsul uman a fost -nu, nu a acceptat proiectul lui d/zeu.
Omul a vrut sa faca din el insusi centrul lumii si scopul universului(a vrut sa/l substitue pe d/zeu)!
Nu vom intelege niciodata de ce fiinta umana a frint planul lui d/zeu si sa degradat moral, ruininduse pe sine  insusi si pe noi.....
PATRU  CONSECINTE  DISTRUGATORE:  

-1Ruptura de d/zeu: nu a mai fost posibila intimitatea cu el si accesul la fericirea lui, pentru ca fiinta umana, voind sa devina ca d/zeu, devine rivalul sau.
-2Ruptura echilibrului personal: trupul, supus suferintei si mortii, s/a trezit supus limitelor si nenumaratelor rele:
sufletul nu a mai avut stapinire asupra instinctelor trupului,
inteligenta s/a inchis, si  plecind de la ignoranta absoluta, sa gasit in fata problemelor complexe si deseori de nerezolvat,
vointa, rau luminata de inteligenta, trasa de instinctele inferioare, s/a simtit ratacita cautind fericirea acolo unde nu putea exista,
-3ruptura cu lumea exterioara: fiintele inferioare au incetat sa asculte de creatura rationala: in loc de a constitui un ajutor pentru a urca la d/zeu, devin adeseori un obstacol,
-4ruptura cu fratii, ruptura cu lumea exterioara l/a dus si la ruptura cu proprii semeni;asa incepura raporturi pregatite la falsitate, la egoism, la vanitate si la ura.
SI  ASA  SA  NASCUT  DEZORDINEA
Cu pacatul originar a intrat in lume dezordinea, in mii de expresii pe care le cunoastem din experienta personala. O dezordine raspindita in timp si in spatiu; o dezordine pe care toti o avertizam ca si coruptie, negativitate si diviziune. Un spirit de vanitate si rautate transforma activitatea omului in instrument de pacat.
Rasturnata ordinea de valori si amestecind binele cu raul, indivizii si grupurile privesc numai la lucrurile proprii si nu la cele ale altora si asa lumea inceteaza de a fi un cimp de actiune de o naturala fraternitate.Persoanele, dominate de pacat, nemaiindreptindu/se spre acelasi autor, tind sa traiasca izolate si se lipsesc de a munci in colaborare unele cu altele. Asa fiecare persoana se gaseste divizata in sine insasi, incapabila de a depasi singura asalturile raului pina in punctul de a se simti ca inlantuita.
CELE  SAPTE  RADACINI  ALE  DEZORDINII,
Sint sapte lanturi care tin legata fiinta umana, sint asa zisele vicii capitale: prezenta lor se poate considera ca si cauza a dezordinii actuale si, impreuna, consecinta a dezordinii mostenite.
ELE  SINT:
1-MINDRIA, care este opinie exagerata despre sine, despre propriile capacitati si despre propriile merite,(care duce la dispretuirea, la indepartarea si izolarea de altii).
ZGIRCENIA, care este alipirea exagerata de bunurile materiale.(duce la urmari egoiste pe plan personal, familial si al societatii.
3DESFRIUL, care este folosirea dezordonata a sexului.(duce la degradarea persoanei, a familiei si societatii).
4MINIA, care este explozia neasteptata si violenta a sufletului(aduce altora ofense si daune neprevazute).
5LACOMIA,care este folosirea dezordonata a alimentelor(aduce daune nereparabile la sanatatea fizica si psihica).
6INVIDIA, care este atitudine de ciuda fata de persoanele considerate mai norocoase si mai fericite(duce la ruptura multor raporturi dintre persoane).
7LENEA, care este apatia fata de orice angajare(poarta la repaus si inactivitate in orice domeniu).
Aceste vicii sint prezente, in masura diferita,in toti oamenii, fara nici o exceptie.
Si sint chiar viciile care fac lenta si obositoare realizarea ORDINII SI  A  IUBIRII.














9

duminică, 3 mai 2015

IUBESTE/TE PE TINE INSU/TI,

Iubirea este solutia oricarei probleme. Intr/adevar, iubirea este o solutie universala! Cu cit te vei iubi mai mult pe tine insuti, cu atit mai mult ii vei iubi si pe cei din viata ta si cu atit mai multa abundenta vei atrage astfel.
Dimpotriva, cu cit te vei dezaproba mai mult pe tine insuti si pe ceilalti oameni, cu atit mai multa negativitate vei atrage in viata ta. Daca iti doresti cu adevarat sa te iubesti pe tine insuti, sa fii tot timpul sanatos si sa ai parte numai de relatii armonioase, trebuie neaparat sa descoperi de unde vine aprobarea. Aceasta provine din interiorul tau si nu are nimic de/a face cu ceilalti oameni.  Incercarea de a obtine iubirea de la alte persoane este cea mai mare pierdere de timp.
Daca vei cauta iubirea in exteriorul tau, nu o vei gasi niciodata, pentru ca sursa ei este intotdeauna inima ta. Esenta fiintei tale este un ocean de iubire, dar pentru a o descoperi trebuie sa elimini mai intii virusul mental numit dezaprobare.Cautarea iubirii in alta parte echivaleaza cu cautarea necazurilor cu buna stiinta.   M ai devreme sau mai tirziu, ea se va intoarce impotriva ta.
Daca fericirea ta va depinde de o alta persoana, este suficient ca aceasta sa iti traga presul de sub picioare pentru a te simti instantaneu cel mai nefericit om din lume.
Singura fericire durabila este cea care provine din interiorul tau, caci atunci stii foarte bine pe ce te bazezi.  Singurul om care te poate face fericit sau nefericit esti tu insuti. Daca ai inteles acest lucru, iti va fi imposibil sa mai ai vreodata parte de vreo relatie nefericita, caci sursa fericirii nu se afla niciodata in celalalt.  La fel si sursa iubirii. Atunci cind esti plin de iubire, toate problemele dispar ca prin farmec, si asta nu din cauza lumii exterioare, ci pentru ca nu/ti mai pasa de ele. Totul ti se pare perfect exact asa cum este, pentru ca nu mai vezi altceva decit iubirea nesfirsita care emana din tine.
Retine: esenta ta este ''iubirea.''Aceasta este singura realitate. Indiferent daca dispui de tot ce ti/ai dorit vreodata sau te simti mizerabil, tu detii chiar acum secretul care te poate ajuta sa iti completezi viata cu tot ce lipseste din ea. Asa cum spuneam, tu te afli chiar acum in locul si la momentul potrivit. Aceasta este insa jumatate din ecuatie. Cealalta jumatate, care este chiar mai importanta decit prima, consta in a trece la actiune. Lasa regretele in urma ta si treci la fapte.
Daca doresti sa obtii o situatie diferita, fa ceva diferit, ceva ce nu ai mai facut pina acum.
Foarte multi oameni refuza sa actioneze pentru ca egoul lor nu este de acord cu ei. Ei sint controlati in intregime de aceasta.   Cum poti sti daca esti controlat de mintea ta  negativa? Iti lipseste ceva din viata?
Tu ar trebui sa iti indeplinesti toate dorintele si sa te bucuri de o stare de pace interioara. Cea care te impedica sa o faci este mintea ta negativa.  Actioneaza indiferent de ceea ce iti spune mintea, care va incerca cu siguranta sa te impiedice. Te afli in locul si la momentul potrivit. 
Iubirea, succesul, pozitivitatea , sanatatea, abundenta, banii si pacea interioara reprezinta exact aceiasi energie.Daca renuntam la sentimentele asociate cu ne-iubirea, la dezaprobarea noastra, la tot ce ne displace sau detestam, ceea ce ramine in noi este iubirea.
Daca vei invata sa fii plin de iubire, vei deveni automat pozitiv. Daca iti vei cultiva pozitivitatea, vei avea succes. Daca vei avea succes, te vei bucura automat de abundenta, de sanatate si relatii fericite..  Iubirea se cultiva prin renuntarea  la ne-iubire.  Odata cu ea, toate celelalte lucruri pozitive vor intra in viata ta,dintr/un motiv foarte simplu: in esenta, orice lucru pozitiv este sinonim cu iubirea, cel putin din punct de vedere energetic.
Acum intelegi? Mintea ta nu isi doreste sa intelegi, ea vrea sa ramii la fel de nefericit  ca si pina acum, sa nu te bucuri de intreaga fericire pe care o meriti.
A sosit timpul sa ii spui egoului tau sa plece.  Nu mai ai nevoie de un slujitor care nu stie altrceva decit sa spuna nu.  Renunta la sentimentele tale de ne-iubire, fii atent la ceea ce spui, ce gindesti si ce faci.  Supravegheaza/te tot timpul, cultivati luciditatea, nu lasa niciodata garda jos. Ori de cite ori descoperi un gind lipsit de iubire blocheaza/l, cind sesizezi un sentiment lipsit de iubire neutralizeaza/l.  Ori de cite ori te surprinzi actionind fara iubire opreste/te.
Daca te surprinzi gindind, simtind, spunind sau facind ceva negativ, opreste/te imediat.
Cultiva numai ginduri si emotii asociate cu indeplinirea dorintelor tale.
Noi manifestam intotdeauna lucrurile la care ne gindim si in legatura cu care avem sentimente asociate.  Aceasta este o lege a Universului:(legea atractiei). Orice lucru pozitiv atrage noi lucruri pozitive, la fel cum orice lucru negativ atrage noi lucruri negative. De pilda iubirea atrage iubire. Ne-iubirea atrage si mai multa ne-iubire.
Iubirea este o energie similara cu cea a pozitivitatii, succesului, abundentei,sanatatii, banilor si pacii interioare.
Pentru a deveni mai constient de gindurile tale, supravegheaza/ti intotdeauna cuvintele rostite.In acest fel iti va fi din ce in ce mai usor sa iti dai seama ce gindesti si ce simti.In acest scop, renunta la gindurile, cuvintele  si sentimentele care nu exprima cu adevarat ceea ce iti doresti. 
Ia/ti angajamentul de a fi pozitiv si plin de iubire, indiferent de ce se intimpla in jurul tau.Reactiile tale ar trebui sa fie propria ta decizie.  Propune/ti sa iti pastrezi atitudinea pozitiva si plina de iubire indiferent de ce se va mai intimpla in continuare in viata ta.
Fii pozitiv si plin de iubire si vezi ce se intimpla in viata ta. Atunci cind iti pastrezi atitudinea pozitiva si plina de iubire indiferent de ceea ce se intimpla in viata ta, tu te umpli si mai mult de iubire. Aceasta este o forta care cucereste totul, care transforma si vindeca. Iubirea este solutia pentru toate problemele. De aceea, adopta si integreaza in viata ta cele trei actiuni:
-Renunta la sentimentele de ne-iubire.
-Gindeste/te tot timpul numai la ceea ce iti doresti.
-Adopta o atitudine pozitiva si plina de iubire indiferent de ceea ce se intimpla in viata ta.
Vei constata astfel ca devii din ce in ce mai fericit si ca viata iti ofera toate lucrurile pe care ti le/ai dorit vreodata.
TUTUROR  VA  DORESC  O  DUMINICA  FRUMOASA  CU  BUCURII  SI  ARMONIE  ALATURI  DE  CEI  DRAGI!

sâmbătă, 2 mai 2015

DUREREA NOASTRA,

Durerea animalul o evita, filozoful il contesta, omul o suporta, crestinul o accepta sfintul o cauta.
                                         B. PASCAL
Daca ar trebui sa lasam crucea pe care sintem batuti in cuie, lumea s/ar dezechilibra.
Este ca si cum ar lipsi oxigenul din aer, singele din vene, somnul noptii.
Suferinta tine spiritual lumea in picioare.
                                  Antonio  Bello
Durerea: o problema si un mister.
Nu este usor a deschide un dialog despre cea mai derutanta si misterioasa problema a vietii! Sa nu zici ca nu te intereseaza si nu te priveste. Pentru ca daca nu ai plins, repede, ca toti ceilalti, va trebui sa accepti partea ta de durere.
Nu este o trista prezicere, dar  o lege universala. Lacrimile sint mostenirea tuturor, chiar si a celor dezmosteniti. Si nici macar tu nu vei fi imun: durerea va fi credincioasa insotitoare a drumului tau si te va ajunge cu inevitabila punctualitate ori de cite ori vei voi sa o eviti sau sa o alungi din viata ta...
O  PROBLEMA  VECHE  SI  UNIVERSALA,
Nu este usor sa faci o lista cu toate relele fizice si morale care indurereaza omenirea: cred ca nimeni nu a reusit.
Oricum, este sigura legea; este constanta si absoluta numitorul comun al oricarei existente umane: durerea a fost, este si va fi credincioasa insotitoare de calatorie a fiecarei persoane pe pamint!
AI FOST DEJA DEZILUZIONAT!
Ce dura si dificila cursa este viata! Esti asa de amarit, infrint, inglodat; ai abandonat cursa, te/ai aruncat la pamint. Nu mai crezi, nu mai speri nimic: in jurul tau totul te apasa, de acum esti convins ca totul si toti iti sint impotriva.
Viata continua cursa sa, dar tu nu mai ai scopul pentru a o trai,nici entuziasmul pentru a merge la pas. Si atunci o dispretuiesti, o blestemi, afirmi ca atitia, ca este un lucru inutil si absurd: te simti o ruina.
DORESC SA TE AJUT,
Ai ajuns deci momentul incercarii tale.
Nu se alunga raul blestemind insultind. Nu se sterge, acuzind pe d/zeu si demostrind absurditatea.
Raul,cum am zis, chiar daca este respins, ramine si va ramine alaturi de noi pina la sfirsitul vietii. Este nevoie de a/l invinge, de al domina, de a/l transforma!
Doresc sa te ajut sa invingi, sa domini, sa transformi durerea ta. Este un mister minunat care ne depaseste, dar apartine istoriei noastre si este deci concret si aproape de noi! Este nevoie sa il cunoastem pentru ca este singurul care lumineaza durerile,  chinurile, si lacrimile vietii.In acest scop se cere nu numai studiul, dar in primul rind credinta. Credinta in d/zeu, credinta in el, care sa facut om pentru a impartasi si valoriza orice durere a noastra. Credinta, umilinta, bunavointa te vor duce inainte pina cind descoperi gradual ca suferinta nu este numai o lege a naturii sau o pedeapsa, dar mai ales calea si mijlocul perfectiunii tale. 
Numai credinta iti usuca lacrimile si este un remediu valabil pentru durerea ta.
Durerea te poate face sa atingi limitele tale, credinta iti reveleaza atotputernnicia divina. Durerea te face sa simti mizeria umana, credinta te face sa descoperi bogatia divina. Totul are valoare, sens si scop, cind se traieste in credinta,pentru ca se seamana si culege pentru vesnicie.
Sa cautam sa invatam ceva inainte de a fi prea tirziu.
Sa ascultam in lumina credintei mijloacele care ne vin indicate pentru a suferi mai bine si pentru a suferi mai putin! Nu te lasa tulburat de aversiuni, din orice parte ar veni ele.Incearca sa inlantuiesti fantezia ta , care alearga, alearga mereu in cautarea de ceea ce nu esti sau nu ai: in iluzia ca ai fi fericit daca nu ai avea boala care te oprima,daca te/ai gasi intr/o stare diferita de cea in care te gasesti!
Trebuie sa ajungi sa te multumesti cu ceea ce esti, cu ceea ce ai, cu ceea ce poti face, fara sa te lasi transportat de vise inutile si daunatoare.
Accepta/te  pentru ceea ce esti, lasa orice rezistenta.
TUTUROR  VA  DORESC  ZILE  DE  WEEKEND  MINUNATE  SI  FERICITE!
CU   MULT   DRAG!

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...