https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 aprilie 2019

SENTIMENTELOR NEGATIVE BUN VENIT,

Orice emoție care nu se încadrează în categoria bucuriei este pur și simplu negativă și provine din lipsa.... unui anumit lucru.
Gândind puțin fiecare emoție negativă pe care am avut-o vreodată, indiferent cât de profundă sau ascunsă a fost, provine din lipsa unui lucru pe care ni l-am dorit cu adevărat. Să luăm exemplul învinovățirii căci asta îmi vine în minte acum; dăm vina pe cineva sau ceva pentru că ne oferă ceea ce nu vrem, ceea ce reprezintă exact lipsa acelui lucru pe care ni-l dorim. Ne facem griji că pierdem ceva sau pe cineva,  așa că ne temem de absența - sau de lipsa - acelei persoane, respectiv obiect.
Ne temem de lucrurile din exterior, fiindcă ne lipsește sentimentul de siguranță.
Ne justificăm și facem aprecieri, fiindcă ne lipsește aprobarea(inclusiv din partea noastră).
Ne simțim deprimați, fiindcă nu avem ceea ce vrem, chiar dacă nu este vorba despre altceva decât să ne simțim bine.
Ne simțim neliniștiți, fiindcă ne lipsesc timpul și resursele ca să producem ceva. Orice sentiment negativ, așa cum este el definit provine din lipsă. Cum? Da, știu, sună aiurea, dar cum  altfel poți să identifici ceea ce vrei dacă nu știi mai întâi ceea ce nu vrei? Doar pornind de la nu vreau poți identifica un vreau ceea ce înseamnă că fiecare experiență neplăcută, fiecare nevoie urgentă, fiecare moment nefericit și fiecare temere minoră reprezintă o oportunitate de viață.
Un enunț de tip nu vreau este un apel la trezire, o invitație de a schimba ceva și de a te lansa în viața reală. Așa că binecuvântează toate emoțiile negative pe care le ai sau pe care le-ai avut vreodată, indiferent care au fost ele. Sunt cele mai valoroase bunuri ale tale, izvorul tău de bunăstare.
În mod sigur îți va lua o vreme să te obișnuiești cu ideea de a aprecia un lucru precum stresul. Dar, dacă ai prins ideea(și cine nu o face?) și o poți recunoaște sau simți, tocmai ai făcut primul și cel mai mare pas în a învăța să fii un creator deliberat.



Există două tipuri de enunțuri nu vreau - cele universale și cele personale, cele universale fiind cel mai des întâlnite și cel mai ușor de detectat. Enunțurile de tip universale sunt cele de care se ferește toată lumea: respect de sine scăzut, să fii jefuit, să fii atacat, să ai un accident grav etc. Enunțurile personale de tip nu vreau sunt pur și simplu lucrurile neplăcute din viață care ne deranjează pe noi, dar nu neapărat pe ceilalți; lucruri pe care, personal, am prefera să le evităm.Enunțurile personale de tip nu vreau nu sunt, de obicei, atât de serioase, cel puțin nu la început. Ele provin din dorința noastră interioară de a experimenta lucrurile frumoase în viață, în timp ce acela de tip universal au rădăcini profunde și sunt adesea alimentate de temerile și nesiguranță tipice ființelor umane.
Nu contează însă absolut deloc dacă este vorba despre un enunț de tip nu vreau universal sau personal, intens sau ușor, constant sau trecător. Ideea este să îți dai seama că există, să îl vezi, să îl simți sau orice altceva este nevoie pentru a-l identifica și... să îl schimbi. Ceea ce înseamnă să îți schimbi sentimentele - de la starea de rău la starea de bine.


Trucul prin care poți intra în această lume minunată a stării de bine nu presupune altceva decât să începi să te gândești la ceea ce vrei, și nu la ceea ce nu îți dorești.
Fiindcă ceea ce vrei poate fi confundat foarte ușor cu ceea ce nu vrei, de obicei câștigătoare fiind enunțurile din ultima categorie, iată de ce trebuie să fim puțin atenți. Dacă te gândești doar în treacăt asupra unui lucru pe care nu îl vrei, nu e nici o problemă. Dar dacă îi acorzi atenție cu adevărat - chiar dacă nu crezi că este vorba despre un lucru pe care îl vrei - în cele din urmă asta vei obține. Evident, nici unul dintre noi nu ne putem opri să ne analizăm fiecare gând pe care îl avem pentru a vedea dacă este vorba despre un vreau sau despre un nu vreau.Tot ceea ce trebuie să facem este să acordăm atenție modului în care un anumit gând ne face să ne simțim.
Dacă ceea ce spui sau gândești te face să te simți în al nouălea cer, atunci este vorba despre un vreau. De fapt, dacă ai orice alt sentiment în afară de o senzație de plăcere, te confrunți cu un  nu vreau. Gândește-te din nou, reformulează, concentrează-te iar și simte din nou până când ai găsit o modalitate de a avea acea senzație de căldură tipică unui vreau, cu vibrații sigure și sănătoase.
Nu te lăsa acaparat de cuvinte, fiindcă vei sfârși prin a te stresa foarte rău. Fii atent la modul în care te simți atunci când spui sau te gândești la ceva. Experimentează apoi diferite enunțuri iar când identifici unul care îți oferă sentimente plăcute și minunate, tocmai te-ai conectat la sursa ta de putere

sursa foto: internet
stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...