https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 aprilie 2019

TRECEREA BARIEREI DORINȚELOR,

Să renunți la o viață întreagă de deprivare programată poate fi puțin înspăimântător, în primul rând pentru că acest lucru presupune schimbare. Dar renunțarea e obligatorie dacă vrei să creezi ceva în mod deliberat, și nicidecum întâmplător. Și, sincer, dacă înveți cum să îți dorești ceva în mod productiv (și să descoperi că e în regulă) nu e mare lucru odată ce ai învățat cum să îți dorești, în loc de cum să nu îți dorești.
Există trei tipuri de bază de dorințe, fiecare având propriul scop în ceea ce privește visurile noastre.
Dorințele reale care izvorăsc din lista lucrurilor pe care nu le vrem.
Dorințele negative, cele pe care le ai înainte de a-ți dori să scapi de ele. Le poți detecta în funcție de modul în care te simți, dat fiind că nu te-au făcut niciodată să te simți bine până când nu te-ai concentrat pe altceva în mod deliberat.
Dorințele negative sunt întotdeauna enunțuri de tip nu vreau și pot fi greu de depistat dacă nu acorzi atenție propriilor sentimente. Dacă ceea ce vrei - și modul în care formulezi acest lucru - nu te face să te simți bine, atunci este vorba despre o dorință negativă, așa că trebuie transformată într-o intenție pozitivă, care să îți confere senzația de încântare.
Nu în ultimul rând, al treilea tip de dorințe sunt numite dorințe îndreptățite din simplul motiv că avem dreptul la propriile noastre dorințe. 
Avem dreptul, în virtutea propriei noastre existențe, să ne testăm abilitățile creative în modul pe care îl alegem noi înșine. Avem dreptul de a înlocui un nu vreau oricare ar fi el cu un vreau, în orice moment. Și, dacă ne mulțumește pe noi, îi va mulțumi și pe ceilalți. Odată cu dorințele îndreptățite, renunțăm în sfârșit la toate acele ar trebui sau trebuie  și începem să ne trăim propria viață.

Odată cu dorințele îndreptățite, acceptăm faptul, extrem de real, că pentru noi este nu numai adecvat, ci esențial să ne dorim orice... oricând... indiferent ce... în orice cantitate... în orice formă... în orice măsură... în orice moment dorim. Orice! Orice de pe fața acestui pământ, dacă acel lucru ne face să trăim, să începem să vibrăm mai aproape de canalul bucuriei din eul nostru real. Este singurul motiv pentru care avem dorințe - să ne simțim mai bine fiindcă le avem.
Dorințele sunt o necesitate în viață. Dar dacă ar fi să declanșăm acea putere pe care o numim pasiune, prin care ne putem apropia de frecvența eului nostru natural, acea de bucurie,atunci trebuie să trecem dincolo de aparențe... cu mult dincolo. Venim pe lume pentru contraste. Ajungem aici ca să învățăm cum să ne manifestăm dorințele. Venim aici ca să învățăm cu discernământ și să cultivăm această artă stranie a dorințelor - care înseamnă, de fapt, manifestarea lor. În schimb, ne trezim că suntem prinși în inutila abilitate de a colecta răbdători enunțuri de nu vreau.
Am ajuns pe această lume ca să învățăm cum să ne creăm propriile dorințe, să ne îndeplinim visurile, să prosperăm și să ducem această experiență exclusivistă numită existență fizică către cele mai înalte culmi.
Am venit pe lume să experimentăm binele și răul, ceea ce ne va arăta cum să facem diferența între ceea ce vrem și ceea ce nu vrem. Nu numai că este dreptul nostru să avem dorințe, dar este și o cerință obligatorie pentru o viață fericită.


sursa  foto: internet
ștefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...