https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 aprilie 2019

ECHILIBRU INTERIOR,

Starea de calm interior este una dintre cele mai prețioase nestemate ale înțelepciunii. Ea este rezultatul unui efort îndelungat și răbdător de autocontrol. Prezența ei este indiciul unei experiențe de lungă durată și al cunoașterii profunde a legilor și operațiilor gândirii.
Noi nu ne putem liniști decât în măsura în care realizăm că suntem ființe care evoluează prin gândire. Pe măsură ce ajungem la această înțelegere, noi sesizăm din ce în ce mai limpede relațiile interne dintre lucruri în lumina legii cauzei și efectului.. De aceea, încetăm să ne mai facem griji și să suferim, păstrându-ne echilibrul interior și seninătatea.

Oamenii calmi știu să se controleze și să se adapteze la ceilalți. La rândul lor, ceilalți intuiesc profunzimea spirituală la care au ajuns primii și faptul că au de învățat de la ei. Cu cât suntem mai liniștiți, cu atât mai mare devine succesul nostru, influența și puterea noastră de a face bine.

Oamenii puternici și calmi sunt întotdeauna iubiți și respectați. Cine nu iubește o inimă liniștită, un temperament blând și o viață echilibrată? Indiferent de zilele senine sau ploioase, ori de schimbările produse în viața lor, oamenii înzestrați cu asemenea binecuvântări își păstrează întotdeauna calmul și liniștea interioară. Acest echilibru interior minunat, pe care eu îl numesc seninătate, reprezintă lecția supremă a culturii. El este floarea vieții și fructul sufletului. Este la fel de de prețios ca  și înțelepciunea și mai dezirabil decât aurul.  Cât de neînsemnată pare bogăția prin comparație cu o viața senină ancorată în oceanul adevărului, mult sub valurile și furtunile de la suprafața acestuia, acolo unde domnește calmul etern.
Câți oameni pe care îi cunoaștem nu își distrug singuri viața prin exploziile lor de furie, nu își fac singuri sânge rău și nu își pierd echilibrul caracterului? Lipsa autocontrolului conduce inevitabil la ruinarea vieții și a fericirii personale.  Cât de puțini oameni sunt perfect echilibrați, calitate specifică numai caracterelor șlefuite.
Da, umanitatea este supusă pasiunilor sale necontrolate, tumultului generat de durerile, anxietatea și îndoielile sale. Numai cei care au gânduri pure și perfect controlate știu să supună vânturile și furtunile sufletului.

Indiferent unde vă aflați și cu ce condiții vă confruntați, suflete afectate de furtună, aflați că în marele ocean al vieții insulele de binecuvântare vă zâmbesc, iar țărmul însorit al idealului vostru vă așteaptă să acostați. Această binecuvântare există chiar în sufletul vostru. Poate că este latentă, dar voi sunteți singurii care o puteți trezi.
De aceea țineți strâns hățurile gândurilor voastre. În adâncurile sufletului vostru există un maestru atotputernic, care nu doarme niciodată. Treziți-l. Autocontrolul înseamnă putere. Gândurile corecte înseamnă măiestrie. Calmul înseamnă tărie. Spuneți-vă întotdeauna: ”Inima mea, liniștește-te și trăiește în pace”.


sursa foto: internet
stefan robu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...