https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 decembrie 2018

TU... NOUL SĂU BETLEEM,

Ce este, de fapt, Betleem? Un oraș din Israel, am spune. Și, inevitabil, îl asociem cu locul nașterii Mântuitorului nostru, Isus Cristos. Dar ne-am întrebat vreodată dacă nu cumva este mai mult de atât? Mai mult decât un punct geografic? Ne-am gândit, oare,  că în fiecare an, atunci când urmează să se nască, Isus are nevoie de un loc pentru a veni pe lume?

Betleem, cred eu, este și o stare. Betleem este acasă. Este spital. E împărăție.Betleem este suflet. Al meu, al tău etc. Al fiecăruia care primește venirea pruncului Isus. Betleem-ul din urmă cu două milenii se actualizează an de an. În concepția noastră, este necesară existența unui loc concret pentru a ne desfășura activitățile. Trăim într-un spațiu și un timp bine definite, care întrețin în noi sentimentul de apartenență.  Avem nevoie de un cămin,de o familie. Și fiecare dintre noi vrea să fie o gazdă de seamă. Atunci când ne vin oaspeți, facem tot ce putem ca ei să se simtă confortabil; ca la ei acasă, ne place să spunem. Dar dacă ar fi să fim unul dintre elementele care l-au înconjurat pe pruncul Isus la naștere, am alege să fim ceva? S-ar încumeta careva dintre noi să aleagă măgarul sau boul? Paiele de sub prunc ar fi alese?
Și-ar asuma cineva rolul candelei atârnată de grindă din centrul grajdului? Pentru că, în fond, fiecare dintre toate acestea i-au oferit pruncului căldura, ocrotirea, confortul de care avea nevoie. Noi cât confort îi oferim? De fapt.... îi oferim noi ieslea sufletului nostru? Înțelegem noi, oare, că Betleem, mai mult decât un loc, înseamnă fiecare dintre noi? Crăciunul înseamnă bucurie, speranță și unirea cu familia. Crăciunul dar mai ales zilele premergătoare acestuia, reprezintă cea mai frumoasă și cea mai liniștită perioadă a anului. Crăciunul este sărbătoarea familiei. Naștere unui copil aduce întotdeauna bucurie în inimile tuturor.

Crăciunul  este un motiv în plus de a încerca să fim mai buni cu cei din jurul nostru, să fim mai indulgenți, pentru că toți greșim și toți vrem să fim iertați. Cuvântul care descrie cel mai bine Crăciunul este iubire. Crăciunul este perioada cu cea mai mare încărcătură emoțională și spirituală. Dorința de a face bine și de a aduce zâmbetul pe chipul oamenilor, de aici pleacă și obiceiul de a face cadouri, celor dragi și celor nevoiași. Pentru că a dărui înseamnă mai mult decât a primi!
Crăciunul este sărbătoarea bucuriei autentice. Ea își are rădăcinile în îndepărtata copilărie, când, noaptea de Crăciun va rămâne cea mai plină de taină, de lumină, coborâtă pentru fiecare om.
Crăciunul este sărbătoarea sufletului.

Așadar, omule, sufletul tău nu este nicidecum cel mai neînsemnat. De ce? Pentru că nașterea lui Isus este cea care a conferit însemnătate Betleem-ului. Or noi, când ne oferim sufletul ca iesle, devenind căminul pruncului, acesta îl umple de dumnezeire, de delicatețe, de iubire, dându-i valoare și transformându-l în casă pentru toate celelalte suflete din viața noastră.

Suflete, anul acesta Isus te alege să fii noul său cămin!
Tu...  vrei să fii noul său Betleem?

sursa foto: internet
stefan robu


Fotografie animată

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...