https://draft.blogger.com/blogger.g?blogID=6956326260215646207#templatehtml

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 decembrie 2018

VIAȚA ȘI SUFLETUL,

Gândurile, aspirațiile și dorințele tale alcătuiesc lumea. Tot ce este frumos, fericit și sacru, sau dimpotrivă, urât trist și dureros, există ca atare în tine însuți. Tu îți modelezi singur viața, lumea și universul, prin gândurile tale. Lumea ta este așa cum ești tu. Tot ce există în univers este o manifestare a experiențelor noastre lăuntrice.  Nu contează ce există în lumea exterioară, căci această lume nu face decât să îți reflecte starea de conștiință.  Contează numai ce există înlăuntrul tău, căci lumea exterioară nu face decât să oglindească această realitate. Tot ceea ce construiești în interior prin puterea gândurilor tale se reflectă ulterior în lumea exterioară, modelând circumstanțele vieții tale.  Tot ce găzduiești în inima ta se reflectă mai devreme sau mai târziu în viața ta exterioară, în virtutea legii acțiunii și reacției. Toate sufletele atrag realitatea care le corespunde și este imposibil să atragă o realitate care nu le aparține deja.
Omul atrage toate incidentele din viața sa  prin puterea și calitatea gândurilor sale. Orice suflet reprezintă o combinație complexă de experiențe și gânduri acumulate, iar corpul este vehiculul improvizat pentru manifestarea acestora. Sinele tău real este alcătuit din gândurile tale, iar lumea din jur, deopotrivă cea animată și cea neanimată, îmbracă hainele țesute de gândurile tale. Indiferent dacă te simți curajos sau speriat, cauza stării tale sufletești există în sufletul tău, nicidecum în lumea exterioară.                                                               
Fotografie
Dacă circumstanțele exterioare ar avea într-adevăr puterea de a binecuvânta sau a face rău, ele i-ar afecta în același fel pe toți oamenii. Faptul că ele produc rezultate atât de diferite arată că binele și răul nu există în ele, ci în oamenii care se confruntă cu ele, mai exact în mintea acestora.  Cine înțelege acest lucru învață să își controleze gândurile, să își disciplineze mintea și să își recunoască templul sufletului, eliminând din acesta toate materialele inutile și integrând numai gânduri de bucurie și seninătate, de puritate și viață, de compasiune și iubire, de frumusețe și nemurire.  În acest fel, el devine bucuros și senin, puternic și sănătos, plin de compasiune și iubire, iar frumusețea nemurii se așterne pe fața sa.

Așa cum colorăm evenimentele prin gândurile noastre, noi procedăm în mod similar și cu obiectele din lumea vizibilă. Acolo unde unul vede frumusețe și armonie, altul vede o urâțenie revoltătoare.  Așa cum creionăm prin gândurile noastre evenimentele și obiectele, noi procedăm astfel și cu sufletele semenilor noștri. Un om care este sclavul simțurilor sale îi consideră pe sfinți niște ipocriți. Invers, cei care cultivă gânduri de iubire regăsesc iubirea oriunde s-ar uita.  Potrivit legii cauzei și efectului, oamenii atrag o realitate similară cu gândurile pe care le emit, care le confirmă apoi convingerile interioare.
Dorești să te bucuri de bunătatea celorlalți oameni? atunci fii bun. Dorești să te bucuri de adevăr? începe prin a-l rosti tu însuți.
Tu descoperi numai ceea ce oferi; lumea exterioară este oglinda ta. Vei începe astfel să îți purifici și să îți reconstruiești lumea interioară, descoperind revelație după revelație și având realizare după realizare, până când vei constata că lumea exterioară nu are nici o putere asupra ta și că întreaga magie există în sufletul disciplinat prin autocontrol.

sursa foto: internet
ștefan robu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE CRĂCIUN,

Este timpul să ne bucurăm, este perioada sărbătorilor! Pe mulți dintre noi ne găsește fiind ocupați: să cumpărăm cadourile ideale pentru cei...